Best Indie Games Summer Showcase 2023: цікаво, дивно, інді!

Привіт, я Олексій або Cobalt, Cobaltino, CobaltJR і т.д. І я тут щоб розказати про те що цікавого показали на “барабанний дріб”… Best Indie Games Summer Showcase 2023! Ця презентація від людини із Сінгапуру під ніком Best Indie Games, який випускає добірки про інді ігри. Це більшою мірою вичерпний опис цього каналу. Хоча в організації брали участь ще кілька каналів та людей, але вони мені не знайомі. Сама

Трохи про мене: як мене звати ти вже знаєш, я студент, гордий власник кішки, любитель ігор, дуже різних ігор, часто дивних. Тут я щоб розповісти про цю презентацію, оскільки я стежу за Best Indie Games та вважаю що в час розквіту провальних AAA потрібно детальніше поглянути на інді. А взагалі саме тут я завдяки дивовижному пану Nerd Campfire(https://t.me/NerdCampfire) в якого почув про цю платформу.

І на останок, якщо хтось досі не зрозумів, далі я в кількох словах опишу ігри які показали, залишу трейлери, посилання на Steam та постараюсь перевірити чи це не російська гра. Тож почнемо, в кінці також є котик.

Котик для привертання уваги.

Презентація розпочалась з Super Meat Boy!… майже. Це Dr Fetus’ Mean Meat Machine, кровава головоломка, щось типу три в ряд з бензопилами. Для фанів перших двох ігор напевно круто але не моє. Присутня демка. Вийде 22 червня.

Наступна стильна, темна та кровава -Obsidian Legion . Це метроїдванія з повним бойовим набором - блок, ухиляння, магія, лук та варіативність зброї. Цікаво побачити чи в грі буде якась фішка чи це буде просто тверда але базова метроїдванія. Дата виходу невідома

Далі - EmberBane. Перш за все, красивий піксельна графіка, далі пафосні анімації та відчуття що головний персонаж це порізаний Аватар, ну той який Аанг. Таке відчуття присутнє через те що головна героїня використовує тільки одну стихію зараз і це виглядає красиво та цікаво, а яка сцена з вириванням серця. Ну й гра загалом виглядає досить похмуро. Вийде в першому кварталі 2024 року. Чекаю з нетерпінням.

Being and Becoming. Видавець - якісь росіяни Шрьодінгера базуються в США мають але не ведуть сторінку в вконтаккте, видають росіян. Тому або виправ мене але це купляти або додавати в бажане не варто як і Freaked Fleapit

Наступна знову метроїдванія - Minishoot' Adventures, top-down, bullet hell але метроїдванія. Виглядає досить мило, ми граємо в ролі певного транспорту який мені складно визначити, відстрілюємо ворогів, розвиваємось, досліджуємо світ. Є демка. Вихід невідомо, десь цього року

Далі - Bo: Path of the Teal Lotus, екшн платформер в сетингу заснованому на японських міфах. Все намальовано дуже красиво. Дата виходу: десь в 2024. Якщо не помиляюсь розробник задумувався про додавання української в гру, тому потрібно проявити інтерес.

Знову метроїдванія, від якої віє японщиною, тільки тепер від геймдизайну, хоча гра також має графічний стиль який можна описати як аніме піксель арт. Tevi - пекло з куль, багато предметі, сюжетні вставки у вигляді візуальних новел. Певною мірою класичний набір. Вихід 3 квартал 2023

Гра в стилі старої доброї Zelda - Dros . Тут ми граємо як воїн або як шматок умовного Венома. І відповідно коли ми воїн ми б’ємось коли симбіот розгадуємо головоломки. Вихід невідомо коли

Shrine's Legacy - екшн РПГ, на двох, правда заявлено тільки фізичний кооп, але Parsec або Remote Play Together ніхто не відміняє. Анімації виглядають трохи дерев’яно але це додатково віддає духом старої школи. Загалом ходите по світу, б’єте морди, розв’язуєте головоломки та об’єднуєте 8 елементів. Крім того можна почухати козла Присутня демка, яка оновиться 18 червня. Вихід невідомо коли. Нажаль трейлера з оновленою графікою ще немає в мережі.

Radio The Universe - нічого нового не показали тому ось просто посилання на пости про цю гру

Та огляд власне демки від шановного пана Nerd Campfire

Never Mourn - гра певною мірою схожа на Overlord, оскільки тут також є орда міньйонів тільки тут трюк в зміні стилів між підтримкою та некромантією, розробники обіцяють швидку бойову систему та елементи рогалика.

Shogun Showdown - покроковий тактичний рогалик? Суть гри полягає в тому що на оточують вороги і нам необхідно побудувати правильний алгоритм дій для їхнього вбивства. Гра розгортається в японському сетингу. Дата виходу в ранній доступ 27 червня, також присутня демка Shogun Showdown: Prologue

StormEdge - гра яка відверто надихалась Wizard of Legends, хоча розробники це не приховують. Це рогалик про магів зі швидкими боями та різними героями. Також в одній із соціальних медіа(Реддіт) розробники говорили про кооп але на сторінці в Steam та в трейлері про це ні слова. Вихід - невідомо коли.

Astrea: Six-Sided Oracles - колодо складальна гра з несподіваним сюжетним поворотом - замість карт кості. А в решті, ну окрім дуже красивого візуалу, гра виглядає як стандартний представник жанру. Є демка. Дата виходу невідома

Elsie - більш серйозна, красива та відполірована версія Neon Abyss. Але все ж ця гра обіцяє нам різних персонажів, різноманітні біоми, апгрейди та здібності, складних босів та неон. Демка є, дати виходу немає.

Трейлер старий, нового чомусь досі немає в мережі

Die in the Dungeon - головний герой жабка, це знову рогалик, знов про кості. Тільки тут потрібно розміщувати кості на спеціальному полі для їхньої комбінації. Демка: Die in the Dungeon: PROLOGUE. Дата виходу невідома

Rhythm Storm - ритм гра не схожа на ритм гру(за словами розробників). Векторне пекло з куль, де все синхронізовано до музики. Нам необхідно вибрати корабель, налаштувати його та піти винищувати орди ворогів. Є демка, дата виходу 4 квартал 2023.

Rogue Voltage - рогалик де основною фішкою виступає модульна система інвентаря яка впливає на покрокові бої. Є демка, дати виходу немає

Soul Stalker - як заявляють розробники суміш Slay the spire та Vampire Survivals, тобто ми вибираємо на яку локацію нам йти, там винищуємо все живе попутно відкриваючи синергії. Заявлений фізичний кооп також присутній стиль який нагадує Paper Mario. Демка буде доступна 19 червня.

These Doomed Isles - рогалик та симулятор бога, витягуй карти та за їхньої допомоги створюй землю та будівлі з нічого або викликай метеорит на голови наших ворогів. Демка These Doomed Isles: The First God, дата виходу десь цього року.

Toads of the Bayou - головний герой знову жабка, і вже за північ тож це середа. Гра є рогаликом та ми граємо за лідера загону який протистоїть барону Суботі, який не вміє в фотошоп. Тут ми збираємо колоду, б’ємо морди та розвиваємо поселення. Краса. Дата випуску: десь в 2024

Aloft - кооп виживач від першої особи, основною фішкою якого є те що всі події відбуваються летючих островах, які за допомогою певних махінацій та даки(жарт про Warhammer 40K) можна перетворити свій особистий літальний апарат. Все виглядає красиво, анімації гарні але вороги - це гриби, що пробуджує спогади про DS 1. Неприємні спогади, втім гру очікую. Демка є, дата виходу десь в наступному році.

ARTIFICIAL - заснований на фізиці пазл платформер, події відбуваються в астероїді. Тобто буквально в колонії яка знаходиться в ньому. Думаю є шанс поговорити з автором про додавання української. Демка буде доступна пізніше, вихід самої гри запланований на 3 квартал 2023.

Solarpunk - знову кооп виживач і знову зі схожою ідею - летючі острови. Тільки Solarpunk є затишною та милою версією Aloft чи навпаки але це вже не зовсім моя справа. Вона виглядає ніби саме та гра яка допоможе тобі розслабитись після тяжкого робочого дня, ну й кури дуже милі. І я впевнений що нам потрібно більше таких ігор. Демка є, дати виходу немає.

SULFUR - шутер від першої особи з елементами РПГ, та дуже дивним світом. Крім бої ставка йде на дослідження світу та пошуку відповідей на питання й звісно на складності гри. Ну й звичайно стилістика - вона прекрасна, я готовий нею обмазатись. Дата виходу відсутня

TECHTONICA - навіть якщо фабрика під землею - вона не має права перестати рости. Принаймні так виглядає. Загалом це ніби Factorio, або Satisfactory засунули під землю. Обов’язково до гри якщо ці назви віддають приємним теплом в грудях. Заявлений кооп. Є демка, дата виходу цього року.

Koa and the Five Pirates of Mara - 3D платформер, як на мене виглядає як стандартний представник жанру, в тім я не те щоб фанат такого. Одночасно виглядає і досить весело і складно. Дата виходу - десь цього року.

Islands & Trains - це пісочниця де гравцю потрібно створювати ландшафт та потім пускати по ньому поїзди. Максимально приємно та розслабляючи. Раджу спробувати всім, це дуже добре допомагає розслабитись. Є демка, дата виходу невідома.

Henry Halfhead - гра про Генрі в якого є тільки половина голови, тому щоб виконати повсякденні справи він вселяється в речі. Заявлений фізичний кооп. Виглядає весело, мило та максимально добре, за винятком моменту коли тебе переслідує ніж. Дата виходу відсутня.

Ova Magica - симулятор фермерства, з покроковими боями в стилі покемонів. Важливим є можливість використання абсолютно-точно-не-покемонів поза боєм. Виглядає як гарна та цікава гра але стилістично вона проходить повз мене. Вийде цього року.

Smushi Come Home - 3D платформер про пошук шляху до дому маленького грибочка. Розробники обіцяють нескладний платформінг, легкі головоломки та дивних істот які населяють цей світ. Вийде десь цього року

Spirittea - гра про вирішення проблем з привидами, та менеджмент японських публічних ванн. Я не знаю хто вирішив це скомбінувати але це звучить цікаво. Є демка, дати виходу немає.

Sticky Business - гра про ведення свого маленького бізнесу - виробництво стікерів. Створюй їх шляхом комбінації існуючих, розміщуй їх на листі для друку, запаковуй їх та відправляй покупцям незабудь при цьому вислухати історію клієнта. Вийде цього року.

UniDuni - кооп платформер, який в тім запам’ятався мені найбільше тим що бос файти були у вигляді мініігр. Виглядає як весела хоч і трохи дивна гра, яка може загрожувати руйнуванням дружби або стосунків. Є демка, вийде цього рокую

Mika and The Witch's Mountain - гра про відьму яка доставляє пакунки, та судячи по трейлеру краде котів. Здається було аніме про відьом які займаються доставкою. Вийде десь цього року.

Moonstone Island - симулятор життя із боями духів, які використовуються для бою картки. Досліджуй різноманітні згенеровані острови, вирощуй рослини, вари зілля, заводь друзі та приручай духів. Дата виходу невідома.

Dark Envoy — це кооп пригодницька РПГ з тактичними боями в режимі реального часу. Бойова система заснована на класах персонажів та на використанні ландшафту. Крім цього присутній цікавий(напевно) фентезі світ. Демка є, вийде десь цього року.

SlavicPunk: Oldtimer — польський кіберпанк ізометричний шутер, з підтримкою української на релізі. Судячи з всього бойова система заснована на правильному позиціонуванні та переміщенні. Гра виходить сьогодні, 7 червня.

Sovereign Syndicate - текстова РПГ в вікторіансько-фентезійному сетингу. Відмінністю від решти ігор цього жанру є використання карт таро замість костей. Є демка, дати виходу немає.

Wandering Sword - РПГ в китайському фентезі сетингу. Тобто культивація. Присутні тактичні бої, важливість вибору, розвиток відносин, система групи та крафт. Вийде цього року.

ARC SEED - покрокова РПГ про збір колоди та звичайно знищення міста під час бої гігантських мехів. Нагадує Into the Breach, але заявляє укріплення міст та більшу можливість прокачки меха. Дата виходу відсутня.

Dream Tactics - покрокова мінімалістична РПГ про збір колоди кард для кожного персонажа в групі. Основною складністю та фішкою є те що персонаж витягує нову руку кожен хід, крім того менеджмент групи обіцяє бути цікавим

LunarLux - гра яка не цурається тим що надихається аніме, та навіть гордиться цим. Умовно гру можна розділити на дві фази - дослідження та бій, бій є покроковим в кращих традиціях JРПГ. Що ж до подій гри то вони беруть початок в далекому майбутньому коли людство живе на місяці але йому загрожує комета, тому головна героїня починає пошук способу збереження місяця. Вийде десь цього року.

Підсумок

Я повинен був зробити все трохи швидше адже та лишилось близько 15 хвилин презентації які я не встиг розглянути, автор закрив доступ. Й десь на середині цієї писанини я зрозумів що більшість трейлерів які були для цієї презентації немає у відкритому доступі тому тут в основному просто найсвіжіші.

В будь-якому випадку, якщо хтось це читав, а тим більше дочитав сюди - дякую. Не знаю, напиши тоді чи все ок? Бо я хвилююсь. Ну й якщо щось пишеш - напиши чи варто продовжувати писати і власне що писати.

Ну й мені хорошої ночі, Слава Україні!

Ось котик
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ОК
Олексій Ковбінька@Cobalt

43Прочитань
1Автори
0Читачі
На Друкарні з 6 червня

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Відгук на допис: стенографію читати не цікаво. Геть не потрібно було перераховувати все побачене, особливо настільки поверхнево: жанр, тема, дата релізу - і “папа”. Ту ж інформацію я стягнув утричі швидше, коли припинив читати десь на половині й почав просто клацати трейлери. Якби комусь був цікавий черговий тактичний рогалик людина б його й сама знайшла в стімі, чесно. Мені здається, матеріал був би значно цікавіший і доступніший, якби зазначені були лише найцікавіші тобі ігри, і щодо них проведено більше аналізу в тексті. Більше особистості, більше власного смаку, більше переконань, а не “ну, звучить цікаво”. Читають авторів, а не стенографістів. Дякую за допис.

Вам також сподобається