Публікація містить рекламні матеріали.

Зовнішні посилання на сайт: чому вони важливі для SEO-просування?

Зміст

Якщо ви просуваєте сайт у пошукових системах, не слід забувати про лінкбілдинг. В цій статті розберемо, чому отримання посилань на сайт обов’язкове для тих, хто хоче вийти в топ видачі Google. Ви дізнаєтесь як посилання допомагають збільшувати трафік на сайт, чому для пошукових систем це так важливо і де брати якісні лінки на ваш сайт. 

Зовнішні посилання і SEO для просування вашого сайту 

Вже давно минули часи, коли саме по собі створення сайту дозволяло вам запустити онлайн продажі. Необхідно діяти активно, просування інтернет-магазину чи бізнес-сайту з допомогою SEO допоможе виділити ваш бізнес серед десятків конкурентів та отримати трафік. 

Кількість та якість посилань на ваш сайт з інших сайтів — один з основних факторів, за якими Google розподіляє місця в пошуковій видачі. А значить, вони дуже сильно впливають на відвідуваність сайту.

Що таке зворотні посилання? 

У тих с читачів, що мало знайомі з SEO, може виникнути питання, що таке зворотні посилання (їх також називають зовнішніми посиланнями, лінками чи беклінками). 

Зовнішні посилання — це посилання, що ведуть з інших ресурсів на ваш сайт. Саме тому частина SEO, що включає роботу з посиланнями, називається зовнішньою оптимізацією або лінкбілдингом (будуванням посилань). 

Отримати посилання для сайту непросто! За даними Thrive my way маркетологи близько 41% компаній називають лінкбілдинг одною з найбільших складностей в роботі. 


Чому ще зворотні посилання важливі? 

Саме за зворотніми посиланнями пошукові системи визначають авторитетність сайту. Чим більше тематичних сайтів на вас посилаються, тим краще. Це сигналізує, що ваш контент дійсно вартий довіри і показує, за якими сами запитами його варто ранжувати. 

Тут Google керується логікою: 1. Посилання означає, що сайт гідний довіри. 2. Якщо сайт вважають гідним довіри багато інших, ми піднімемо його вище у видачі. 

Але це не все, про вплив беклінків на зростання позицій в Google. Вони ще і прискорюють індексацію нового контенту на вашому сайті. Веб-сторінки постійно сканують пошукові роботи Google. Коли вони побачать посилання на інших сайтах, то можуть перейти за ним на ваш сайт і проіндексувати його, тобто включити в перелік відомих їм сторінок, а потім і у видачу. 

Тому дуже важливо якомога швидше будувати посилання на нові сторінки вашого сайту. 

Підводні камені у лінкбілдингу 

В digital маркетингу загалом та SEO немає магічної пігулки на кнопки “Бабло”. Беклінки теж не такий супер засіб. Але вони важливі. Щоб використовувати їх з оптимальними результатами та не створити проблем сайту, варто дотримуватись кількох порад: 

  1. Нарощуйте посилання регулярно і поступово. Робіть це трохи активніше, ніж конкуренти. Для аналізу посилань конкурентів використовуйте Seprstat.

  2. До того як нарощувати посилання, виправте всі технічні проблеми на сайті, та переконайтесь, що у нього нема проблем з індексацією. Для цього обов’язково підключіть Google Search Console. 

  3. Оберіть сторінки на сайті, на які ви плануєте нарощувати посилання в першу чергу. Це може бути, наприклад, головна сторінка сайту та кілька сторінок послуг. Все залежить від специфіки сайту та рівня конкуренції. 

  4. Зробіть анкори (тексти, до яких прикріплюються зовнішні посилання) максимально різноманітними. Не просувайте сайт лише за анкорами з прямим входженням пошукових запитів, наприклад: “ремонт будинків”, “будівництво котеджів” і т. д. 

  5. Завжди надавайте перевагу якості посилань над кількістю. 

  6. Отримуйте посилання з сайтів з високими показниками та максимально близьких за тематикою до вашого. 

  7. Слідкуйте за індексацією посилань. Побачити, чи помітив Google посилання, ви зможете в меню Google Search Console. Щоб прискорити індексацію лінків та збільшити їх ефект, можна побудувати лінки другого рівня. Тобто посилання на ті сторінки, де є посилання на ваш сайт. 

Отже, ми розібрались із тим, як переконатись, що ваші посилання якісні. Але де взяти такі посилання? Є кілька інструментів. 

Де взяти посилання для просування сайту? 

Ви можете замовити посилання для сайту у мене. Для цього напишіть у Facebook. Інший варіант — робити все самостійно з допомогою професійних інструментів. Я рекомендую кілька. 

Collaborator 

Collaborator — це платформа прямої реклами, що дозволяє вам обрати серед тисяч сайтів різних тематик в різних регіонах. Ви просто поповнюєте баланс, обираєте сайт за вашими критеріями, додаєте текст статті та замовляєте його розміщення. 

PRposting 

PRposting — аналогічна платформа для статейного просування сайтів. Чудово доповнює попередній інструмент, зокрема тим, що розширює вибір майданчиків. Можливості сервісу аналогічні. Також є фільтри та зручна система керування замовленнями. 

Shared Domains 

Shared Domains інструмент для просування сайтів в англомовному сегменті інтернету. Дозволяє отримати лінки з головних сторінок доменів з історією. Це дуже потужний сигнал для Google, адже мало який сайт розміщуватиме лінки на головній сторінці. І вже точно ніжно не посилатиметься на неякісні сайти. Менеджери платформи проконсультують вас по всім питанням. Також принцип роботи сервісу пояснено в окремому розділі сайту

LinkStream 

LinkStream — ще одна платформа лінкбілдингу. Классний інструмент для SEO та SERM. Тут ви можете замовити різні типи посилань, в тому числі, і ті, які не пропонують попередні сервіси зі списку. 

Підсумки 

Отже,  зворотні посилання на сайт — дуже важливий фактор ранжування в Google. З їх допомогою можна прискорити зростання позицій у видачі пошукових систем, збільшити авторитет сайту та отримати реферальний трафік, тобто переходи за самими посиланнями. Все залежить від ринкової ніші та тих сайтів, з яких ви отримуєте посилання. 

Слідкуйте за оновленнями і ставте питання в коментарях до статті.


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Volodymyr Zhyliaev
Volodymyr Zhyliaev@digitalowltop

3KПрочитань
52Автори
20Читачі
На Друкарні з 7 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається