Заробляємо 100.000₴ на місяць на ходовому товарі через OLX та Instagram

Сьогодні хочу дати вам ідею, за допомогою якої ви зможете розпочати мозковий штурм і почати вже робити більш конкретні дії. Тому я даю вам напрям "куди мислити", а вашою метою буде знайти ще більше інформації у відкритому доступі, адже самостійної роботи має бути 80%, а теорії 20%.

Тепер нас цікавить більш локальний бізнес, який можна зробити, вийшовши зі свого під'їзду. Прям завтра. Круто ж? Тим більше зможете зібрати собі перший бюджет, для того, щоб потім масштабуватися на США, по-моєму, безпрограшний варіант!

Для запуску будемо брати звичайну модель дропшипінгу, коли у нас власне по суті немає складів, є небагато грошей, тобто наприклад 5000 гривень, і є величезне бажання збільшити цей бюджет допустимо в 40 разів.

Для цього зробимо декомпозицію цих чисел і обчислимо скільки потрібно нам переглядів або оголошень, і куди витратити ці 5к з нашої скарбнички.

Як визначити, чим зайнятися та де продавати?

Можна розібратися, тільки наприклад не точкові свята як новий рік, або 8 березня, на які тиждень до них є попит, а потім все, нікому подарунки не потрібні. Так що тут потрібно купувати такий продукт, у якого маржинальність від 1 до 3 тис. гривень з одного продажу.

Допустимо що матиме "затяжний" попит до літа, потім протягом літа, і під кінець сезону? Давайте розглянемо велосипеди. Чудовий приклад.

Покроково знайти постачальника товару можна простим обдзвоненням, набравши в пошуковій системі "велосипеди оптом", і шукаєте тих, хто дасть більше з одного продажу, і того, хто може скинути прайс з добірками фото товару.

Далі необхідно вибрати майданчики для реалізації вашого товару, я рекомендую використовувати всі безкоштовні джерела трафіку (соцмережі, дошки оголошень та різні розсилки), і взяти один з них за основу, наприклад, зв'язку з OLX+Instagram.

Завдання №1:

Вивчити з відкритих джерел автоматичний масовий постінг на OLX. Спойлер: потрібно буде створювати кілька облікових записів, і масово унікалізувати фотографії, а бан обходитимете за допомогою proxy на кожен обліковий запис.

Тож як заробити 100.000 гривень?

Давайте порахуємо.

Допустимо ви знайшли постачальника, який згоден платити вам мінімум 1500 гривень за 1 продаж будь-якого велосипеда. Таким чином, нам потрібно робити по 3 продажі на день, щоб заробити таку суму.

Чистими у нас буде приблизно 1000 виходити з одного продажу, тому що в середньому 1 клієнт у цій ніші за найгіршим сценарієм буде обходитися в 500 гривень (1500-500 = 1000).

Що має статися в ОЛХ та інстаграм, щоб робити по 3 продажі на день?

За місяць потрібно продати 70 велосипедів, а щоб робити по 3 продажі на день, потрібно 15 заявок (конверсія 20%), тобто 450 заявок на місяць.

Йдемо далі. Не всі люди купуватимуть і це нормально (таких приблизно 99,4% - тих, хто вічно цікавиться). Кому щось не подобатиметься навіть на етапі фотографій або опису, тому така конверсія (при підвищеному попиті досягатиме 40-60%).

Щоб отримувати 15 заявок (тобто дзвінків та повідомлень), потрібно, щоб оголошення побачило 2500 осіб, це ті самі 0,6% людей, які потенційно готові купити.

Тепер розберемося з тим, що нам потрібно зробити якимось чином так, щоб отримати ці 2500 переглядів, враховуючи те, що 1 оголошення в середньому збирає по 100-200 переглядів чисто з пошуку, за назвою та категорією.

Нам потрібно 2500/150 = 17-20 оголошень. Така ось математика. А ще це потрібно робити за 1 день, а нам потрібно 30 таких днів, виходить 75 000 переглядів за місяць.

Щоб отримати ці 75 000 переглядів, нам потрібно викласти близько 600 оголошень за цей робочий місяць. Багато згоден, слідуємо японській мудрості: "НІ СИ" і йдемо далі, розрубуючи бамбукові зарості своєю катаною.

Стратегія на 5.000 гривень в ОЛХ:

Вкладаємо оголошення поетапно, наприклад, по 10 штук, а з кожної проданої позиції прибуток реінвестуєте назад, для збільшення обсягів та поступового масштабування.

Таким чином, самостійно створюєте по одному акаунту, або купуєте софт, і кожен день постіть по 10-15 оголошень, повністю унікальних і які щодня приносять все більше переглядів.

Потім купуєте ОЛХ-магазин, і всі ваші оголошення будуть показуватися вашим "покупцям", що "йдуть", внизу як "схожі", таким чином у вас буде продажів більше приблизно на 25%, так як люди будуть вибирати між вашими товарами.

У ньому є розширена статистика, в якій можна відстежити оголошення, які конвертують, і на них підключати режим - турбо, таким чином ви отримаєте найбільший ефект і окупите ці витрати у 15 разів.

Які перспективи в цифрах щодо Instagram?

Допустимо вихідні дані ті ж:

  • Є 1500 гривень– маржа з ​​1 велосипеда;

  • 500 гривень – вартість 1 клієнта, а 1000 гривень – чистий прибуток з 1 продажу;

  • За місяць нам також потрібно залучити 400 заявок, тобто 70 продажів.

Потрібно з'ясувати, скільки людей мають клікнути на ваш креатив у facebook\Instagram:

Конверсія в клік у середньому становить 10%, виходить на оголошення мають зайти 40 000 осіб. Тепер охоплення. Ця кількість переглядів загалом, для того, щоб отримати 40к переходів. Це 1,5%, тобто 250 000 переглядів.

У результаті вийшло наступне: за 1 місяць ваше оголошення побачать 250к чоловік, і 400 осіб залишать заявку, і з них ми отримуємо наші 70 продажів.

У результаті і вийде 100к чистого прибутку.

Щоб втілити наш план в інстаграмі в життя, знадобиться 30.000 гривень, а в нас всього 5.000, то що робити?

Так ось, цих грошей більш ніж достатньо (я про 5к), щоб почати, а потім з перших продажів вам необхідно, також як і у випадку з ОЛХ, реінвестувати назад у рекламу та збільшувати денний бюджет.

Таким чином, за місяць з 5.000 вкладених гривень ви витратите 50.000 і заробите чистими 100.000 гривень.

Завдання №2:

Самостійно розібратися (можна і потрібно використовувати ютуб) у рекламному кабінеті facebook, тому що цей скіл вам знадобиться також і на дропшипінгу із заходом. Тому даю таке завдання, яке під силу всім. Виявіть завзятість (це якраз ті дії, які робить тільки 1% з усіх).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

752KПрочитань
11Автори
568Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається