Чому Курт Кобейн НЕНАВИДІВ SMELLS LIKE TEEN SPIRIT?

Вважаю, що всі знають легендарну пісню гурту Нірвана “Smells Like Teen Spirit“. Більшість знає цей гурт завдяки цієї пісні. Можливо ви незнали, але ця пісня є в “Списоку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone”, вона посідає 9 місце. Багато хто називає цю пісню “гімном покоління X“, а Курта “голосом покоління“. Не секрет, що ця пісня створила революцію в свій час.
Smells Like Teen Spirit, очевидно, найпопулярніша пісня гурту Нірвана, хоча не найкраща.

Її слухали повсюди, а кліп показували по телебаченню. Завдяки цій пісні гранж-рок став в свій час популярним. Був період, коли альбом NEVERMIND продавали в США по 400 000 копій за тиждень.

В січні 1992 NEVERMIND піднявся на вершину хіт-параду і посів перше місце, обігнавши новий альбом Майкла Джексона “Денжероус“, який на той момент вже був королем поп-музики.
The Devil's Music : Smells Like Teen Spirit — Dead End Follies

Чому ж він ненавидів пісню, яка дала таку популярність?
Насправді все дуже просто. Весь гурт Нірвана це прості хлопці, які не відчували в собі причини для захоплення. Вони дивувалися, коли неймовірна кількість фанатів кричала при їх появі. Сам Курт ніколи не хотів бути популярним. “Я хотів, щоб мною захоплювалися, як Джоном Ленноном, але при цьому не помічали, як Рінго Страрра…“,- сказав Кобейн в інтерв’ю.

Він вважав, що фанати не розуміють текста пісень. Коли публікували перший альбом, то гаслом до нього було “Ти його купиш, бо всі його купують“, ніби передбачав скажену популярність.

Є відома пісня “In Bloom”, в якій буквально висміюють фанатів, ніби ті навіть не розуміють текстів пісень.

Всі фанати занадто зациклились над Smells Like Teen Spirit. Курт не хотів, щоб вони стали гуртом одного хіта. Він був роздратованим, що їх так боготворили. Сам говорив:”Є багато гуртів не гірших за Нірвану”.

The Story Behind: "Smells Like Teen Spirit" — Steemit

З самою назвою теж щось дивне. За такою бунтарською піснею закладений такий іронічний випадок. Курт був на вечірці, де обговорювали анархію парк-року. Тоді подруга Кобейна зробила напис на стіні “Курт пахне підлітковим духом“. Курт сприйняв це, як метафору і використав для назви майбутнього хіта. Іронія в тому, що “Teen Spirit” - дешевий дезодоратн, яким користувалась його тодішня дівчина.

Зараз кліп на Smells Like Teen Spirit наближається до мільярда.

Можливо, як би не ця пісня, то Нірвану ніхто не знав. Може, як би не Smells Like Teen Spirit, то гурт був би таким, яким хотів Курт.

Зі своєю відомістю Кобейн не впорався. На нього повісили статус “голоса покоління“, який він ненавидів. Обговорення його особи було всюди. Всі говорили про його спосіб життя і проблеми. Всі, ніби чекали, що він не дотягне до старості, бо це так “романтично“ померти молодою рок-зіркою. Все це давило на нього.

Пишіть свою думку в коментарях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Goodlle
Goodlle@goodlle

Рок-музика. Історія. Новини

529Прочитань
7Автори
6Читачі
На Друкарні з 12 червня

Більше від автора

  • Чому Курта Кобейна ненавиділи???

    Вважаю, ніхто не буде заперечувати, що Курта Кобейна можна назвали справжньою легендою рок-музики. Його пісні чув кожен і досі слухають мільйони людей, та про його смерть знають всі.

    Теми цього довгочиту:

    Nirvana
  • Як народився та помер рок?

    Рок музика є одним з найулюбленіших жанрів музики. Її обожнюють по всьому світу і слухають кожного дня. Рокери з їх різким зовнішнім виглядом завжди виділялися серед всіх.. Їх куртки, штани, волосся, татуювання - все говорило про їх бунтарський настрій і улюблену музику.

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (8)

померти молодою рок-зіркою це, звісно, романтизовано, але якщо задуматись, то може й не так вже й насправді романтично(

хоча так майже з усім, думаю

Вам також сподобається