30+ бізнес ідей виробництва для чоловіків на 2023 рік

Зміст

У сучасних реаліях заробити гроші можна навіть не виходячи з дому або за межі його ділянки. Для цього розглянемо ідеї виробництва для бізнесу вдома, деякі з яких більше підходять для чоловіків. У багатьох із них знадобиться окреме приміщення, адже часто будинки не дають змоги за площею розташувати в них майстерні, а також це далеко не завжди безпечно.

За багатьма ідеями ви зможете знайти через Інтернет різні курси навчання, або більш детальну інформацію від практиків, наприклад, де-небудь на Youtube.

Пошиття взуття

Бізнес не вимагає наявності великого капіталу, єдине, що вимагає вкладень - це інструменти та обладнання для пошиття взуття. На цьому напрямку практично немає конкурентів.

Пошиття виробів зі шкіри

Вироби зі шкіри користуються популярністю у людей різного віку. Аксесуари ручної роботи вважаються ексклюзивом і становлять особливу цінність. Щоб почати бізнес, слід закупити інструменти та обладнання: спеціальні діркопробивачі, машинки для обробки країв виробів, декоративні прикраси. Рентабельність цього виду діяльності становить приблизно 300%.

Виробництво мила

Продукція приватних миловарень особливо актуальна напередодні свят. Бізнес не вимагає великих вкладень і великого досвіду. Для старту необхідно придбати основу, аромаолії, декоративні прикраси, формочки та ароматизатори. Краще заздалегідь подбати про рецептури виготовлення. Першу партію краще випустити в обмеженій кількості, а вже потім, ретельно вивчивши тенденції ринку, підібрати ходові позиції. Красива упаковка продукції дасть змогу миловару заробити більше. До товару краще прикріпити невелику візитку з контактами продавця.

Виготовлення керамічного посуду

Головна умова успішного бізнесу - індивідуальність, ексклюзив. Обійти конкурентів можна, тільки якщо запропонувати споживачам щось справді варте уваги. Тут у пригоді стане фантазія майбутнього майстра гончарного мистецтва, ентузіазм та вміння. Для початку роботи знадобляться спеціальні інструменти, невеликі прикраси та глина. Собівартість сировини невисока, тому бізнес швидко окупить себе і принесе власнику дохід.

Виробництво прикормки для риболовлі

Плануючи відкриття цеху з виробництва підгодовування для риби, слід враховувати особливості регіону, в якому ви вирішили його продавати, а точніше різновиди риб, які мешкають у водоймах.

Найпопулярнішими підгодовуваннями є сипучі корми, тому доведеться прикупити зернодробарку або її подобу. Для деяких прикормів потрібна дуже дрібна фракція, наприклад, для меленого криля, тому, можливо, знадобиться кілька верстатів, і при цьому різних.

Виготовлення рибальських мушок і блешень

Це ще один вид бізнесу з рибальської сфери, на продукцію якого попит стабільний з року в рік.

Виготовлення оснащення для риболовлі

Плести рибальські снасті вдома зможе кожен, хто освоїв премудрості рибальства. Наприклад, для виготовлення снасті "Смерть карася" практично не потрібно ніяких вкладень. Усе, що знадобиться майстру, - волосінь, грузило і пружини, які використовуються як годівниці для підгодівлі риби, проводка для самостійного в'язання пружини.

Плетіння рибальських сіток, павуків, екранів, косинок

До виробництва рибальських сіток не пред'являється якихось особливих вимог. Головне, щоб у приміщенні були дотримані всі умови для виготовлення продукції: у кімнаті має бути світло, тепло і сухо. Для роботи не потрібно купувати дороге обладнання, всі сітки плетуть вручну. Отримати хороший прибуток можна, поступово розширюючи виробництво і збільшуючи кількість номенклатур.

Виготовлення ювелірних виробів

На початковому етапі майстру слід добре підготуватися: закупити обладнання, вирішити питання безпеки на робочому місці. Друге, про що варто подумати - створення бренду. Брендом може бути і власне ім'я або прізвище, якщо вони запам'ятовуються і красиві, якими вони були, наприклад, у Фаберже.

Тепличний бізнес

У теплицях можна вирощувати не тільки овочі або зелень, а й квіти. Подібні товари користуються незмінним попитом у зимові та весняні періоди. Особливо великих вкладень цей вид бізнесу не вимагає, робота в теплицях більш затратна в плані фізичної праці.

Бджільництво

З одного вулика за один сезон можна отримати до 40 літрів меду, при цьому виробництво можна розширити шляхом впровадження сучасних технологій, після чого відбудеться збільшення прибутку в рази. З пасіки можна отримувати не тільки мед, а й інші корисні натуральні продукти, які цінуються на ринку. Всі вони з успіхом використовуються не тільки в харчовому виробництві, а й у косметичних і фармакологічних цілях.

Виробництво сиру

Галузь має хороші перспективи в розвитку і в плані отримання доходу, але сам процес складний і "примхливий". Починати краще з виготовлення одного виду сиру, поступово збільшуючи обсяги виробництва та асортимент. Робочий процес потребує площі, краще, якщо це буде кілька приміщень.

Виробництво комбікормів

Державні підприємства випускають надто дорогу продукцію, у складі якої присутні премікси на основі імпортної сировини і навіть приватні підприємства не можуть компенсувати потребу приватних фермерських господарств у комбікормах.

Виробництво борошна на кам'яних жорнах

Єдина перепона на шляху виробника-початківця - велика кількість конкурентів. Щоб отримати прибуток, виробник повинен спочатку взяти курс на виробництво продукції високої якості і при цьому стабільної.

Виробництво копченої або в'яленої риби, м'яса

На початковому етапі слід визначитися з обсягами продукції. Для домашнього виробництва підійде невелика міні-коптильня вітчизняного виробництва. Далі слід потурбуватися про отримання ліцензії та оформлення сертифікатів. Реалізовувати товар можна в пивних магазинах.

Виготовлення меблів

Меблі на замовлення виготовляють як стандартних форм, так і відповідно до побажань замовника. Залежно від стартового капіталу і наявності вільної ніші можна займатися виготовленням бюджетних, або навпаки, ексклюзивних меблів. На початковому етапі майстру потрібно освоїти навички столяра і тесляра, благо для цього в Інтернеті є різні курси з виготовлення меблів.

Виготовлення печей для лазні

Для цього потрібно розуміти конструкції сучасних печей, властивості металів, що використовуються в них. Тому корисним буде повивчати сайти виробників, а також покататися по виставках для спілкування з виробниками про нюанси їхніх печей.

Виготовлення човнів

В Україні попит на човни тільки зростає, особливо на потреби армії. Наприклад, в Одесі попит на водний транспорт 2023 року зріс на 56%. Сам же ринок зріс на 30-40%.

Виготовлення ковбас і ковбасних виробів

Видів домашньої ковбаси дуже багато: ліверна, кров'яна, куряча, в'ялена, сирокопчена тощо. Домашній продукт користується популярністю на споживчому ринку за рахунок своїх відмінних смакових якостей і натуральності інгредієнтів.

Виробництво вина

Доступ до сировинної бази та розуміння технології - основні умови для виробництва домашнього вина. Смачний і натуральний продукт неймовірно популярний на курортах, тому приготуванням ароматного напою займаються практично всі місцеві жителі. Домашнє виноробство має один недолік - сезонність. Урожай винограду збирають лише раз на рік і за цей час потрібно встигнути заготовити потрібну кількість продукту.

Виробництво/пошив чохлів на автомобіль і супутні послуги

Через брак місця можна налагодити виробництво автомобільних чохлів навіть у власній квартирі. Для пошиття виробів має сенс купити швейну машину і стіл для розкрою.

Витрати можуть з'явитися при створенні лекал, але досить раз замовити шаблони викрійки і можна більше не думати про це. Додатково господар майстерні може займатися виготовленням інших ексклюзивних речей зі шкіри, дрібним ремонтом.

Виробництво арболіту

Перспективність цього бізнесу пояснюється низькою собівартістю сировини, простотою технології виготовлення та відсутністю арболіту в багатьох населених пунктах. Організація бізнесу не потребує великої кількості ресурсів, робочої сили та великих площ. Сам матеріал вирізняється екологічністю, відповідно його затребуваність на ринку тільки зростатиме.

Виробництво інших будівельних блоків

Сьогодні для виробництва будівельних блоків майстру-початківцю знадобляться: верстат, сировина, знання нескладної технології за стандартами щонайменше ГОСТу, рівний майданчик і електрика з напругою під верстат.

Виробництво тротуарної плитки

Технологія виробництва тротуарної плитки досить проста, та й обладнання коштує недорого. Найвитратніша частина бізнесу - це купівля бетономішалки і вібростола. Далі майстру залишиться лише закупити сировину і форми.

Виробництво кольорового щебеню

Своєрідний товар, але і на нього є свій попит. Робота не вимагає наявності специфічних навичок і знань. Усі маніпуляції виконуються з готовою сировиною. Все, що необхідно зробити - це обробити поверхню щебеню спеціальною фарбою. Споживачами цього виду продукції є: зоомагазини, приватні особи, комунальні підприємства, ландшафтні дизайнери та ритуальні служби.

Виробництво бетонних вазонів

Вазони використовуються для декорації на ділянках, а іноді і в приміщеннях.

Виробництво огорож

Чудова ідея для тих людей, які проживають у приватному секторі. Для виготовлення металевих огорож майстру знадобляться: зварювальний апарат, навички зварювальника, арматура, електроди, емаль, захисні окуляри і рукавички. Крім огорож за допомогою цих інструментів майстер зможе виготовляти вдома й інші вироби з металу: паркани, сходи, альтанки, захисні решітки тощо.

Виробництво пам'ятників

Насамперед слід подбати про робочий простір. Для цієї мети цілком підійде гараж або підсобне приміщення. Далі потрібно придбати спеціальні форми та обладнання (бетонозмішувач, вібростіл). Виробництвом пам'ятників цілком може займатися одна людина. На виготовлення одного виробу йде від сили 1,5 години.

Виготовлення виробів з архітектурного бетону

Перше, що необхідно зробити - вивчити технологію, а вона дуже може відрізнятися через різницю в якості компонентів, а також бажаного результату, через що можуть знадобитися послуги з розробки рецептури під вас.

Виготовлення кованих ножів

Такі ножі є незмінними супутниками військових, туристів, мисливців і рибалок, і просто любителів зброї. Особливим успіхом користуються колекційні екземпляри ручної роботи, вартість таких виробів може бути досить високою. Варто зазначити, що не кожен гараж підійде під цю справу, а точніше не кожен сусід захоче слухати постукування молотка.

Виробництво кави

Потенційні покупці продукції - кафе, бари та ресторани. Ще закупівлями кави займаються офіс-менеджери та хостес.

Виготовлення печаток і штампів

Печатки та штампи замовляють торгові організації, держструктури, виробничі підприємства та інші установи. Перш ніж почати роботу, необхідно визначити технологію виробництва, закупити обладнання та матеріали. Продукцію виготовляють методом вулканізації та лазерного гравірування, флеш-методом. Для роботи вдома підійде фотополімерна технологія. Цей метод є найбільш простим і бюджетним варіантом серед усіх.

Птахівництво

Розведенням птиці займаються багато фермерів, тому конкуренція в цьому сегменті ринку стабільно висока. Однак тут завжди можна зіграти на контрасті. Великі фермерські господарства годують птахів спеціальним кормом, щоб ті швидко додавали у вазі. Споживачі все частіше схильні купувати натуральні органічні продукти без хімії. Птах, вирощений на натуральних кормах, у хороших умовах, завжди матиме перевагу.

Тваринництво

Продукція завжди затребувана споживачами, тому з реалізацією товару не виникне труднощів. До найпопулярніших напрямів належить розведення великої рогатої худоби, свинарство і вівчарство, а також кролівництво.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

625.6KПрочитань
11Автори
465Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається