30 TED виступів, які варто переглянути кожному підприємцю

«Як Amazon, Apple, Facebook та Google керують нашими емоціями» Скот Геллоуей

Як четвірка Amazon, Apple, Facebook та Google стала такою яскравою та впізнаваною? Просто вони знали, як впливати на споживачів. 

«Чому настав час забути про ієрархію в роботі» Маргарет Хеффернан

Підприємиця переконана в тому, що коли в команді майже всі лідери, то в певний момент це знизить рівень мотивації та залученість співробітників. У своєму виступі Маргарет оперує цікавими дослідженнями.

«Airbnb та дизайн довіри» Джо Геббіа

У своєму виступі Джо розповідає про найважливішу ідею компанії — довіру. Як люди так просто змогли довіряти один одному в різних куточках світу та залишатися в чужих домівках? Завдяки правильному дизайну, що викликає довіру.

«Чому ми не працюємо на роботі» Джейсон Фрід

Щоб підвищити ефективність, скоротіть кількість зустрічей у вашому розкладі — залиште тільки ті, у яких є чітка мета. Фрід рекомендує керівникам повністю звільнити від нарад один день тижня і дозволити співробітникам працювати там, де вони хочуть. 

«План звільнення особистого простору» Девід Аллен

Лектор стверджує, що головне в будь-якій справі — це план. В іншому випадку є ризик дотягнути до крайнього терміну, що призводить до непотрібних стресів і зміщення пріоритетів.

«Як врятувати світ (або хоча б себе) від поганих нарад» Девід Грейді

Наради — це неминуче зло.  У своєму виступі спікер пропонує уникати непотрібних нарад і брати участь тільки в дійсно необхідних, а також пояснює як відрізнити корисну нараду від марної.

«6 правил, які допоможуть спростити навіть складну роботу» Ів Морьє

Сучасні компанії стають усе складнішими, вважає Ів Морьє, і співробітникам доводиться орієнтуватися у заплутаному лабіринті взаємозалежностей. 6 правил «розумної простоти» мають допомогти спростити навіть складну роботу.

«Обирайте вдалий час» Білл Гросс

Які чинники дійсно відіграють роль в успіху стартапу? Засновник багатьох стартапів Білл Гросс проаналізував 200 нових компаній за п'ятьма критеріями — ідея, команда, бізнес-модель, фінансування та вибір часу запуску стартапу — та дійшов несподіваного висновку, який буде корисним для початківців. 

«Вік — не перепона для підприємництва» Пол Таснер

Вік не має значення, якщо ви прислухаєтесь до своїх підприємницьких інстинктів. Пол Теснер 40 років працював на інших, але у 66 нарешті заснував власний стартап. Адже він мав багатий досвід, а пенсію, в її класичному розумінні, навіть не розглядав. 

«Як управляти креативом» Лінда Гілл

Як створити бізнес, здатний на постійні інновації? Професорка Гарвардської бізнес-школи Лінда Гілл вивчила кілька найкреативніших компаній світу та визначила набір інструментів й тактик, які сприяють постійному генеруванню ідей від будь-якої людини в компанії. 

«Будьте контртрадиційними» Джон Маллінз

Професор Лондонської школи бізнесу вважає, що новий бізнес може стати успішним лише відкинувши традиційний погляд на підприємництво.

«Взаємодія замість правил» Ів Мор'є

Чому компанії працюють неефективно? Аналітик Ів Мор'є переконаний, чим складнішим стає бізнес, тим більше для його підтримки додається процедур та регламентів, які лише створюють нові проблеми. А сучасний бізнес має ґрунтуватися на гнучких та нестандартних підходах.

«Що потрібно, щоби бути великим лідером»

Розалінда Торрес 25 років своєї професійної кар’єри присвятила дослідженню лідерства. За її словами, здатність передбачати прийдешні зміни, створювати різноманітні команди з різними перспективами і готовність відмовитися від традицій в пошуку нових рішень — найважливіші аспекти лідерства. 

«Дивовижні звички оригінальних мислителів»

Організаційний психолог Адам Грант розкриває ідеї та звички оригінальних мислителів, які можна взяти на озброєння для того, щоб прокачати своє лідерство.

«Повсякденне лідерство»

У своєму виступі Дрю Дадлі закликає нас визнати лідерство як повсякденний акт поліпшення життя одне одного. І заперечує ідею того, що лідерство й успіх “зарезервовані для обраних”. Дадлі закликає кожного з нас щодня думати про себе як про лідера.

«Чого я навчився, відмовляючись від усього, що знав як лідер»

Джим Вайтхерст був лідером Delta Air Lines і дотримувався принципів традиційного лідерства і корпоративних цінностей. Проте все змінилося, коли він перейшов в іншу компанію.

«Як багато правил на роботі заважають вам досягти мети?»

Традиційно вважається, що продуктивність повинна контролюватися і вимірюватися дотриманням правил, а обов’язки — чітко розмежовуватися. Ів Морьє з BCG заявляє, що велика кількість традиційних правил спрямована… проти вас. І розповідає про способи подолання цієї проблеми.

«Що коїться у вас в голові, коли ви укладаєте угоду?» Колін Камерер

Американський економіст і професор поведінкової економіки у своєму виступі задається питанням: коли двоє людей намагаються укласти угоду, що справді відбувається у них всередині – вони конкурують чи співпрацюють? Він розповідає про своє дослідження, яке демонструє, наскільки погано ми можемо передбачити, про що думають інші.

«Шлях від «ні» до «так» Вільям Урі

Письменник та фахівець із вирішення конфліктів пропонує елегантний та простий, але у той же час нелегкий спосіб дійти до згоди навіть у найбільш складних ситуаціях, таких як сімейні сварки або, можливо, конфлікт на Близькому Сході.

«Мистецтво вибору» Шина Айєнгар

Спікер вивчає, яким чином люди роблять вибір, і що при цьому відчувають. Вона розповідає як про тривіальний вибір між колою та пепсі, так і про більш важливі вибори, які доводиться робити людям. А також ділиться своїм революційним дослідженням, яке обґрунтовує деякі дивні ідеї щодо прийняття рішень.

«Чому у найкращого працівника може бути неідеальне резюме» Регіна Хартлі

Експерт з людських ресурсів запевняє, що обираючи між двома кандидатами на вакансію — тим, що має ідеальне резюме і тим, хто боровся з труднощами — слід завжди давати шанс «бійцю». Як людина, яка росла у несприятливому середовищі, вона знає, що ті, хто розквітає навіть у темних місцях, наділені твердим характером та вмінням не здаватися попри мінливе робоче середовище. 

«Чому ви повинні знати, скільки заробляють ваші колеги» Девід Бьоркуз

Спікер виступає проти традиційних та широко прийнятих принципів управління бізнесом. У цій бесіді він піддає сумніву наші припущення щодо збереження в таємниці розміру заробітної плати й наводить переконливі аргументи на користь відкритості цієї інформації, оскільки від цього можуть виграти усі — працівники, організації та суспільство загалом.

Саймон Сінек «Як класні лідери надихають діяти»

Спікер представляє просту, але потужну модель того, як лідери надихають діяти, починаючи із золотого кола, та відповідає на запитання, чому їм це вдається. Він наводить приклади компанії Apple, Мартіна Лютера Кінга та братів Райт.

Кнут Хаанаес «Дві причини, що ведуть компанії до краху та як їх уникнути»

Бізнес-стратег ділиться думками про те, як знайти баланс між удосконаленням того, що ми вже знаємо, та дослідженням абсолютно нових ідей, і пояснює, як уникнути двох основних стратегічних пасток, що призводять до банкрутства.

Метт Мулленвіг «Чому працювати вдома корисно для бізнесу?»

CEO Automatic та співзасновник Wordpress Метт Мулленвіг розповідає, чому віддалена робота може бути більш ефективної для компанії, ніж офісна. Він дає поради, як керувати колективами, де люди перебувають на відстані одне від одного.

«Як зробити важкий вибір» Рут Ченг

У лекції Рут розповідає про те, як приймати складні рішення та ділиться зі слухачами кроками, які допоможуть в цьому (базуються на принципах раціональної теорії прийняття рішень).

Паоло Кардіні «Забудьте про багатозадачність, спробуйте монозадачність»

Дизайнер Паоло Кардіні ставить під сумнів ефективність багатозадачності, яку вважають правильним рішенням зокрема для підприємців. Він доводить, що, зосереджуючись на обмеженій кількості завдань, можна досягти більш якісного результату.

Білл Гросс «Єдина причина успіху стартапів»

Білл Гросс заснував чимало стартапів, і інкубував багато інших. Йому стало цікаво, чому деяким вдалося, а інші не змогли. Таким чином він зібрав дані з сотень компаній, його власних та чужих, і оцінив кожну компанію за п'ятьма ключовими факторами.

Пол Таснер «Як я став підприємцем в 66 років»

Пол Таснер заснував стартап у віці 66 років, поєднавши свою бізнес-ідею з власним досвідом та пристрастю. Під час свого короткого, веселого та натхненного TED-виступу Пол Таснер надихає потурати своїм підприємницьким інстинктам у пошуках великого успіху.

Тім Леберехт «3 способи втратити контроль над вашим брендом з користю»

Якщо ваш бізнес релевантний, про вас будуть постійно говорити і ви не зможете це контролювати. Тім Леберехт пропонує три великі ідеї щодо прийняття такої втрати контролю.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ідеї для Вашого Бізнесу
Ідеї для Вашого Бізнесу@ua_bizidea

Канал №1 для підприємців

8.3KПрочитань
1Автори
14Читачі
На Друкарні з 8 квітня

Більше від автора

  • Як залучити інвестора у свій стартап

    Ідея, наполегливість та інвестиції — ось три складові, які потрібні для успішного розвитку стартапу. Особливо на початкових стадіях. Враховуючи, що стартап відноситься до венчурних інвестицій і вважається ризиковою справою, не всі інвестори готові вкладатися.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Як бізнесу використовувати swot-аналіз

    Сьогодні як ніколи важливо тверезо оцінювати свої сильні та слабкі сторони, щоб не потонути у конкурентному середовищі ринку.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається