"Цифровий двійник" планети, який може скласти конкуренцію Google Earth

Французький стартап Kermap розробив "цифрового двійника" Землі, який претендує на те, щоб запропонувати найсучасніші види нашої рідної планети. 

Програма називається Nimbo Earth Online і є єдиною платформою, яка щомісяця надає нові супутникові знімки світу без хмар. Google Планета Земля оновлює свої знімки кожні кілька місяців або років, залежно від місця розташування.

На базі штучного інтелекту

Хронологічний погляд на світ у Nimbo базується на супутникових знімках Sentinel 1 і 2, наданих програмою ЄС "Коперник". Зображення доступні для перегляду у форматі 2D та 3D.

Хмари повністю видаляються з фотографій за допомогою методів глибокого навчання. По суті, ШІ шукає найсвіжіше безхмарне зображення певної області. 

Але є одне застереження: Nimbo пропонує роздільну здатність лише 10 метрів на піксель. Це набагато менш точно, ніж у Google Планета Земля, тож ніякого шпигунства за сусідами не вийде.

Але його творці кажуть, що справжня магія інструменту полягає в тому, що він дозволяє побачити, як наша планета трансформується місяць за місяцем, надаючи неперевершені дані для науковців, журналістів, екологів чи будь-кого, хто хоче дослідити Землю в цей час екстремальних глобальних змін. 

Крім того, програмне забезпечення має відкритий доступ. Просто створіть безкоштовний обліковий запис і спробуйте його тут або ознайомтеся з коротким оглядом нижче. 

Огляд

Ми швидко пробіглися по Nimbo і, чесно кажучи, дуже вражені — навіть якщо заява стартапу про те, що він є "цифровим двійником Землі", є дещо надуманою. 

Хоча якість не така хороша, як у Google Планета Земля, вона має кілька дійсно крутих функцій, які недоступні на платформі технологічного гіганта. 

Сюди входить функція розділення та проведення пальцем, яка дозволяє порівнювати зображення до і після в одному вікні.

Існує також функція таймлапсу, яка дозволяє побачити, як певна географічна точка трансформувалася протягом місяців або кількох років. Програма пропонує чотири шари даних: природні, інфрачервоні, NDVI (для кількісної оцінки стану і щільності рослинності) і радарні. Радар особливо корисний для моніторингу судноплавних шляхів, відстеження дикої природи та картографування земної поверхні вночі.  

Всі ці зображення можна безкоштовно експортувати прямо з програми на ваш комп'ютер. 

Однак існує невизначений ліміт на те, скільки ви можете використовувати Nimbo протягом одного місяця. Після цього вам доведеться обрати один з платних тарифних планів.

Для нас найбільшим недоліком є те, що знімки доступні лише з 2019 року, що значно обмежує їхній потенціал для вимірювання довгострокових географічних змін. Сподіваємось, що цей діапазон покращиться, коли молода компанія розшириться.  

Основною клієнтською базою Kermap є фахівці з ГІС та землевпорядники, які працюють в урядових установах та академічних колах. Серед наявних клієнтів — Міністерство сільського господарства Франції та компанія Nestlé. 

Стартап вважає, що в умовах прискорення кліматичних змін універсальний доступ до космічних даних є одним з найцінніших ресурсів, які ми маємо у своєму розпорядженні для вимірювання, прогнозування, адаптації та протидії кліматичним явищам.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion_shkurko

11KПрочитань
14Автори
83Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається