Публікація містить рекламні матеріали.

Блог на сайті: навіщо він потрібен? Причини публікувати статті в блозі

Зміст

Підприємці часто керуються принципом “важливо те, що принесе гроші якомога швидше і якомога більше. Це логічно, але важливо працювати і на перспективу. Блог на сайті — один з інструментів, що дають ефект в середній та довготривалій перспективі. Він допомагає отримати більше трафіку, будувати довіру до компанії та вирішує ще кілька важливих задач. 

Давайте детальніше поговоримо про те, навіщо вам потрібен блог на сайті. 

Що таке бізнес-блог і як він працює 

Блог бізнесу або конкретного підприємця — це, як правило, розділ на сайті де публікуються статті чи обліковий запис на сторонній платформі для публікації матеріалів. Більш надійним та зручним буде саме перший варіант, тобто ведення блогу на власному сайті. 

Також важливо, що блог ведуть за певною визначеною тематикою чи тематиками, записи в блозі діляться на рубрики. 

Очевидно, що всі вигоди, про які ми будемо говорити далі, можливі лише, якщо тексти в блозі будуть якісні. Для цього важливо кілька факторів: 

  • Вам потрібен хороший автор чи кілька авторів. Від їх уміння писати та розуміння теми залежить те, наскільки контент в блозі виконуватиме свої задачі. До речі, якщо ви вирішили запустити блог на сайті, пишіть мені в Facebook за цим посиланням

  • Важливо скласти контент план і контент стратегію. Блог не працюватиме, якщо просто “писати статті на сайт”. Важливо визначити для кого пишете, які формати статей будуть в блозі, які рубрики і т. д. Також потрібно підібрати пошукові запити для кожної зі статей. Я раджу використовувати для цього Serpstat. Це 100% українська платформа, яка надає точну статистику по частотності пошукових запитів та рівню конкуренції за більш ніж 200 регіонами та країнами. 

  • Важливо знати інтереси і проблеми вашої цільової аудиторії, розуміти, як продукт чи послуги які ви пропонуєте, розв'язує ці питання. 

  • Розуміти, як ви будете поширювати ваш контент. Недостатньо просто писати і публікувати статті на сайті. Варто попіклуватись, щоб люди бачили посилання на ваш контент в соцмережах, месенджерах, розсилках. 

Якщо ви врахуєте всі ці фактори, блог буде ефективним. А тепер про те, які саме вигоди ви отримаєте.

Більше трафіку на сайт 

Статистика HubSpot ще за 2022 рік говорить, що компанії, у яких на сайті є блог, отримують приблизно на 20% більше трафіку на сайт. Різниця вражаюча! Чому так відбувається? 

Почнемо з поняття маркетингової воронки. В ній є стадія усвідомлення проблеми чи потреби. Це етап, коли людина розуміє, що у неї є певна потреба і починає шукати інформацію, потрібну для її вирішення. Тут і виникають інформаційні запити в Google. Це такі фрази як, наприклад: “як пофарбувати підлогу”, “як прискорити сайт”, “що потрібно для запуску бізнесу” і т. д. І таких людей завжди значно більше, ніж тих, хто вже готовий купити. Ви можете привернути увагу аудиторії вже на ранніх етапах. 

До того ж інформаційних запитів значно більше, ігноруючи їх, ви просто обмежуєте можливості бізнесу отримати трафік. 

Вища видимість онлайн 

По справжньому цікаві матеріали з вашого блогу можуть підштовхнути активні обговорення серед ваших колег та потенційних клієнтів. А це робить компанію більш помітною. Особливо, якщо вам потрібні позитивні інформаційні приводи для збільшення впізнаваності компанії.

Якщо все піде дуже успішно, ви зможете використовувати блог як майданчик для просування ваших активностей офлайн, таких як семінари, виставки, презентації та інші івенти. 

Також блог допоможе збільшувати і брендовий трафік, тобто переходи за запитами в яких є назва вашої компанії. 

Більше можливостей отримати посилання 

Для просування сайту в Google і отримання органічного трафіку дуже важливі посилання. Часто їх купують. Однак сподіватись тільки на це неправильно. Якісні та інформативні матеріали у вашому блозі мають хороші шанси на отримання лінків. 

Це найчастіше працює зі статтями-дослідженнями чи матеріалами на гостро актуальні теми, власними думками автора з приводу суперечливих питань. 

Наприклад, в цій статті я залишив посилання на блог HubSpot, бо без нього дуже складно розкрити тему важливості блогу на сайті. 

Більше можливостей для партнерства 

Якщо ваш блог матиме хороший трафік, активну аудиторію, в ньому захочуть публікувати гостьові пости інші компанії та професіонали з вашої галузі діяльності. Це буде прекрасним приводом обговорити співробітництво. 

Збільшення авторитету в професійному середовищі

Блог створює прекрасні можливості для утвердження авторитету бізнесу чи конкретного спеціаліста в професійному середовищі. Ви можете висловлювати свою думку на важливі теми та впливати на настрої. Це може бути розв’язання конкретних задач, важливі практичні питання (наприклад боротьба з демпінгом на послуги копірайтингу) чи навіть соціально важливі теми. 

Більше клієнтів 

Всі перелічені вище пункти означатимуть і зростання кількості клієнтів. Хоча воно не відбуватиметься стрімко. Вам доведеться попрацювати над конвертацією відвідувачів у клієнтів. 

Блог не почне приносити клієнтів через кілька публікацій. Для цього потрібно працювати щонайменше пару місяців. 

Необхідно впровадити на сайті внутрішню перелінковку, спрямовуючи користувачів від блогових статей до сторінок де вони можуть зробити замовлення. 

Ведення блогу, як і решта маркетингових активностей мають бути регулярними. Адже якщо ви зупинитесь після перших результатів, то конкуренти вас знову обійдуть. 

Підсумки 

Запуск блогу на сайті — крок актуальний та корисний для більшості типів бізнесів. Це працюватиме для будівельних компаній, юридичних фірм, консалтингових послуг, інтернет-магазинів та прямих виробників. 

Важливо при веденні блогу спиратись на точні дані про аудиторію та статистику пошукових запитів, сформувати відповідну стратегію. 

Використовуйте можливості, що дає контент для просування на українському та іноземних ринках! І, звісно ж, замовляйте контент для ваших блогів у мене :) Пишіть за посиланням

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Volodymyr Zhyliaev
Volodymyr Zhyliaev@digitalowltop

4.2KПрочитань
56Автори
22Читачі
На Друкарні з 7 травня

Більше від автора

  • SEO for a New Website: 10 Easy Steps

    Embarking on the creation of a new website is an exciting journey filled with grand aspirations, including securing a top position in Google search results.

    Теми цього довгочиту:

    Seo
  • WordPress Automation Plugins To Boost Productivity

    WordPress plugins which will help you with automation and productivity of your website. Features pros and cons. Read and find the best for you

    Теми цього довгочиту:

    Wordpress
  • Мови програмування для веброзробки та супутні технології

    Що таке мови програмування для веб-розробки? Які технології існують у цій сфері? Дізнайтесь більше про основні технології створення сайтів

    Теми цього довгочиту:

    Веб-розробка

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Також велком в мій телеграм канал https://t.me/digital_owl

Вам також сподобається