Чи дозволено використовувати криптовалюту в Україні?

🥉Відповідно до проведеного дослідження Chainalysis в 2022 році, Україна посіла третє місце в рейтингу глобального індексу використання криптоактивів. Загалом крипторинок в Україні став популярним напрямом інвестицій, а в умовах війни в Україні – ще й потужним інструментом боротьби з російською агресією.

🪙За даними аналітичної компанії Crystal Blockchain, загальна сума пожертвувань Україні в криптовалютах перевищила $187 млн. Тож перекази та обміни криптовалют для українців актуальні як ніколи.

💡Криптовалюта належить до цифрових активів, тому її не можна використовувати фізично, оскільки вона зберігається на електронних реєстрах (блокчейнах). Одна з особливостей, що дає дана технологія – анонімність власника запису (криптовалюти).

Чи законно користуватися криптовалютою?

Купувати та продавати криптовалюти в Україні не заборонено, але законодавчо поки що це регулюється лише частково🤷‍♂.

⚖️Наприклад, закон «Про запобігання корупції» зобов'язує декларувати крипту та визначає її як нематеріальний актив, який можна оцінити у грошовому еквіваленті. А закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом» говорить про те, що віртуальним активом дозволяється торгувати у цифровому форматі або використовувати його для платежів та інвестицій.

🔑Остаточно легалізувати криптовалюту повинен закон «Про віртуальні активи», підписаний президентом у березні 2022 року. Однак наразі обговорюється новий проєкт закону у звʼязку із прийняттям Європарламентом  МіСА – перших у світі зведених вимог для криптоактивів.

Які переваги закону?

🌟Закон надасть змогу іноземним та українським криптобіржам легально працювати на території України, а банкам – відкривати рахунки для компаній, що здійснюють операції з криптоактивами. Ба більше, закон дасть змогу захистити українцям свої заощадження у віртуальних активах, а держава гарантуватиме судовий захист прав власників віртуальних активів.

💸Важливо розуміти, що закон визначає, що віртуальні активи не є засобом платежу на території України, тож українські компанії не зможуть використовувати криптовалюти для розрахунків.

📈Розумійте ризики та знаходьте вигідні можливості разом із єІнвест! Підписуйтесь та будьте крок наперед у фінансовому світі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається