Бабуся Яруся🫀

Головні герої в цій історії вигадані.

Пам'ятаю це я, наче вже давню історію.

Розумію, що цього вже ніколи не буде. Все змінилося в мить.

---

20 років тому Яруся Іванівна вчила мою матір у середній школі. Вона була вчителем української мови та літератури. Низенька жінка з білявим волоссям, сповнена радості і тепла. Мати мені часто розповідала про неї. Тому цією історією я хочу поділитися з вами.

Це була осінь. Перший місяць осені, перше число вересня. Всі діти йдуть до школи, моя мати теж. Ця низенька жіночка взяла руку цієї малої дитини і відвела на лінійку. Маленьку дівчинку звали Оленка.

Почалася лінійка. Директор голосно розповідає про цей навчальний рік. Зустрічають першокласників. Всі плескають в долоні. На той момент в класі було 23 дитини. Після закінчення лінійки Яруся Іванівна відвела п’ятикласників до нового класу. На першому уроці відбувалося знайомство. Через різні картки вони дізнавалися про цей світ ще більше і більше. З кожним днем, тижнем, роком ці діти росли. Яруся Іванівна стала для них другою мамою, яка завжди їх підтримувала. Дітки завжди могли звернутися до неї за допомогою.

---

Одного разу, коли Оленка вже була в 9 класі, в останній день перед випускним, вона підійшла до Ярусі Іванівни з трепетом в голосі:

- «Пані Ярусю, я так боюся залишити школу. Ви стали нам всім як друга мама. Як ми будемо без вас?»

- «Оленко, дорога моя, ви завжди будете в моєму серці. Але ви повинні йти далі, відкривати нові горизонти. Я вірю в кожного з вас», — відповіла Яруся Іванівна, лагідно посміхаючись.

На випускному всі плакали і обіймали Ярусю Іванівну. Вона взяла кожну дитину за руку, поглянула їм в очі і сказала: «Не бійтеся життя. Воно прекрасне, навіть у найважчі моменти».

---

Пройшло 10 років. Моя мама все ще спілкується з Ярусею Іванівною. Я з нею вже також знайома. Я частенько бувала у неї вдома. Вона мене пригощала, то було дуже смачно! Також я дивилася мультфільми. Є у неї чоловік, але він дуже хворіє. Також син, але він завжди за кордоном. І майже ніколи не приїздить до них, що дуже прикро. Я полюбляла ходити до неї. Також у неї був чудовий песик. Я його дуже любила! Я любила з ним гратися.

---

Минуло 5 років, я вже виросла. Тому майже вже не ходжу до неї. Почалося повномасштабне вторгнення рф в Україну. Спочатку окупація, тепер почалися обстріли. Розбили вже все. Стан її чоловіка значно погіршився. Син за кордоном, але навіть і не приїхав, щоб забрати своїх батьків. Моя мама намагається її забрати з зони бойових дій. Але її чоловік прийняв рішення помирати тут. Яруся Іванівна могла б і виїхати, але вона не кине свого хворого чоловіка. Навіть після бомб, ракет, прориву ГЕС вона залишається там.

Одного разу, коли ми з мамою намагалися вмовити Ярусю Іванівну виїхати, вона сказала:

- «Я не можу залишити його тут, навіть якщо це означає загинути разом з ним. Це наш дім, і ми залишимось тут до кінця.»

Що обрали б ви? Любов чи життя?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
12 висловлювань//Fia🌹
12 висловлювань//Fia🌹@Fiash

42Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 10 липня

Більше від автора

  • Випуск 2: Інтерв'ю з Енні в проєкті «Ідентичне інтерв'ю»

    У другому випуску «Ідентичного інтерв'ю» Фіа зустрічається з талановитою артисткою Енні, яка ділиться своїми мріями, планами на майбутнє та натхненням для творчості. Читайте про її шлях до успіху і насолоджуйтесь кавером, який відображає її унікальний стиль!

    Теми цього довгочиту:

    Інтерв'ю
  • Навіки Понеділок: Історія Любові, Самопожертви і Незабутнього Болю

    Ця історія розібє вам серце, розповідаючи про Мандей, дівчинку з унікальним сивим чубчиком, та її найкращого друга Рона, який, попри всі труднощі, пожертвував своїм життям, щоб врятувати її від небезпеки. Їхня любов і самопожертва залишають незабутній слід у її серці.

    Теми цього довгочиту:

    Любов
  • Перший випуск нового проєкту

    Фіа вітає глядачів і представляє Ріячку, яка ділиться своїми хвилюваннями та методами їх подолання, включаючи медитацію та підтримку близьких. Вони обговорюють тривожність через новини, бджіл та виступи на сцені. Інтервʼю завершується позитивними побажаннями для глядачів.

    Теми цього довгочиту:

    Інтерв'ю

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається