Хто такі Mad Season

Mad Season - Biography - IMDb

Є таке місто у Вашингтоні, називають його Сіетл. Всього 5 букв, як і у слові "drugs". Що їх пов'язує? Гранж-сцена й купа смертей від наркотиків. Саме у цьому місті у 1994 році зародився американський супергурт Mad Season.

Layne Staley, Mike McCready and John Baker Saunders, 1995 : r/AliceInChains

Ідея створення цього проєкту виникла у дуже дивний період часу, коли Курт Кобейн у відчаї зробив свій останній постріл, водночас Alice in chains довелось скасувати сумісний тур з Metallica, адже вокаліст гурту Лейн Стейлі ледве тримався на власних ногах. Його відправили на лікування від нарколаженості й відтоді про АІС нічого не чули протягом 2 років.

Осінню 1994 року Майк Маккріді з Рearl Jam та Джон Бейкер з The Walkabouts проходили курс реабілітації від алкогольної та наркотичної залежності у клінці в місті Міннесота.

EVERYBODY LOVES OUR TOWN — Mad Season's Mike McCready and Layne Staley,  New...
Майк Маккріді та Лейн Стейлі
Немає опису світлини.
Джон Бейкер

Виписуючись з лікарні, Маккріді вирішив поспілкуватись з барабанщиком Screaming Trees Барретом Мартіном.

Баррет думав, що вони просто повечеряють й поговорять про життя. Однак Маккріді був надто захоплений ідеєю зібрати гурт.

Mike McCready and Barrett Martin reflect on Mad Season's final show in new  interview -- watch

У швидкому темпі тріо виконавців написали текст до «Wake Up» τα «River of Deceit» і згодом почали доукомплектовувати групу. Так Майка й привела дорога до Лейна Стейлі. Він звернувся до вокаліста AIC не лише через музичні інструменти. Маккріді хотів допомогти Лейну побороти наркозалежність.

Відтепер, назвавши себе The Gacy Bunch, вже вчотирьох відіграли свій перший концерт у «the Crocodile Cafe». Попри те, що вони не мали жодної завершеної пісні, хлопці ідеально закінчили виступ. Сповнений натхненням Маккріді вирішив, що потрібно записати альбом. А працюючи на студії вони прийняли рішення змінити назву гурту. Так з'явився Mad Season

«Я почув цю фразу під час зведення альбому з Pearl Jam. Зі мною працювали люди на студії, які сказали, що сезон дощів називають "mad season". Тоді ж з'являються галюциногенні гриби роду Psilocybe semilanceata», — згадує Майк Маккріді.

Попри залежність від наркотиків, Mad Season для учасників стало місцем для відновлення. Вони з усмішкою згадують часи, коли працювали разом. Для них це був ніби медовий місяць. Навіть Лейн Стейлі виглядав щасливим під час роботи над проєктом.

Mad Season: музыка, видео, статистика и фотографии | Last.fm

З чистою, як скло, головою хлопці почали плідно працювати над новим матеріалом. За тиждень вони мали готовий музичний супровід, а після ще 3 днів вокал. У підсумку отримали дебютний альбом Above.

Дебютник для когось став способом втекти від алкоголю чи наркотиків. А для Маккріді студія стала місцем впевненості. Йому вдалось позбутись тиску Pearl Jam, набратись сміливості й написати свою музику.

Немає опису світлини.

Утім, слід не забувати, що кожен з них мав власну групу, що й зумовило учасників повернутись до основних проєктів і поставити на паузу Mad Season. Паралельно впізнаваність супергурту лише зростала. Це наштовхнуло Сандерса та Мартіна відновити проєкт і написати 2 альбом.

Повернувшись до студії, вони записали пару пісень та придумали назву для майбутнього альбому: "Disinformation". Але продовжити запис вони не могли, адже Лейн Стейлі був у такому стані, коли й губами ворухнути не міг. Тому на заміну вокалісту АІС приїхав Марк Ланеган. Записавши 3 пісні, на цьому робота над альбомом закінчилась.

Layne Staley (Mad Season); The Moore Theater, Seattle, WA; April 29, 1995;  photo by Lance Mercer
Лейн Стейлі

Всі учасники повернулись до старих колег, хтось гастролював, хтось дороблював альбом, а когось наздогнала стара звичка.

15 січня 1999 року помирає Джон Бейкер Сандерс від передозування героїном.

«Я був шокований цією звісткою, тому що ми купили будинки всього за кілька кварталів один від одного, і він приходив до мене додому майже щоранку. Ми сиділи, пили каву з моєю дівчиною й увесь час сміялись. Він розповідав багато чудових історій про те, як грав блюз. Вночі перед його смертю ми домовились поснідати разом в закусочній по сусідству. Тієї ночі він помер. Уранці мені подзвонили й сповістили, що він помер від передозування, і я був абсолютно приголомшений, бо це здавалось неможливим, адже, як я вже казав, ми бачились щодня. Це було жахливо», — згадує Баррет Мартін.

А поставив крапку в цій історії Лейн Стейлі 5 квітня 2002 року. Його знайшли мертвим у власному будинку. Як з'ясувалось, він помер від передозування героїну та кокаїну.

Як сказав Майк Маккріді, «так хотілось би знову посидіти з ними, сміятись, адже Бейкер був супер смішним, а Лейн був хлопцем, який ніколи ні про кого не сказав би поганого слова».

Немає опису світлини.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

418Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається