Авдіївка. Ситуація станом на 24.11

Автор: Tatarigami_UA
Переклад: t.me/in_factum

Зображення

Незважаючи на щільну хмарність, що перешкоджає супутниковому, безпілотному та оптичному спостереженню за полем бою в Авдіївці, наша команда продовжила аналіз за допомогою радіолокаційних систем із синтезованою апертурою (SAR).

Ось що ми дізналися про поточну ситуацію.

Зображення

Ми об'єднали дані SAR зі свідченнями з місць подій та відеоматеріалами з відкритих джерел, щоб отримати повне уявлення про ситуацію.

Деякі ключові спостереження:

1) Зменшення кількості техніки: на відміну від першого місяця штурмів, російські війська використовують менше техніки в меншій кількості.

Зображення

2) Тактичні зміни: помітне збільшення використання невеликих тактичних груп, які послідовно рухаються в одних і тих же районах, попри попередні втрати.

2) Керовані авіаційні бомби: спостерігається постійне зростання використання російськими військами керованих авіаційних бомб.

Як ми правильно прогнозували, погіршення погодних умов ускладнило використання розтягнутих російських логістичних маршрутів. Як наслідок, це ускладнило розвиток початкових успіхів, особливо в північному секторі Авдіївки, зокрема в районі Бердичева.

Зображення

Після початкового успіху на північ від Авдіївки, російські війська продовжили штурм впродовж наступного місяця. Незважаючи на тактичні успіхи, їм не вдалося закріпитися на коксохімічному заводі (АКХЗ).

Нещодавно росіяни взяли під контроль частину промислової зони на південь від Авдіївки. Ці успіхи були досягнуті в основному завдяки безперервним піхотним атакам, що створює потенційні проблеми для українських захисників у найближчі тижні.

Російські війська продовжують розгортати невеликі тактичні групи, попри високий рівень смертності. Ця стійка тактика, коли одна група слідує за іншою, може з часом виснажити українські війська.

Розгортання касетних бомб, а також керованих авіабомб вагою 250-1500 кг становить значну проблему. Незважаючи на неточність таких бомб, вони все одно є небезпечними через великий заряд вибухівки, що особливо проблематично в міських районах, оскільки призводить до серйозних руйнувань.

Простіше кажучи, зіткнувшись зі значними втратами і складними погодними умовами, росіяни активізували наступальні дії, використовуючи легкодоступні ресурси — піхоту, артилерію і авіабомби.

Зображення

Вони змістили свою увагу на АКХЗ, Бердичах та південній промзоні, зменшивши акцент на початковому плані оточення Авдіївки механізованими військами. Це розвиток подій, якого ми очікували.

Зображення

Прогнозування майбутнього розвитку подій є складним завданням, оскільки залежить від здатності Росії продовжувати розгортати піхоту без належного прикриття. Такий підхід, спрямований на виснаження захисників, ускладнює надання будь-яких надійних оцінок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

26.8KПрочитань
2Автори
82Читачі
Підтримати
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається