5 помилок, що приводять до смерті компанії

Є різновиди помилок, які настільки серйозні, що нехтувати ними не варто.

1. Помилка, яку не сприймають як помилку

Зроблена помилка — явище неприємне, а її усвідомлення і прийняття — ще гірші. Тому часто помилки намагаються або замовчати, або перетворити на щось, що виглядає більш гламурно — наприклад, в похибку, неприємну випадковість. Через таке ставлення помилки накопичуються як пил — наче непомітно, але з кожним днем проблеми стають все серйознішими.

2. Помилка, завдяки якій зводять рахунки, а не вирішують проблеми

Іноді помилку переносять на того, хто її зробив. Навіть якщо він просто опинився «крайнім» у ланцюгу. У деяких випадках на того, хто зробив помилку, «собак спускає» його начальник або колеги, які дійсно винні в тому, що сталося. Що ще гірше — іноді такою помилкою користуються, щоб почати цькування співробітника, звинувачувати його у всіх наступних «негараздах».

3. Помилка, яка вважається одиночною, хоча насправді є системною

Це ознака системної помилки сприйняття бізнес-процесів. Наприклад, один із співробітників вважається безвідповідальним, що не виконує вчасно свої обов’язки, в той час як в підрозділі просто не вистачає співробітників і, як результат, або падають продажі, або неналежним чином ведеться облік.

4. Помилка, яку замовчують, побоюючись змін

Іноді визнати помилку і спробувати її виправити — собі дорожче. Коли кількість паперів і процедур, які треба виконати, щоб донести інформацію про помилку, перевищує здорові об’єми, про такі помилки замовчують «до останнього».

5. Помилка, яку виправляють тільки після зовнішньої критики

Соцмережі стали чарівним дзеркальцем для багатьох власників бізнесів. І процеси з помилками, які нишком замовчувалися, не доходячи до «самого верху», тепер очевидні керівництву, яке затегане незадоволеними клієнтами або партнерами.

Більше корисного — в нашому телеграмі «Український Бізнесмен».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

877Прочитань
1Автори
25Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • 15 ресурсів для пошуку трендів та інсайтів

    Знаючи тренди та тенденції ринку, ви можете приймати більш обґрунтовані рішення. Чим більше інформації має компанія, тим ширше її можливості.  Де шукати тренди, щоб не проґавити зміни на своєму ринку?

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Три неординарних бізнес-стратегії, завдяки яким компанії підкорили ринок

    Щоб стати компанією, яку знають в усьому світі, потрібно мати сміливість та нестандартне мислення. Ось компанії, приклад яких показує, як це працює.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 10 трендів інтернет-маркетингу 2024 року

    Щоб залишатися конкурентоспроможним брендом на ринку, лідером в ніші та успішним бізнесом, важливо слідкувати за прийдешніми тенденціями, актуальними змінами та напрямками. Ось топ трендів digital-маркетингу на 2024 рік, які варто взяти на замітку українському бізнесу.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається