Чотири функції штучного інтелекту, які потрібні iPhone в iOS 18, щоб наздогнати Android

Зараз м'яч на полі Apple, яка наступного тижня представить нові функції штучного інтелекту для iPhone. Який функціонал хочуть побачити користувачі на WWDC 2024 вже наступного тижня.

Сфера генеративного ШІ наповнюється різноманітними ботами - від генераторів текстів і зображень до музичних інструментів зі штучним інтелектом. Google, OpenAI та Microsoft вже випустили нові продукти впродовж останніх місяців, а тому Apple відстає від цього потягу генеративного штучного інтелекту.

"Ми продовжимо інвестувати технології, які визначатимуть майбутнє. Це і штучний інтелект, на який ми витрачаємо величезну кількість часу та зусиль, тож ми будемо раді поділитися успіхами цієї роботи наприкінці року", — сказав генеральний директор Apple Тім Кук під час обговорення першого фінансового кварталу 2024 року.

Останні повідомлення натякають на те, що iOS 18, анонс якої очікується в понеділок під час WWDC, а запуск — пізніше цього року, стане одним з найбільших оновлень iOS в історії компанії, з підтримкою RCS і розумнішою Siri. Ось чотири найкращі функції ШІ, на які чекають (і сподіваються побачити) в iOS 18.

1. Генеративний ШІ для контекстно-орієнтованої Siri

На жаль, Siri — це, мабуть, найбільший недолік Apple у порівнянні з конкурентами, коли мова йде про технології штучного інтелекту. Хоча Siri стала популярною функцією сама по собі, вона відстає від своїх віртуальних помічників-конкурентів за рівнем інтелекту та можливостями. Зростаюче розчарування споживачів через обмеження Siri та популярність генеративного ШІ підштовхує Apple до останнього поштовху, щоб надати голосовому асистенту генеративний ШІ.

Якщо Apple зможе надати Siri генеративний ШІ, користувачі iPhone зможуть просити голосового помічника про більше, ніж «Відкрий цю програму» або «Пошукай це в Google». Генеративний ШІ дозволить користувачам звертатися до Siri з проханням скласти повідомлення та електронні листи, пояснити концепцію і дати персоналізовані нагадування, адаптовані до їхніх календарів, нотаток або контактів.

Найбільшим викликом для Apple буде запуск великих мовних моделей (LLM), враховуючи її давню орієнтацію на конфіденційність споживачів. Опрацювання на пристрої означає, що запитання та відповіді не потрібно буде надсилати на віддалені хмарні сервери, що мінімізує ризик витоку даних.

2. Контекстний пошук у галереї зображень

Google Photos тепер використовують штучний інтелект для автоматичного додавання тегів до фотографій і розпізнавання того, що зображено на знімках. Це дозволяє користувачам шукати фотографії з тегами людською мовою (якщо шукати слово «Концерт», програма «Фотографії» відображатиме всі фотографії та відео, зняті під час концертів).

Apple вже використовує ШІ для розпізнавання облич для створення «Спогадів» і впорядкування фотографій людей, місць і подій. Додавання більшої кількості можливостей ШІ в додаток «Фотографії» може дозволити користувачам iPhone шукати фотографії за ключовими словами або фразами, замість того, щоб прокручувати тисячі фотографій.

Інші оновлення зі штучним інтелектом можуть стосуватися пошуку дублів фотографій, щоб звільнити місце в сховищі, інтеграції голосових помічників зі штучним інтелектом для пошуку за допомогою голосових команд, рекомендацій щодо редагування фотографій.

3. Персоналізована генерація тексту

ChatGPT став популярним завдяки своїй здатності генерувати текст і вести розмови, які виглядають природно. Інтеграція функції генерації тексту в iPhone полегшила б користувачам написання електронних листів, створення історій або редагування резюме у рідних застосунках Apple.

Це ще один випадок, коли Apple відстає від конкурентів, оскільки функція генерації тексту зі штучним інтелектом доступна в смартфонах Google Pixel 8 і Samsung Galaxy S24, а також у Microsoft 365, Gmail, Google Docs, Sheets та інших додатках.

4. Редагування фото та відео зі штучним інтелектом

Ми вже бачили, наскільки потужним може бути генеративний ШІ в редагуванні фотографій за допомогою функції Generative Fill в Adobe Photoshop і Magic Eraser в Google Pixel.

Apple могла б об'єднати ці функції ШІ з камерою iPhone, щоб розширити наявні обмежені можливості редагування фотографій і, можливо, використовувати їх у редагуванні відео. На додаток до пропозицій щодо вдосконалення ШІ для фотографій, в iOS могли б бути покращені опції автоматичного покращення, можливості ретуші, автоматичного кадрування та композиції, реставрації фотографій, заміни неба та розфарбовування.


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
iSIGHT
iSIGHT@isight

8.1KПрочитань
0Автори
11Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається