Черв’як Джим 2

Гра вийшла в 1995 році - наступного року після виходу першої ігри. Це друга і фінальна гра про черв’яка Джима, яку розробляв Девід Пері - один з відомих в 90-ті розробників відео ігор. Гра вийшла на платформу Sega Genesis (до речі, моя перша консольна приставка) та Super Nintendo Entertaiment System. Звісно, пізніше вийшла і на інші платформи.

Початок гри зустрічає тебе смішними головами корів. Та й взагалі вони будуть тебе підбадьорювати фразою “Well done” після кожного рівня.

Друга серія відрізняється від першої різноманітністю зброї та рухами Джима (додано “зелений парашут” та прилипання до зеленої слизі, що на стелі). Гра має 9 рівнів та додаткові (міжрівневі) - «Puppy Love». Кожен рівень унікальний своєю атмосферою та квестами. Шутера не так і багато. Для мене «Puppy Love» виявились найскладнішими: потрібно ловити цуценят Пітера, друга Джима. Якщо не зловиш трьох цуценят, то Пітер, милий песик, перетвориться в навіженого пса і згризе Джима півжиття.

“Милий песик”

І останній рівень «See Jim Run, Run Jim Run!» трохи зробив мені нерви. Все, що потрібно - це добігти до фінішу (кінця рівня) першим від Психоворона, його затятого ворога.

Разом біжать до фінішу

До речі, того ж року, 1995, вийшов однойменний мультсеріал довжиною в два сезони, який транслювали з 1995р по 1996р.

Одним словом, маркетинг працював наповну, щоб заробити копійчину на ідеї черв’яка. Особисто я цю гру пройшов і рекомендую іншим, хто любить старі унікальні платформери.

І закінчу рештою фото для привертання уваги. На них видно, що рівні різноманітні.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Danyil Kolosov
Danyil Kolosov@-jmZlk94-BkWvOB

36Прочитань
3Автори
2Читачі
На Друкарні з 2 березня

Більше від автора

  • Земляний черв’як Джим

    За вікном 2024 рік, в руках Nintendo Switch Light і я граю в одну з найцікавіших та неординарних ігор 90-х, а саме “Earthworm Jim”, яка вийшла у світ восени 1994 року. Мабуть, саме через неї я придбав підписку Nintendo. До речі, в 1994 році мені було 4 роки.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається