Білл Гейтс пропонує історичний погляд на боротьбу з найбільшими загрозами штучного інтелекту

Люди повинні розуміти ризики штучного інтелекту, цінувати потенційні переваги й працювати з технологією, а не уникати її. Це нова реальність, і питання лише в тому, як ми з нею справляємося.

Такою є суть нової статті Білла Гейтса про розвиток генеративного штучного інтелекту. Співзасновник Microsoft і співголова Фонду Білла і Мелінди Гейтс визнає підводні камені штучного інтелекту — включаючи дезінформацію, упередження та кібератаки — але вказує на історичний прецедент для адаптації. Він, зокрема, пише:

“… Це не перший випадок, коли велика інновація призводить до появи нових загроз, які необхідно контролювати. Ми робили це раніше.

“Чи то поява автомобілів, чи то поява персональних комп'ютерів та Інтернету, люди пережили й інші трансформаційні моменти й, попри велику кількість потрясінь, у підсумку стали кращими. Невдовзі після того, як перші автомобілі з'явилися на дорогах, сталася перша автомобільна аварія. Але ми не заборонили автомобілі — ми затвердили обмеження швидкості, стандарти безпеки, вимоги до ліцензування, закони про керування авто в нетверезому стані та інші правила дорожнього руху.”

Раніше Гейтс називав стрімкий розвиток генеративного ШІ, очолюваного партнером Microsoft - компанією OpenAI, "таким же фундаментальним, як створення мікропроцесора, персонального комп'ютера, Інтернету та мобільного телефону.”

У минулому Гейтс говорив про те, що ШІ може принести користь студентам, надаючи їм репетиторство на рівні людини, але в новому дописі він також звертає увагу на недоліки, зокрема, на можливість використання ШІ студентами для шахрайства.

Він закликає вчителів використовувати ШІ як інструмент для навчання на вищому рівні.

“Це нагадує мені часи, коли електронні калькулятори набули широкого розповсюдження в 1970-х і 1980-х роках", - пише він. "Деякі вчителі математики хвилювалися, що учні перестануть вчитися виконувати базові арифметичні дії, але інші прийняли нову технологію і зосередилися на мисленнєвих навичках, які стоять за арифметикою.”

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.4KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається