Як народився та помер рок?

Рок музика є одним з найулюбленіших жанрів музики. Її обожнюють по всьому світу і слухають кожного дня. Рокери з їх різким зовнішнім виглядом завжди виділялися серед всіх.. Їх куртки, штани, волосся, татуювання - все говорило про їх бунтарський настрій і улюблену музику.

Зараз для нас рок не несе за собою нічого особливого й оригінального, хоча в свій час наробив багато галасу і цілу революцію в мистецтві музики.

Юрій Каплан

Початком рок музики прийнято вважати появу рок-н-ролу в США. Він увібрав в себе риси фолку, блюзу ритм-н-блюзу і госпелу По факту, музика пригніченого темношкірого населення країни. Приблизно в 40-ві роки 20 століття з’явився цей напрям музики. Особливості цієї музики ситали: чіткий ритм, швидкий темп і емоційне виконання.

Чак Беррі не лише зміг стати символом рок-н-ролу, але й вільної поведінки на сцені. Він скажено танцював і стрибав, виконуючи композицію (що дуже шокувало тодішнє населення).

Чак Берри: человек, который и был рок-н-роллом - BBC News ...
Чак Беррі

Це стало справжнім протестом і революцією для всіх музикантів у костюмах, що розважали заможню публіку. До цього музиканти були стримані та елегантні під час виконання музики.

Перейдемо тепер до самого РОКУ. Перші європейські рок-гурти виникли у Британії на межі 50-60 років. Серед них, очевидно є унікальна ліверпульська четвірка The Beatles. Саме з них почалося всесвітнє визнання британських колективів. Цю подію ще називають, - “британським вторгненням“.

The Beatles можна сміло вважати гуртом-фундатором всіх наступних стилям рок-музики.
Бітлз коротка біографія - Dovidka.biz.ua
The Beatles

Звісно, не можна забувати про гурт The Rolling Stones, які теж стали дуже впливовими того часу.

Роллинг Стоунс - Rolling Stones фото №144073
The Rolling Stones
The Rolling Stones — Википедия
З часом нові гурти перестали звучати легко та рок-н-рольно. Відкинувши слово рол (roll), що означає крутитися. Вони лишили рок (rok), тобто качатися. Саме так виникла загальна назва - рок.

Тоді склався стандартний склад гурту, а саме: вокаліст, один чи двоє гітаристів, бас-гітарист і барабанщик (іноді клавішник).

В 60-ті музиканти почали експерементувати над звуком, що дало появі багатьом ефектам, а саме: фулз, драйв і дісторшин - змушували гітари гарчати.

В року є багато направлень та стилів, наприклад: класичний, прогресивний, метал, інді, альтернативний, хеві-метал, блек-метал, тощо.

Прикладом українських рок-гуртів є чудові представники такі, як: Плач Яремії, Океан Ельзи, Друга Ріка, Брати Гадюки, Гайдамаки, тощо.

Все-таки рок-музика є символом цілого покаління. Стилем, який вивів музику з концертних залів на площі та стадіони.

Насправді рок-музика не зникла і не “померла”, її стали мешне слухати і більше віддають перевагу сучасним напрямкам і жанрам, а саме: хіп-хоп і реп. Рок досі розвивається і має фанатів по-всьому світі. Рок зменшив свій попит, через зміну культури і покоління. Зараз все менше цікавить жива музика, тим більше нині якісну музику створюють на комп'ютері. Будь-який звук моделюють у програмах, і для цього не обов'язково мати музичний інструмент.

Всю інформацію брав з вікіпедії та ютуб-каналів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Goodlle
Goodlle@goodlle

Рок-музика. Історія. Новини

529Прочитань
7Автори
6Читачі
На Друкарні з 12 червня

Більше від автора

  • Чому Курта Кобейна ненавиділи???

    Вважаю, ніхто не буде заперечувати, що Курта Кобейна можна назвали справжньою легендою рок-музики. Його пісні чув кожен і досі слухають мільйони людей, та про його смерть знають всі.

    Теми цього довгочиту:

    Nirvana

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається