Біографія Йозефа Геббельса

Йозеф Геббельс (Josef Goebbels) був німецьким політиком і одним з провідних членів Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії (НСДАП) під час Третього Рейху. Він народився 29 жовтня 1897 року в Рейхсгаузені, Німеччина, і помер 1 травня 1945 року в Берліні.

Геббельс вивчав філологію і літературу в університетах в Бонні, Вюрцбурзі, Фрайбурзі і Берліні, де він отримав докторський ступінь. У 1924 році він приєднався до НСДАП і став одним з найближчих співробітників Адольфа Гітлера. Геббельс проявив себе як талановитий пропагандист і відповідав за ідеологічну пропаганду партії.

У 1933 році, коли Гітлер став канцлером Німеччини, Геббельс був призначений міністром пропаганди та народної просвіти. Він контролював німецькі засоби масової інформації та використовував їх для поширення націстської пропаганди. Геббельс впроваджував систематичну індоктринацію населення, контролюючи зміст книг, фільмів, музики та інших культурних продуктів.

Під його керівництвом націстська пропаганда прагнула сформувати у населення націоналістичні, расистські та антисемітські погляди. Геббельс також відповідав за організацію громадських заходів та масових демонстрацій, таких як рейхспартакіада і рейхспартакія.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Нікіта Федорченко
Нікіта Федорченко@Lyashko

3.9KПрочитань
4Автори
5Читачі
На Друкарні з 3 травня

Більше від автора

  • Історія Австралії

    Історія Австралії налічує понад 60 тисяч років. Перші люди потрапили на континент з Південно-Східної Азії через Індонезійський архіпелаг. Вони розселилися на більшій частині материка і проникли на острів Тасманія.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Історія Запоріжжя

    Запоріжжя: Від Козацьких Січей до Сучасності

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дякую за працю!

Захоплююсь стислою!

Тепер я зрозумів навіщо ці швидкочити.

Радий, що продовження є!

Вам також сподобається