Дмитро Кравченко про те, як зросла кількість унікальних активних Web3-гаманців

Аналітична компанія DappRadar опублікувала звіт про стан індустрії Web3 за другий квартал 2024 року. Підраховано, що кількість унікальних активних гаманців (UAW) у Web3 досягла рекордних 10 млн на день. При цьому зростання кількості користувачів Web3-застосунків склало 40% за три місяці.

У звіті йдеться, що головним каталізатором зростання активності користувачів стали проведені в цей період аirdrop-роздачі токенів. Однак тенденція зростання UAW може бути нестабільною, оскільки проєктам рідко вдається достатньо стимулювати користувачів залишатися активними після завершення аірдропів.

Також аналітики зазначають, що майже всі сектори децентралізованих додатків (dApps) показали значне зростання у 2 кварталі. З них найбільше зріс сектор соціальних dapps — на 66%, досягнувши майже 2 мільйонів щоденних UAW.

Попри зростання кількості користувачів, загальний обсяг заблокованої вартості (TVL) в секторі DeFi знизився на 4% в порівнянні з попереднім кварталом, склавши $168 млрд.

Втрати від хакерських атак та експлойтів склали $430 млн, що на 5% більше, ніж у попередньому кварталі. Найбільша хакерська атака кварталу — крадіжка $305 млн з японської біржі DMM Bitcoin.

Ринок NFT мав найкращий квартал з початку 2023 року: обсяг торгів склав $4 млрд, здійснено 14,9 мільйона продажів. NFT-майданчик Blur залишається лідером з 31% ринку, Magic Eden збільшив частку з 17% до 22%. OpenSea лідирує за кількістю продажів з 12% ринку.

Децентралізовані біржі також продемонстрували значне зростання кількості активних користувачів. Кількість користувачів Uniswap зросла на 80%, а користувачів Raydium – на 134%. Аналітики пов’язують тенденцію до зростання користувачів DEX зі збільшенням транзакцій з мем-монетами на цих платформах.

Нагадаємо, травень 2024 року ознаменувався бурхливим зростанням інвестицій у Web3 та блокчейн — 152 проєкти з цієї галузі залучили загалом $1,08 млрд.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається