1 000 000 переглядів у YouTube

Складно чи все-таки легко досягти мільйона переглядів у YouTube?

Підписуйтесь на телеграм-канал

Ну кому як, взагалі я ось посидів подумав, і можу сказати, що тут все залежить від того, хто намагається досягти. Який у нього підхід і стратегія, чи є час і бажання постійно щось пробувати і створювати (вчитися новому)...

Які навички присутні, які взагалі амбіції, і чи не сліпа ця гонитва за переглядами, грошима або тупо славою.

Є теорія як робити, є завдання, які тільки практикою вирішуються, є лайфхаки, купи напрямків і купи сетапів для зйомок і монтажу.

Найскладнішим для будь-кого (чим би той не задумав займатися) було - це просто почати і йти до кінця.

Насправді є принципи, яких потрібно дотримуватися незалежно від вибору ніші і своєї фішки в зйомках або взагалі форматі без обличчя. Про них сьогодні і поговоримо.

Хочу лям, і все тут.

Якщо що, це нормальне бажання, якщо ти розумієш, що це реальна праця, і ти готовий(а) іти до кінця, а не сидіти й визирати 1к₴ з абузу якогось і чекати його нарахування 2 тижні.

Скільки платить YouTube за мільйон переглядів в США на прикладі 5 блогерів  – Інтернет | iTechua

Тепер давай до справи.

Сподіваюся тобі буде корисно, навіть якщо ти один, хто просто спробує не здаватися, і пройде жорсткий відсів авторів від YouTube алгоритмів.

Кількість роликів та їхня частота

Це ДУЖЕ важливо.

Скільки ти роликів публікуєш. Який тренд на ключові слова в цьому ролику в цей день щодо інших авторів.

Якого формату цей ролик. Чи оптимізований.

Також важливо про перерви. Якщо ти на характері публікував по 3-4 ролики на день, з яких 3 це шортси, і або взагалі всі шортси, але стабільно 1 ролик на день повноцінний до 10 хвилин був, а потім різко "вигорів/втомився/не хочу/світла не видно", то побачиш картину спаду.

Тому важливо не зупинятися. Тому треба делегувати завдання як інші, щоб продовжити бути автором і не втратити затіяне, так і не монетизувавши, наприклад.

Знаєш, це прикро. Бачив багато хлопців. Довго робили, старалися, їх не влаштовував результат, і вони кидали, а потім за півроку заходили на свої канали, а там ютуб дав буст, і перегляди на деяких роликах злетіли, але на той час продовжувати було вже пізно, адже алгоритм бачить, що канал "замерз", тож другий шанс допроситись буде важче, ніж найперший.

Дотримуйся дистанції. Не допускай простоїв. Якщо, звичайно, твій режим і завантаження робоче дозволяли.

Стабільно по 1 ролику грузи, але перед першою публікацією зроби сам собі фору часу. Створи контент трохи наперед, ти не будеш "поспіхом" робити наступний, і збереш першу статистику, щоб зрозуміти, куди далі прагнути (збір аналітики).

Тайм-коди

Це кайфовий інструмент, оскільки віджет (картку) відео робить трохи ширшим і помітнішим у загальній видачі, а по-друге це зручно для аудиторії.

Також (ніхто про це не говорить навіть на курсах), але це елемент SEO оптимізації. Ти прописуєш окремо і додатково ключові слова про зміст ролика.

Утримання

Якого б формату не був твій шедевр - початок ролика це максимум зусиль, щоб заінтригувати/зацікавити/забайтіть користувача на прояв цікавості.

Це працює. Тож подумай, як треба перемонтувати чи перезняти, щоб початок був соковитим, але малоінформативним, щоб додивлялися до кінця, де буде сама суть або самий сік (як там правильно кажуть на онлайн-жаргоні?).

Прев'ю

Ми вже з тобою не раз говорили про нього, що воно дуже важливе і саме воно у 80% випадків змушує відкрити ролик.

Пам'ятай важливі складові при його створенні:

  • Інтрига

  • Гарний і великий текст

  • Висока якість

Далі вже напрацюєш практикою або підглянеш у кого-небудь. Стандарту чи шаблону немає. Вирішує - надивленість.

Звук Telegram

Його частенько вставляють ближче до кінця ролика, щоб його поставили на паузу, щоб перевірити месенджер, а потім повернутися до перегляду, тут двояко, але спосіб робочий, особливо з шортсами, бо алгоритм розцінює таку поведінку як прояв інтересу.

На горизонтальних роликах можуть і відвалитися, не додивившись. Як пощастить.

Пошукова видача за ключами

Ти знаходиш через пошуковик свою ЦА за допомогою певних роликів, у яких робиш заголовок як повноцінний запит у гуглі чи ютубі, а потім вже доповнюєш чимось своїм.

Ключовики мають збігатися за змістом і відображатися скрізь: опис, заголовки, тайм-коди, теги, прев'ю, сценарій+субтитри.

*робити треба коли канал свіжачокс, і нуль переглядів. Також треба чіплятися тематиками роликів, чіпляючись за мастодонтів галузі, як це робив Стерненко. Секрет це чи ні - вирішувати тобі, але позиціонування вельми робоче я тобі скажу.

Уся його геніальність полягає в цьому. Грамотно чіплятися, і вилазити в цитованість. Що більше чіпляється, у будь-якому форматі - то краще для впізнаваності.

Копіювати підхід повністю не рекомендую, краще взяти щось від тих, хто якось рухається і застосовувати їхні підходи.

Звертати увагу на те, як побудовані ролики у топових блогерів і дивитися на тих, хто стрімко зростає, але новачок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

625.2KПрочитань
11Автори
465Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Дякую за класну інформацію💞

Вам також сподобається