ABRAMS та FPV. Ризики та рішення.

Автор: Trotes936897
Переклад: t.me/in_factum

Зображення
На захист інженерів: Абрамс був створений в той час, коли ми не очікували, що на вас прилетить дрон з тепловим зарядом від РПГ-7 і вицілюватиме ваші найслабші частини. Інженери конструювали танк з огляду на те, що частина, яка отримає найбільші пошкодження – це передня частина башти, саме тому інші частини машини є "слабшими".
Image

У наш час оператори FPV завжди намагаються вразити найслабші частини техніки, ось хороший приклад, коли FPV уразив гідравлічну систему повороту башти Leopard 2A4. Справи стають набагато гіршими, коли слабкі місця вашої машини занадто великі.


Повертаючись до ABRAMS

Почнемо з проєкції верхньої частини башти танку. Вона велика і дуже тонка (близько 25-мм). FPV-дрон навіть зі старим протитанковим зарядом може пробити це місце і вбити або поранити члена екіпажу. Заряд може пошкодити різні електронні компоненти всередині башти або підпалити її, змусивши екіпаж евакуюватися.

Image

Верхня передня панель корпусу також відносно велика і має товщину 38-мм. Її так само можуть пробити старі заряди, навіть якщо вони летять під кутом. Проте це не матиме значення для дрона, оскільки оператор постійно регулює кут нахилу камікадзе.

Проникнення кумулятивного заряду в цю зону може призвести до загибелі механіка-водія або знищення компонентів, що призведе до втрати мобільності. Кільце башти так само вразливе, але дрон має бути дуже везучим, щоб точно влучити в цю точку.

Image

З боків корпусу ABRAMS має композитну броню, причому з правого боку вона закриває більше, оскільки там знаходиться відсік для боєприпасів.

Image

Однак решта корпусу вкрита простими сталевими боковими екранами, а основна броня по бортах корпусу також зроблена зі сталі. Сумнівно, що старий заряд від РПГ зможе пробити ці зони, оскільки екрани слугують додатковим захистом, але щось потужніше може пробити корпус.

Image

Я чув, як дехто казав, що система підривної панелі башти буде проблемою для машини, оскільки в башті багато боєприпасів. І що це перевантажить систему в разі детонації, що може бути фатальним для екіпажу. Насправді це стосувалося прототипів ABRAMS, але я ніколи не чув про те, що кінцевий продукт матиме ці самі проблеми.

Image

Це може призвести до втрати мобільності, оскільки система може зламатися внизу і пошкодити двигун (як на зображенні), але я ніколи не чув про екіпаж ABRAMS, який загинув би через перевантаження системи.

Image

Ось як працюють підривні панелі "Абрамса". Попри сильний вибух, машина, вочевидь, не була знищена, а екіпаж не загинув.

Крім того, українці використовують велику кількість західних снарядів, які нівелюють ймовірність їхньої детонації при ураженні.


Якщо машина має проблеми із захистом даху башти, верхньої лобової плити та боків корпусу, що можна зробити?

В зимовий холодний період можна наварити додаткові клітчасті екрани. Додавання динамічного захисту "Контакт-1" зробили б машину суттєво важчою, через що збільшується ризик, що машина загрузне в ґрунтах.

Image

Клітчасті екрани збоку корпусу будуть дуже корисними, адже зменшують шанси, що кумулятивний заряд проникне крізь основну броню.

Image

“Корабельна” клітка також має шанс нейтралізувати дрон, хоча він може пройти під самою кліткою. Так само наварений “мангал” може завадити екіпажу швидше евакуюватися.

Image

На верхньому лобовому листі можна додати динамічний захист, і тоді машина не буде такою важкою, як у разі, якщо покрити динамічним захистом весь дах та борти корпусу.

Image
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
76Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається