Metroid

В Nintendo Switch Online є в доступі ігри із серії Metroid. Це доволі популярна серія ігор, яка досі розвивається (а це багацько років, починаючи з 1986 року), та й ще виокремилась в окремий жанр відеоігор.

Metroid (яп. メトロイド, Метороїдо, укр. Метроїд) — відеоігра жанру action-adventure, що випускається японською компанією Nintendo. Поряд з серією Castlevania Metroid утворює один зі стовпів піджанру метроїдванія, заснованого на поступовому нелінійному дослідженні великого складного світу, нові частини якого відкриваються помірно з отриманням ігровим персонажем нових здібностей.

Власне ось ця нелінійність є і цікавою, і водночас набридливою, як на мене. Перші дві ігри я не подужав (1986 р. та 1991 р. випуску), оскільки бродіння туди-сюди без якихось додаткових підказок втомлює, особливо коли хочеш відпочити після важкого дня.

Ігри серії Metroid, серйозніші та похмуріші порівняно з іншими популярними серіями Nintendo, такими, як ігри про Маріо або Legend of Zelda, описують вигаданий всесвіт в дусі наукової фантастики, яка первісно багато в чому надихалася серією «Чужий». Гравець керує героїнею (правда, я, який виріс в дусі ігор часів з патріархатним ухилом, я думав, що під костюмом чоловік, а воно он що) на ім'я Самус Аран, космічною мисливицею за головами, де її частими супротивниками в іграх є інопланетні істоти — «космічні пірати» і винесені до назви серії «метроїди», нерозумні, але вкрай небезпечні створіння.

Героїня, Самус Аран — наймана мисливиця. Вона одягнена у виключно потужний і пристосовний костюм, створений древньою расою Чозо. Костюм на початку ігри слабкий, але відкритий для апгрейду. Апгрейд слід шукати в нелінійному проходженні ігри (тинятись, одним словом). Спершу героїня може лише стрибати, ще й невисоко, проте далі вона знаходить додатковий функціонал типу скручування в клубок, вище стрибання, краща зброя, блискавичний біг і т.д.

Метроїди — великі желеподібні істоти з чотирма клітинними ядрами. Вони можуть висмоктувати життєву енергію з будь-якого живого організму, в процесі чого жертва зазвичай гине.

Головні вороги в іграх серії поділені на дві групи: боси та фінальні боси. Кожна гра містить кілька босів, яких можна зустріти у великих кімнатах, що замикаються після того, як гравець увійде всередину. Після вдалого бою кімнати відчиняються, дозволяючи проходити гру далі. Фінальні боси знаходяться в кінці гри. Бій з ними схожий на бій зі звичайними босами й закінчується він відліком часу, протягом якого Самус має встигнути добігти до свого корабля.

В 1994 році виходить у світ Super Metroid. І вона мене захопила. Вона хоч і не суттєво відрізняється сюжетом від попередніх двох ігор, але є одне нововведення, яке змінило хід ігри та проходження – розробники додали мапу світу, яка допомагає побачити своє місце розташування та відкриті/закриті ділянки ігри. Це доволі вагоме рішення, яке принесло схвальні відгуки і дозволило продати понад 1.4 міліонна копій цієї ігри.

Nintendo Switch Online дає можливість зіграти в Metroid 1 та 2, Super Metroid, Metroid Fushion та Metroid Zero Mission. Metroid Zero Mission - це рімейк Metroid 1. Як то кажуть, 20 років по тому (1986 рік випуску і 2004 рік). Сюжет той самий, тільки додано карту і покращено дизайн. З вищезгаданих ігор мені до вподоби  Super Metroid та Metroid Fushion. Відповідно, рекомендую охочим побігати цікавим світом лабіринтів та платформ.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Danyil Kolosov
Danyil Kolosov@-jmZlk94-BkWvOB

44Прочитань
5Автори
3Читачі
На Друкарні з 2 березня

Більше від автора

  • Черв’як Джим 2

    Гра вийшла в 1995 році - наступного року після виходу першої ігри. Це друга і фінальна гра про черв’яка Джима, яку розробляв Девід Пері - один з відомих в 90-ті розробників відео ігор.

    Теми цього довгочиту:

    Earthworm Jim
  • Земляний черв’як Джим

    За вікном 2024 рік, в руках Nintendo Switch Light і я граю в одну з найцікавіших та неординарних ігор 90-х, а саме “Earthworm Jim”, яка вийшла у світ восени 1994 року. Мабуть, саме через неї я придбав підписку Nintendo. До речі, в 1994 році мені було 4 роки.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається