Чернетки MSC WORLD — це збірка інформації про всесвіт MSC WORLD, яка має на меті розширити лор MSC WORLD та ваші знання про цей світ, бо MSC WORLD на Вогняному Драконі не закінчується.
Я повторю ще раз — це Чернетки MSC WORLD.

Розділ 1. Капачіта й Каччіаторе.

Капачіта (Capacita, з італ. Здібність) — жаргонна назва надприродних сил, хоча її також полюбляє використовувати преса. Назва прийшла з Італії й закріпилася у багатьох регіонах. Власник, Обраний, Володар, Господар — назва людини, яка має ці здібності. Власником Капачіти може бути хто завгодно — Людина, Тварина, Рослина, Янголи, Демони і так далі.

Саме походження Капачіти вірогідно невідомо. Є багато теорій, одна з них стверджує, що сила, яка пробуджує здібність, прилетіла разом з масивним астероїдом 66 мільйонів років тому на Землю. Маги, Мольфари, Козаки-Характерники, Знахарі, Відьмаки, Чарівники, Непрості, Віщуни, Ворожки, Відьми, Будди, Монахи та навіть Ісус Христос — це всі найвідоміші власники Капачіти. Доповнювати цей список можна нескінченно, та багато з них так і залишаються легендами та міфами.

За всю історію людства, власники здібностей не раз відчували недовіру та ненависть до себе, що призвело до "вимирання" власників Капачіти. Сьогодні точну цифру власників Капачіти встановити складно. Але відомо те, що з кожним днем ця цифра зменшується. Багато хто з власників Капачіти просто не вміє користуватися власною здібністю, тож вони поступово деградують та втрачають її. Всесвітня глобалізація призводить до того, що більшість здібностей просто стають не потрібні, а справді якісь корисні залишаються великою рідкістю.

Загалом, власники Капачіти поділились на два табори: ті, хто використовує свої здібності для блага (Наприклад, оптимізовувати різні професії), та ті, хто використовує їх в своїх цілях. Але у всесвіті MSC WORLD не обійшлося і без власних супергероїв. Так, у світі діє близько тринадцяти відомих героїв. Журнали «The Rolling Stone» та «Forbes» неодноразово робили рейтинги найпопулярніших та найзаможніших супергероїв. Але більшість з них все ж залишаються анонімними і працюють у найбідніших регіонах.

У всесвіті MSC WORLD утворилось багато релігійних сект та культів, пов'язаних зі здібностями. Так, наприклад, деякі секти проповідували те, що власники Капачіти — це Посланці Бога, яких потрібно благословляти та поважати. На противагу іншій секті, яка вважала, що всі власники Капачіти — Сотворіння Диявола, яких потрібно знищити шляхом всесвітнього геноциду. Так, наприклад, в багатьох африканських та індійських племенах вважається, що якщо випити кров власника здібності, то ти зможеш заволодіти цією силою. Тому саме там найбільше практикуються вбивства та обряди із тілами власників Капачіти.

Мисливці за здібностями, Мисливці, або Каччіаторе (Cacciatore з італ. Мисливець) — люди, які добровільно, або на замовлення, займаються тим, що відловлюють живими, або знешкоджують та вбивають власників здібностей. Загалом, Каччіаторе працюють на поліцію, Фонд 3, або на деякі мафії. Також Каччіаторе працюють і за грошову винагороду окремим особам (Такі були популярні на Дикому Заході). Деякі Каччіаторе і самі можуть бути власниками здібностей.

*Цікавий факт: Каччіаторе — також назва італійської страви.

*Цікавий факт: Віто Нері та Чарльз Герра, які з’являються в 8 та 9 розділі Вогняного Дракона — це ті самі Каччіаторе, яких найняв Дон Карбоне.

*Цікавий факт: Ім’я та прізвище одного з Босів мафії, Капучино Карбоне, перекладається як Cappuccino (Кава італійського походження) та Carbone (з італ. Вугілля, хоча також може означати італійську пасту Карбонару чи піцу Карбонару).

Розділ 2. ІАСА, або Департамент.

ІАСА, IASA (International Agency for Supernatural Abilities), або «Департамент» — Міжнародна Агенція з Питань Надприродних Здібностей. Спеціальна міжнародна організація, створена ООН, для того, щоб спостерігати, контролювати та вирішувати конфліктні ситуації, незвичні випадки та інші критичні події, помічені серед власників здібностей та причетних до них людей. Штаб-квартира знаходиться у Копенгагені (Данія). Також має офіси в ряду інших держав.

Ця організація займається тим, що "відловлює" та "нейтралізує" небезпечних порушників згідно з міжнародним законом. Регіональні офіси карають також і по законах своїх країн. Доля особливо небезпечних, "масштабних" та "неоднозначних" перенаправляється та вирішується в Міжнародному Суді ООН.

Небезпечність того чи іншого власника здібності ідентифікують за Шкалою Макса Оуена.

У Департаменту є власний воєнізований загін, власна уніформа та броньована форма, а також власний асортимент "спеціальної" зброї проти людей зі здібностями. Зброю Департаменту постачають приватні компанії з виробництва зброї, а особливе місце співробітництва з Департаментом посідає Артіль.

Створивши Департамент, ООН вкотре показує свою безпорадність в цих питаннях. Так, наприклад, їм вдається розв'язувати деякі масові питання чи терористичні акти, але який рік поспіль вони не можуть забезпечити безпеку міст від мафії, картелів та якудзи, що використовує людей з здібностями задля рекету. Вони “занепокоєні” цією ситуацією, але відмовляються робити якісь кроки, поки вони отримують свою “частку”.

*Цікавий факт: До війни не допускаються власники здібностей, або забороняється їх використання. Звичайно, цю домовленість не один раз порушували. Так, наприклад, в часи Другої Світової, у німців існувала окрема Дивізія Ваффен СС, що складалась повністю з власників здібностей. Ця дивізія повністю змінила хід війни, тож в країн Союзників не залишалось жодного вибору, як створити власні загони з солдатами зі здібностями. СРСР особливо жорстоко підійшла до цього питання, і першими хвилями наступу в усіх битвах завжди були власники здібностей. Після перемоги, усі дивізії були розформовані. У США є власна особлива стратегія, щодо цих воєнних угруповань. У найсерйозніший момент таку дивізію буде створено, якщо це буде необхідно. Щось має спільне із використанням ядерної зброї. Рішення про створення такої дивізії приймає Білий Дім. Такі “системи” є і у інших держав.

Розділ 3. Артіль, або П’ять Фондів.

Артіль, Артіль №0 (Фонд 9) — міжнародна організація, що займається не тільки спостереженням, але й ретельним вивченням природи здібностей. Фінансується багатьма урядами держав. Штаб-квартира знаходиться у Лондоні (Велика Британія). Вивчаючи природу здібностей, Артіль можуть створювати засоби ефективного захисту від здібностей та зброю. Була замішана в масах скандалів щодо порушення базових прав та свобод людини, підтверджуючи це "нелюдськими" експериментами над власниками здібностей. Артіль — лише та частина організації, яка показується громадськості на огляд. Багато і багато підрозділів Артіллю мають суто секретний характер. Інформацію про інші підрозділи правдиво невідомо і можуть передаватися із вуст в уста лише як чутки.

Артіль №1 (Фонд 7) — інженерна компанія, що спеціалізується в робототехніці, один з небагатьох секретних підрозділів Артіллю. Займається виготовленням, доставленням та ремонтом воєнних роботів, штучного інтелекту та іншого спеціалізованого обладнання.

Артіль №2 (Фонд 5) — компанія з виробництва надпотужної зброї, заснованої на здібностях, один з небагатьох секретних підрозділів Артіллю. Багато зброї з цього Фонду нелегально перепродають італійській, албанській, та іншим мафіям. Склади зі зброєю Фонду 5 знаходяться по всьому світу. Зброю Фонду 5 дуже часто можна побачити в військових конфліктах, особливо її “люблять” на Африканському континенті.

*Цікавий факт: Подвійні пістолети Sacerdote (з італ. Жрець, Священник), з 9 розділу Вогняного Дракона — зброя, виготовлена Фондом 5.

Артіль №3 (Фонд 3) — секретна міжнародна організація, один з небагатьох підрозділів Артіллю. Займається виловом, дослідженням, та проведенням експериментів над: власниками здібностей, міфологічними істотами, та іншими “потворами”.

Артіль №4 (Фонд 1) — секретна міжнародна організація, один з небагатьох підрозділів Артіллю. Займається повним дослідженням небесних істот (янголів, демонів) та космічних істот (богів, титанів). Найсекретніший та найменший з усіх секретних підрозділів. Більшість складу підрозділу складається не з вчених, а з верхівки планети. Цих людей також заведено називати Ілюмінатами. Також в обов'язки цієї організації входить запобігання всесвітнього катаклізму, або також відомого як Судний День.

Кожен з Фондів заперечує будь-яке своє відношення до Артіллю. У кожного з п'яти Фондів є власні агенти та воєнізована частина. Єдине виключення становить Фонд 1 — більшість демонів чи янголів не становлять небезпеки людям, адже вони віддають перевагу ховатися від людства, аніж взаємодіяти із ним напряму, тож і потреби у бійцях не має.
Агенти Фондів (або також їх називають Послами) зустрічаються зі свідками чи жертвами діяльності одного з п'яти Фондів. Вони вивчають їх, аналізують, спілкуються із ними. Подальша доля свідків залишається невідомою.

Розділ 4. Шкала Оуена та Сміта.

Шкала Макса Оуена — ідентифікатор небезпечності здібності, розроблений англійським ученим Максом Оуеном у 1912 році. Використовується на офіційному рівні разом зі шкалою Сміта-Оуена.

*Цікавий факт: у працівників Департаменту та інших організацій пов'язаних зі здібностями, склалися власні кодові позначення для визначення серйозності ситуації, заснованій на шкалі Макса Оуена. Вони асоціювали кожну зі шкали зі ступенем прожарення стейка. Так, наприклад, UT (Невідома Загроза) називався Well Done (Ситуація "повного просмажування стейка"), а FS (Повністю Безпечний) класифікувався як Raw (Ситуація "повністю сирого м'яса"). Самі ці кодові позначки придумали ще у часи Другої Світової Війни, до створення самого Департаменту. Згодом, ці кодові позначки закріпилися за офіційною шкалою.

Шкала Макса Оуена, або Класифікація здібностей за Максом Оуеном:
UT - Невідома загроза (Well Done)
BT - Найбільша загроза (Medium Well)
MT - Середня загроза (Medium)
LT - Найменша загроза (Medium Rare)
LS - Найменш безпечний (Rare)
FS - Повністю безпечний (Raw)

Шкала Сміта-Оуена — ідентифікатор небезпечності здібності, розроблений американським ученим з німецьким походженням Фредріком Смітом у 1921 році. Фредерік взяв за основу шкалу Макса Оуена, але поставив під сумнів саму теорію Макса. Він вважав, що небезпечність здібності треба оцінювати не тільки для навколишніх людей та інфраструктури, але й для власника цієї здібності.

Шкала Сміта-Оуена, або Класифікація здібностей за Фредріком Смітом:
Клас A — Безпечна (здібність повністю безпечна і не може прийматися для заподіяння будь-якої шкоди. В деяких випадках, може нести користь);
Клас B — Нейтральна (здібність безпечна, але при неправильному поводженні з нею, може становити загрозу);
Клас C — Небезпечна тільки для власника;
Клас D — Небезпечна тільки для оточуючих;
Клас F — Небезпечна, як для власника, так і для оточуючих.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MSC WORLD
MSC WORLD@msc5world

Скільки ще світів має померти?

61Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 7 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається