Дизайн-мислення: що це і навіщо підприємцям

Дизайн-мисленням називають стратегічний та цільовий підхід до інноваційного проєктування та розв'язання проблем. Він зосереджується на потребах користувачів та їхньому досвіді.

Особливість такого підходу полягає в тому, що фокус тримається насамперед на потребах людей, а не бізнес-завданнях. Тобто підприємці можуть з'ясувати "болі" аудиторії, а вже тоді перетворювати їх на бізнес-цілі, що в багато разів підвищує ймовірність "влучити у яблучко".

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Як воно працює

Загалом процес дизайн-мислення побудований на кількох основоположних принципах:

  1. Творчість переважає аналітику, хоча аналіз потрібен для розробки найефективнішого рішення.

  2. Всі інновації орієнтовані на людей, тобто важливо вміти зрозуміти почуття клієнтів, коли вони користуються товаром або послугою.

  3. Слід бути готовим до експериментів, виходити за межі стандартів та шаблонів.

Цей підхід до пошуку рішення може виглядати дещо екзотичним, але він вже був апробований тисячі разів і саме завдяки йому з'являються прогресивні товари та пропозиції послуг. Фокус на проблемі з погляду користувача дозволяє створити унікальний продукт та випередити ринкові тенденції.

Наприклад, чипси для жінок від PepsiCo. Дизайнери з'ясували, що жінкам не подобається хрумтіти у публічних місцях, а також їх дратує шарудіння, коли доводиться брати снеки з упаковки. Тож спеціально для покупчинь компанія створила Doritos: не такі хрумкі та менш ароматні за звичайні чипси. Продукт вийшов на ринок у зменшеній упаковці, яку можна покласти в сумочку.

Тож дизайн-мислення – це потужний інструмент, який дозволяє бути попереду та виявляти неочевидні потреби людей.

Які переваги дає підприємцям дизайн-мислення

Оскільки насамперед йдеться про потреби людей, то дизайн-мислення дасть можливість збільшити кількість лояльних клієнтів. Саме цього варто очікувати, коли товари чи послуги відповідають інтересам користувачів.

Також можна випускати на ринок нові продукти з меншими бюджетами. Це пов'язано з тим, що вдалі рішення побудовані на ретельних дослідженнях та тестуванні ідей на ранніх етапах.

Окрім того, дизайн-мислення трансформує культуру компанії. Працівники не боятимуться мислити креативно, висловлювати свої ідеї та брати на себе відповідальність за їх втілення. Бонусом стане ефективність командної взаємодії, адже створення нового рішення передбачає активну комунікацію фахівців усіх напрямків.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.2KПрочитань
1Автори
27Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • 20 ідей з вкладеннями до 10 000$

    Відкрити свою справу під час війни? Можна й потрібно. Не буде моменту краще, ніж зараз. А якщо говорити про насущне, саме малий бізнес – це підтримка державної економіки та робочі місця для українців.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 10 ідей для бізнесу в невеликому місті

    Якщо ви серйозно замислились про власний бізнес, пропонуємо добірку ідей для бізнесу в маленькому місті, що не вимагають великих вкладень.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається