Чому Курта Кобейна ненавиділи???

Вважаю, ніхто не буде заперечувати, що Курта Кобейна можна назвали справжньою легендою рок-музики. Його пісні чув кожен і досі слухають мільйони людей, та про його смерть знають всі.

За своє коротке життя зміг вписати себе в історію. Дивно, але коли Курт тільки набирав свою популярність, вже встиг не сподобатися колегам по цеху. З’явилася думка:”Нірвана взагалі відстій, а Кобейн ваший сосунок”. АЛЕ ЧОМУ?

Курт Кобейн

Багато музикантів м’яко кажучи “не переварювали“ Курта Кобейна. Більше того, цей конфлікт можна зустріти в кінематографі, наприклад, у фільмі “Реслер“. У вас, очевидно, з’явилося питання: “Що ж такого наробив Курт?“ - пояснення є, справедливе чи ні, зараз розглянемо.

Загалом претензії в його адрес можна поділити на дві категорії, а саме: навики та особистість.

Почнемо з першої. Багато музикантів погодиться, що мелодії, придумані Куртом, не є складними. Багато пісень, банально, схожі між собою за ритмом, манерою чи акордами. Багато сучасників Нірвани критикували пісні, говорячи фрази: “Та пісні написані на одних акордах, розібрати, що за пісня можна, якщо сильно прислухатися“. До прикладу пісні “Rape me” та “Smills Like Teen Spirit”.

Якщо говорити фактами, то його критикували за простоту мелодії та відсутність надзвичайно складного соляка.

Чи хороша музика має обов’язково бути складною? На мою думку, зовсім ні. Музика має бути написана. То чи сподобається вона людям, залежить від смаках людей. Загалом, пісня це не тільки інструментал, але й вокал, а щоб переспівати Курта, треба постаратися.

Якщо згадати Курта, то він був закомплексованою людиною, що відбивалося в його піснях. Коли всі металісти співали про свою крутість, Нірвана водночас оспівувала сум, депресію та безвихідь. Тому гранж-рок почали називати музикою нитіків.

Багато гуртів конкурували між собою. Це проявлялося в піснях, а саме: хто зіграє складніший соляк, хто запише довшу пісню, тощо. Зненацька з’являється Кобейн і простою музикою окуповує увагу всіх слухачів та фанатів.

Ось так поступово перейдемо до другої категорії. Особистість.

Як кажуть музиканти тих часів: ”1993, 1994, 1995” - були найгіршим часом для металістів, тому що… ЗМІ були окуповані гранжем, що мало не вбило метал”.

Гранж буквально не давав змогу металістам заробити на хліб, там всі дорослі чоловіки з сім’ями. Сам Курт про це нічого не говорив. Ось так з’явилася думка, що всі гранж-музиканти невдячні соплежуї.

Варто згадати дружину Курта, яка була рок-гітаристкою з виразним характером і жвавою мовою. Враховуючи їхнє партнерство, вона мала можливість висловлювати критику на адресу гурту свого чоловіка. "Що нірвана? Якщо ми будемо на одній сцені з ними, я з командою зметемо їх із залу," - щось приблизне говорила, порівнюючи два гурти." Але згадаємо, що Курт був закомплексованим і дружині особо нічого не говорив, що і викликало новий привід для критики.

Складається факт, що в Нірвани на той час з’являється така ж кількість хейтерів, як і фанатів, якщо не більше.

Зараз навіть важко уявити, що у такого гурту, як Нірвана, можуть бути хейтери. Отже, конфлікт з’явився через відмінності від інших, від того, що людям подобалася проста і для когось близька музика Кобейна. Нагадаю, що цей висновок базується на моїй суб'єктивній думці

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Goodlle
Goodlle@goodlle

Рок-музика. Історія. Новини

529Прочитань
7Автори
6Читачі
На Друкарні з 12 червня

Більше від автора

  • Як народився та помер рок?

    Рок музика є одним з найулюбленіших жанрів музики. Її обожнюють по всьому світу і слухають кожного дня. Рокери з їх різким зовнішнім виглядом завжди виділялися серед всіх.. Їх куртки, штани, волосся, татуювання - все говорило про їх бунтарський настрій і улюблену музику.

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Це офігензно

Вам також сподобається