Земляний черв’як Джим

За вікном 2024 рік, в руках Nintendo Switch Lite і я граю в одну з найцікавіших та неординарних ігор 90-х, а саме “Earthworm Jim”, яка вийшла у світ восени 1994 року. Мабуть, саме через неї я придбав підписку Nintendo. До речі, в 1994 році мені було 4 роки.

Гра в жанрі платформер, але це некласичний Маріо, де слід рухатись завжди вперед, без повернення, стрибати по платформах і головою шукати приховану зірочку чи квіточку. Головний герой - черв’як Джим - мандрує різними планетами та виконує на кожній планеті відповідну задачу. Відповідно, там різний ландшафт, і це впливає на складність пересування.
Червяк оснащений суперкостюмом, який допомагає йому бігати, чіплятись руками за виступи та навіть стріляти ворогів з бластера. А ще смішно виходить витягувати самого черв’яка з костюма і бити ним ворогів чи зачіпатись за гаки, що виступають зі стін та стель.

Гра прекрасно намальована. Наче мультфільм 90-х років. Це був вау ефект на той час. А ще мені подобались ось ці хвилини чекання чи то нерухомості (коли ти не рухаєш героєм, і він щось смішне демонструє, наприклад, як у нього спадають штани).

Чим складна гра? Однозначно, босами. Вони є в кінці проходження туру чи планети, на яку прибув Джим. Боси різні і їх потрібно перемагати неординарними способами, а не лише стріляниною.

Яка ціль гри? Вижити та спасти свою кохану Королеву А-Як-Її-Звати.

Гра варта уваги тим, хто любить платформери та старі консольні ігри.

І трохи скриншотів із гри:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Danyil Kolosov
Danyil Kolosov@-jmZlk94-BkWvOB

36Прочитань
3Автори
2Читачі
На Друкарні з 2 березня

Більше від автора

  • Черв’як Джим 2

    Гра вийшла в 1995 році - наступного року після виходу першої ігри. Це друга і фінальна гра про черв’яка Джима, яку розробляв Девід Пері - один з відомих в 90-ті розробників відео ігор.

    Теми цього довгочиту:

    Earthworm Jim

Вам також сподобається

Коментарі (4)

теж грав нещодавно на світчі і які ж там бомбезні анімації, хоча сама гра трохи застаріла

Вам також сподобається