10 найпопулярніших стрімінгових сервісів за підпискою

Так само, як відео знищило радіо, так само інтернет зараз вбиває телебачення. І одна з головних причин цього - це стрімке зростання онлайн-трансляцій. Поширена думка, що стрімінги та онлайн-трансляції лише за кілька років повністю замінять традиційне телебачення. У Сполучених Штатах більшість уже вважає телебачення «неактуальним» . Отже, оскільки потокове відео – це вже майбутнє, не дивно, що індустрія зараз коштує кілька мільярдів доларів.

Переклад з сайту alltopeverything.com

Нижче наведено 10 найпопулярніших передплатних потокових сервісів у світі на даний момент за кількістю (платних) передплатників.

1. Netflix

~ 225 мільйонів передплатників у світі
Основний продукт: фільми та серіали (як оригінальні, так і неоригінальні)
Запущено: 1997
Власник: Netflix, Inc.

Офіційний веб-сайт

Спочатку Netflix був заснований у 1997 році американськими підприємцями Рідом Гастінгсом і Марком Рендольфом, як пункт прокату DVD. Фактично, він став першим у світі онлайн-магазином прокату DVD. Але з 2007 року Netflix почав пропонувати фільми та серіали як потоки. Зараз, маючи близько 225 мільйонів передплатників у всьому світі, ця каліфорнійська компанія є найпопулярнішим потоковим сервісом підписок у світі. Але Netflix — це більше, ніж просто потоковий сервіс. Тепер він також володіє власними студіями і сам виробляє багато фільмів і серіалів.

2. Prime Video

~ 205 мільйонів передплатників у світі
Основний продукт: фільми та серіали (як оригінальні, так і неоригінальні)
Запущено: 2006
Власник: Amazon, Inc.

Офіційний веб-сайт

Звичайно, Amazon відомий насамперед, як найбільший у світі інтернет-магазин. Але сьогодні Amazon, як компанія, бере участь у значно більшій кількості галузей бізнесу. Через Prime Video компанія пропонує послугу потокового відео. Prime Video спочатку було запущено в 2006 році, як «Amazon Unbox», а потім перейменовано на «Amazon Instant Video». У 2011 році він отримав свою нинішню назву. Зараз Prime Video має близько 205 мільйонів передплатників по всьому світу. З 2016 року служба потокового віщання Amazon також почала пропонувати оригінальний контент, створений на власній кіностудії Amazon.

3. Spotify

~ 180 мільйонів передплатників у світі Основний потоковий продукт: Музика та подкасти
Запущено: 2008
Власник: Spotify Technology SA

Офіційний веб-сайт

Spotify — це найпопулярніший у світі сервіс потокової передачі музики за підпискою. Spotify започаткували шведські підприємці Даніель Ек і Мартін Лоренцон. Потоковий сервіс дійсно змінив музичну індустрію. Подібно до того, як Netflix переніс «фільм» продукту з DVD в Інтернет, Spotify практично переніс «музику» продукту з компакт-диска в Інтернет. Spotify має близько 180 мільйонів передплатників у всьому світі, і він також бере участь у бізнесі подкастів.

4. Дісней+

~ 130 мільйонів передплатників у світі
Основний продукт: фільми та серіали (як оригінальні, так і неоригінальні)
Запущено: 2019
Власник: The Walt Disney Company

Офіційний веб-сайт

Найбільша у світі розважальна компанія The Walt Disney Company тепер також пропонує власну послугу потокового відео. Підписники можуть транслювати як оригінальний, так і неоригінальний контент. Трансляція особливо, але не виключно, орієнтована на дітей. Близько 130 мільйонів людей підписані на Disney+.

5. HBO Макс

~ 85 мільйонів передплатників у світі
Основний продукт: фільми та серіали (усі оригінальні)
Запущено: 2020
Власник: Warner Bros. Discovery, Inc.

Офіційний веб-сайт

HBO (Home Box Office) відомий своїми оригінальними серіалами, багато з яких належать до найбільш схвалюваних і популярних серіалів усіх часів . Оскільки глядачі з початком 21-го століття все більше рухалися в бік Інтернету, HBO не міг ігнорувати цю подію та в 2020 році запровадив свій потоковий сервіс «HBO Go». Згодом у США та Європі HBO Go перейменовано в «HBO Max».


6. Apple Music

~ 80 мільйонів передплатників у світі
Основний продукт: Музика
Запущено: 2015
Власник: Apple, Inc.

Офіційний веб-сайт

Apple Music була заснована в 2015 році і представляє музичний потоковий сервіс американського гіганта Apple. Колишній і легендарний генеральний директор Apple Стів Джобс завжди виступав проти ідеї передплатного потокового музичного сервісу, незважаючи на успіх Spotify. Але після його смерті в 2011 році нове керівництво Apple більше не могло ігнорувати різкий перехід музики в Інтернет. Цікаво, що Apple зробила послугу доступною навіть для користувачів не тільки для iOS і Mac.

7. Amazon Music

~ 55 мільйонів передплатників Основний продукт: Музика та подкасти
Запущено: 2007
Власник: Amazon, Inc.

Офіційний веб-сайт

Найбільший у світі онлайн-продавець також має власний сервіс стрімінгової музики та подкастів. Amazon Music, запущений у 2007 році, зараз має близько 55 мільйонів платних передплатників.

8. YouTube Music

~ 50 мільйонів передплатників
Основний продукт: Музика та відео
Запущено: 2015
Власник: Alphabet, Inc.

Офіційний веб-сайт

Найпопулярніша у світі платформа для обміну відео пропонує своїм користувачам преміальний сервіс, щоб насолоджуватися музичними відео без реклами. Близько 50 мільйонів людей скористалися цим і підписалися на YouTube без реклами.

9. Хулу

~ 45 мільйонів передплатників
Основний продукт: фільми та серіали (як оригінальні, так і неоригінальні)
Запущено: 2007
Власник: The Walt Disney Company

Офіційний веб-сайт

Ще один потоковий сервіс, який (більшістю) належить компанії Walt Disney. Hulu пропонує передплатникам як оригінальні, так і неоригінальні серіали та фільми.

10. Сіріус XM

~ 35 мільйонів передплатників Основний потоковий продукт: музика та радіошоу
Запущено: 2008
Власник: Liberty Media Corporation

Офіційний веб-сайт

Можливо, радіо вже не таке популярне, як воно було раніше у своєму класичному форматі. Але Sirius XM доводить, що радіо все ще має місце в сучасному середовищі розваг у потоковому форматі. Свідченням цього є близько 35 мільйонів передплатників онлайн-сервісу потокового радіо Sirius XM.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Гліб
Гліб@hlibsavinov

Подкастер в ЗСУ

3.6KПрочитань
33Автори
19Читачі
На Друкарні з 21 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається