Американські бізнес-ідеї, яких немає в Україні

Зміст

США вважаються економікою №1 у світі. За даними Bureau of Economic Analysis, 2023 року ВВП Сполучених Штатів становив понад 28,7 трлн доларів, а 2024 року, за прогнозами аналітиків, цей показник перевищить 30,1 трлн доларів. Розвинені ринкові відносини та передові технології дають змогу реалізовувати незвичайні стартапи, яких досі не було в інших країнах.

До речі, якщо вам подобаються такі статті, вам обов'язково варто підписатися на мій телеграм.

Перспективні бізнес-ідеї зі США

Сучасні бізнесмени уважно вивчають ринок США в пошуках нових товарів, послуг, а також технологій і стратегій розвитку. Найчастіше впровадити готову бізнес-ідею простіше, ніж придумувати щось нове. Тут можна згадати вислів Стіва Джобса: "Хороші художники копіюють, великі ー крадуть". Однак під час використання американських бізнес-моделей в Україні необхідно враховувати місцеву специфіку. Деякі види бізнесу і зовсім можуть опинитися поза законом, наприклад, пов'язані з азартними іграми.

Охорона здоров'я та догляд за собою

Пік попиту на медичні товари та послуги припав на 2020 рік, однак і тепер, коли безпосередня загроза пандемії минула, ринок охорони здоров'я залишається одним із найприбутковіших. Медичні технології постійно вдосконалюються, з'являються дедалі нові рішення для профілактики та лікування не тільки в стаціонарах, а й удома. У США на сьогоднішній день є безліч медичних приладів для самодопомоги, які можуть зацікавити і нашого споживача.

Датчик для виявлення блокування серцевого клапана

Сенсор для запястья позволяет эффективнее спасать пациентов с сердечным  приступом

Tropsensor ー інноваційний зап'ястний датчик, який оцінює кількість тропоніну ー специфічного білка серцевого м'яза. Зазвичай цей білок з'являється в кровотоці через закупорку артерії. Своєчасна діагностика рівня тропоніну в крові дає змогу врятувати життя людині на початкових стадіях інфаркту. Раніше для виявлення цього білка був потрібен лабораторний аналіз, а з новим пристроєм діагностику можна провести вдома або в машині швидкої допомоги.

Портативні смарт-тонометри

The 13 Best Blood Pressure Monitors of 2024, Tested and Reviewed

Портативні смарт-тонометри Homedics ー ще один корисний прилад для ранньої діагностики. На відміну від звичайних тонометрів Homedics дає максимально точні вимірювання, крім того, гаджет може зберігати й аналізувати дані, отримані раніше, що дає змогу оцінити стан пацієнта в динаміці.

Робот для масажу спини

Каліфорнійська робототехнічна компанія Flexiv представила інноваційний прилад для масажу спини. Він виконаний з використанням роботизованої руки Rizon 4, а також оснащений програмним забезпеченням, яке використовує комп'ютерний зір і штучний інтелект.

New Product Release: RIZON 4S is Coming | by Flexiv - Dexterous and  Intelligent | Medium

Робот може використовуватися для загального масажу спини або впливу на конкретні ділянки. Він налаштований на виконання так званого китайського масажу глибоких тканин.

Коректор постави

Коректор постави CAYATCH ー це аксесуар для людей, які страждають від болю в спині. Він дає змогу вибрати та зафіксувати оптимальне положення для зниження навантаження на м'язи.

Cayatch Scoliosis Back Brace Posture Corrector for Women & Men. HSA/FSA/HRA  Eligible. Adjustable Back Straightener Shoulder Brace Hunchback Corrector  for Shoulder & Back Pain Relief (1 Size Fits Most) One Size Black

Аксесуар виконаний у вигляді жилета, який можуть носити як чоловіки, так і жінки. Регульовані ремені допомагають підігнати CAYATCH по фігурі, а три доступні розміри підійдуть більшості пацієнтів.

3D-сканер для тіла

ZOZOFIT став першим 3D-сканером для тіла, який можна використовувати в домашніх умовах. Гаджет допомагає розрахувати відсоток жиру в організмі та побудувати інтерактивний огляд тіла. Результати сканування передаються в мобільний додаток.

Wearable Maker Zozofit Aims To 'Reshape' The Future Of Fitness With  Accessible, Inclusive Subscription Model

Гаджет для догляду за обличчям

Solawave launches upgraded version of celebrity-beloved skincare wand

Бренд Solawave представляє новий девайс для терапії червоним світлом Radiant Renewal Wand. Прилад допоможе впоратися з косметичними дефектами шкіри в домашніх умовах без відвідування салону краси.

Робототехніка

Робототехнічні системи сьогодні використовують як на виробництві, так і у сфері послуг. Тренд на автоматизацію з усією очевидністю стане провідним у світовій економіці, тож підприємцям варто уважно стежити за інноваціями в цій галузі.

Автоматизована пивна

Garden District Taproom ー це пивна самообслуговування на базі автоматизованих кранів, розроблена у Флориді. Кожен кран оснащений інтерактивною сенсорною панеллю, за допомогою якої можна дізнатися сорт пива, його особливості та відгуки покупців про напій.

Робот для збору томатів

Robotic Tomato Harvesting Enables Faster Innovations in Research and  Development | Syngenta Vegetable Seeds Global

Роботизований комбайн GR-100 від компанії Syngenta Vegetable Seeds розроблено спеціально для збирання томатів. Робот здатний не тільки виявити овоч на гілці, а й визначити його стиглість. Для цього використовується понад 20 датчиків і сканерів. За оцінками виробника, новий комбайн дасть змогу фермерам скоротити витрати на 30%.

Домашня електроніка

Сучасні технології допомагають у вирішенні побутових завдань і можуть істотно урізноманітнити повсякденне життя. Американські виробники (нарівні з азіатськими) посідають на ринку автоматизованих домашніх пристроїв лідируючі позиції.

Автоматизована кавоварка

Electric Turkish Coffee Maker Machine 120V - SAKI

Бренд Saki представив автоматизовану кавоварку для приготування кави по-турецьки. Гаджет розраховує оптимальну температуру і час варіння, щоб напій вийшов таким самим, як під час варіння в джезві на піску ー міцним, але без гіркоти.

Молекулярний принтер для пива

References | valentijndestoop

Перший у світі молекулярний пивний принтер One Tap від Bar.on здатний створювати безліч різних видів пива за лічені секунди. Він використовує натуральні ароматичні сполуки молекулярного рівня для імітації різних сортів пива. Як основу достатньо використовувати воду з-під крана.

Принтер можна легко розмістити вдома і отримувати як алкогольні, так і безалкогольні сорти пива. А для барів і пабів уже розробляється професійна модель принтера One Tap Pro.

Інтерактивна настільна ігрова платформа

The Last Gameboard raises $4M to ship its digital tabletop gaming platform  | TechCrunch

Last Gameboard - це консоль, що дає змогу грати в найрізноманітніші настільні ігри як очно, так і дистанційно. Гаджет має 22-дюймовий сенсорний екран, який здатний виявляти на поверхні фізичні об'єкти, як-от фішки, кістки та карти. Додатково підтримуються звукові ефекти та анімація в режимі реального часу.

Циркадна лампа

Лампа Artemis використовується для нормалізації сну і відновлення природних циркадних ритмів людини. Ефект досягається завдяки автоматичному підстроюванню яскравості та колірної температури освітлення залежно від часу доби. Artemis вирізняється мінімалістичним дизайном і добре впишеться у вітальню або спальню.

До речі, якщо вам подобаються такі статті, вам обов'язково варто підписатися на мій телеграм.

Велосипедні педалі, що світяться

Arclight Pedals: How does the Color-Switch function work?

Arclight Pedals ー нові велосипедні педалі з вбудованими світлодіодами. Вони допомагають освітлювати дорогу і роблять велосипедиста помітнішим у темряві. У педалях Arclight Pedals передній край завжди світить білим, а задній ー червоним. Місцезнаходження визначається за допомогою датчиків магнітного поля, акселерометра і гіроскопа. Це забезпечує плавний режим освітлення.

Прозорий касетний програвач

Компанія NINM Lab представляє касетний програвач It's Real для любителів ретро. Він виконаний із прозорого пластику і може працювати як Bluetooth-колонка.

The IT’S REAL Bluetooth Speaker + Cassette Player Combo Demo

Програвач здатний відтворювати касети з власного динаміка або за допомогою телефону. За рахунок прозорого корпусу можна бачити, як працюють різні деталі пристрою.

Сканер-перекладач

Youdao Dictionary Pen 3 Review: Excellent way to quickly learn a new  language – MBReviews

Youdao Dictionary Pen 3 ー це портативний сканер, який дає змогу миттєво перекласти слово, речення або цілий текст. Пристрій підтримує англійську, іспанську та китайську мови. Завдяки встановленим словникам сканер може працювати автономно, без підключення до інтернету.

Модні аксесуари

Ринок моди ー один з найдинамічніших і конкурентних. Головною перевагою тут вважається унікальність і авторський підхід, проте ніщо не заважає почерпнути вже наявні ідеї та творчо їх переосмислити.

Наручний годинник із сонячною батареєю

Diesel Watch for Men Framed, Solar Powered Three Hand Movement, 51 mm Red  Castor Oil Case with a Pro-Planet Textile Strap, DZ4621 : Amazon.co.uk:  Fashion

Спортивний годинник Diesel Framed DZ4621 ー перший у лінійці аксесуарів, виконаних з екоматеріалів, що використовують для роботи сонячну енергію. Корпус годинника зроблено з переробленого пластику, зібраного з дна океану.

Кросівки з двома носами

The Absolutely Bonkers MSCHF BWD Sneaker Can Be Worn Back to Front

Бруклінська творча студія MSCHF представила взуття BWD з подвійним носом. Одна зі сторін цієї оригінальної моделі має вигляд кросівок, а інша ー слайдів. Взуття виконане в стилі скейт-ботів 90-х років минулого століття.

Екологічні товари

У наш час екологічний порядок денний став одним із найважливіших у всьому світі. Значна роль у вирішенні екологічних проблем відводиться бізнес-сектору: сьогодні дедалі більше компаній переходять на неруйнівні технології та активно використовують вторсировину для виготовлення найрізноманітнішої продукції.

Переробка шкарпеток

Виробник шкарпеток GOLDTOE Socks і компанія з переробки відходів TerraCycle запустили програму з безкоштовної переробки шкарпеток. Споживачі можуть здати старі шкарпетки будь-якої марки, які будуть відсортовані за типом матеріалу, а з переробленого волокна потім виготовлять нові шкарпетки. За участь у програмі нараховуються бали для пожертвувань некомерційним організаціям.

Ювелірні прикраси з електричних відходів

Бренд аксесуарів Oushaba використовує перероблені відходи для створення високоякісних ювелірних виробів. У каблучках, сережках і кольє можна знайти друковані плати старих мобільних телефонів, USB-роз'єми та зарядні кабелі. Вони поєднуються з діамантами, смарагдами, сапфірами та рубінами.

Oushaba launches new Connection Salvaged collection | Jewellery Focus

Колекція Connection Salvaged виготовляється з 22-каратного жовтого золота, 18-каратного білого золота або стерлінгового срібла. Всього в ній представлено 38 предметів.

Де шукати американські бізнес-ідеї

Споживчий ринок США ー один із найбільших, тому більшість новинок виникає саме тут. Американський бізнес не соромиться тестувати найсміливіші ідеї. Українським підприємцям варто стежити за новими віяннями американського ринку, щоб вчасно помітити глобальні тренди, що народжуються. Новинки зі США можна знайти на спеціалізованих сайтах, новинних порталах і платформах краудфандингу. Там же варто і відстежувати долю проєктів. Деякі успішні американські стартапи можуть після певного доопрацювання чудово прижитися в Україні.

До речі, якщо вам подобаються такі статті, вам обов'язково варто підписатися на мій телеграм.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

568.1KПрочитань
11Автори
441Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається