Добірка українських сервісів та застосунків

Зміст

Привіт. Ми, Корисності для Ґаджетів 🇺🇦, Телеграм-канал про дійсно корисні та цікаві програми, сервіси, лайфхаки, нейромережі для ваших ПК та смартфонів без "попси з маркетів". Перевагу надаємо українським проєктам, в тому числі актуальні й під час війни для боротьби, підтримки та допомоги людям.

6 Popular Apps You Didn't Know Were Ukrainian | Al Bawaba
Зображення взяте з Shutterstock

В нашій першій публікації хочемо поділитись з вами списком українських програм, сервісів та мобільних застосунків, що б допомогти їм в поширенні, а вам знайти класні сервіси та користуватись ними з задоволенням. Даний пост буде доповнюватись в міру пошуку нових перлин програмобудування. Тож почнемо…

🗣️ Мова, перевірка орфографії, діалекти тощо

Застосунки та сервіси, пов’язані з мовою, орфографією, діалектами…


🔠 Словотвір — майданчик для перекладів запозичених слів. Таска, апрув, аплікуха, факап, фейл — якщо вам теж ріжуть слух такі англіцизми, то на цьому сайті можна знайти чудові українські аналоги.
На додаток, можна запропонувати й свої. За вподобані варіанти можна голосувати або коментувати.

💳 Безплатно


🧬 Мова – ДНК нації — освітній проєкт для тих, хто хоче вдосконалити свої знання української мови.
На сайті ви знайдете правила української мови, оформлені у вигляді симпатичних карток з родиною лепетунів, вправи на вивчення мови, диктанти та онлайн перевірку орфографії.

💳 Безплатно, з рекламою


✔️ OnlineCorrector — доповнення до Google Документів, яке призначене для автоматичного виправлення або виділення різних видів помилок у текстах українською мовою. Усі зроблені виправлення можна підсвітити спеціальним кольором, а ймовірні помилки, які потребують уваги людини-коректора, буде виділено і прокоментовано як URL-посилання.

💳 Базова версія з 30% доступних правил безплатна, повна версія платна


🆎 Grammarly — сервіс для перевірки граматики, орфографії, лексики в текстах англійською мовою від українських розробників. Сервіс перевіряє помилки з урахування контексту, уміє вишукувати в тексті плагіат, а також допомагає адаптувати ваш текст під певний стиль письма: академічний, діловий, розмовний чи художній.

💳 Базова версія безплатна, повна версія платна


🍩 Паляниця — безплатний лексичний пошуковик, словники синонімів та тлумачень, перекладач. За кожним запитом наводяться приклади використання лексики в різних українських джерелах.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 5.0) | App Store (⭐️ -.-)

💳 Безплатно


👨‍👩‍👧‍👦 Р.І.Д. — безплатний застосунок, який допомагає вивчати цікаві українські слова та дізнаватися більше про історію українського народу.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.7) | App Store (⭐️ 4.5)

💳 Безплатний


🐝 Be with UA — безплатний застосунок поєднує дві корисні справи: знайомить користувача з українськими діалектами у форматі тесту та фінансово допомагає нашій армії. В основі застосунку квіз зі словами Львівської ґвари (говірки). Весь прибуток з реклами в грі відправляється на допомогу ЗСУ. По можливості додивляйтесь рекламні оголошення до кінця.

📱 Застосунок доступний в:
App Store (⭐️ 4.8) | Google Play (⭐️ 4.6)

💳 Безплатний з рекламою


🟥 Лінгвоцид — інтерактивний меморіал русифікації в Україні. Створений у 2022 році під час російсько-української війни. Меморіал складається із серії графічних табличок, розміщених поруч у центрі Києва, і мобільного застосунку, який пов’язує їх між собою. Таблички розташовані поблизу місць щоденного життя й ілюструють утиски української мови, пов’язані з ними — заборони українських шкіл, книжок, богослужінь тощо. Поки що тільки Києва.
Меморіал покликаний показати людям розмах культурної колонізаційної політики, ненав’язливо вплітаючи історичний наратив у буденне життя. Відвідувачі меморіалу самі мають дійти висновку, чому так «істарічєскі слажилось», що в Україні багато російськомовного населення.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play | App Store


🆎 Давай займемось текстом — мобільний застосунок з вивчення української мови. Призначений для тих, хто тільки відкриває для себе українську, і тих, хто вільно нею володіє. Кожен знайде для себе щось вабливе.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.0) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатний


🐦 Soloviy — застосунок про українські діалектизми, розроблений програмістом, військовослужбовцем ЗСУ. Він стане корисним для тих, хто почав вивчати українську або хоче збагатити свій словниковий запас. Для пошуку нових слів використовується пошук "за алфавітом" або "за населеними пунктами та регіонами". Також у застосунок можна завантажити власне слово. В розділі з пошуковим рядком можна почитати цитати українських письменників та письменниць, поетів та поетес. Вони постійно оновлюються.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 5.0) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатний


🇺🇦 АнтиСуржик — за допомогою цього мобільного застосунку ви зможете позбавитись суржику та покращити свою українську шляхом розв'язування кросвордів. Все просто: бачите слово, яке часто зустрічаєш в побуті і тобі потрібно пригадати та ввести відповідник з української мови. Це може бути щось очевидне, або ж щось чому ти щиро здивуєшся, бо бачив і чув тисячі разів як це слово вживалося в пресі, університеті, виступах чи буденних розмовах. В грі є рівні від простого до складного. А якщо якесь слово не згадаєте — то є безлімітні підказки, але вони вам будуть коштувати зменшенням фінальних балів за раунд.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.7) | 📱 App Store (⭐️ 4.8)

💳 Безплатний, містить рекламу


🇺🇦 Є-мова — це освітня платформа громадської організації “Український світ”, яка має на меті створити українськомовний культурний простір. На даній платформі ви можете знайти курси як з вивчення та популяризації української мови, так і курси культурно-просвітницького характеру та курси підвищення кваліфікації вчителів. Понад те, ви можете пройти тест на визначення рівня української мови та замовити онлайнове навчання для себе чи для колег.

Як бонус — проєкт може провести лекторії, акції, практикуми, літературно-мистецькі заходи тощо.


🌱 Горох — це онлайн-бібліотека, в якій зібрані найбільш корисні словники української мови.

Містить такі словники: Тлумачення, Словозміна, Транскрипція, Римування, Синонімія, Переклад, Частота, Етимологія, Фразеологія, Морфеміка, Анаграми, Слововживання

💳 Безплатний

📚 Книги, аудіокниги

Застосунки та сервіси, пов’язанні з читанням та/або прослуховуванням книг


🎧 Абук — український застосунок для придбання і прослуховування аудіокниг.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.6) | App Store (⭐️ 4.3)

💳 Платні та безплатні твори


📚 Читанка — новий застосунок, в якому зібрані електронні книги класичної та сучасної літератури. Можна додавати книжки собі на полицю, аби вони не загубилися, читати по кілька книжок водночас, робити закладки і виділяти цікаві цитати.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.0) | App Store (⭐️ 4.6)

💳 Твори класичної літератури безплатно. Сучасна література платна.


📗 Librarius — це український застосунок для читання електронних книжок у смартфоні як онлайн, так і офлайн. В застосунку можна орендувати та купувати сучасні книжки, а також читати ще тисячі безплатно! А скоро буде доступна функція прослуховування аудіокниг і підписна модель. Якщо читаєте швидко — на оренді можна добре зекономити ніж на придбанні в т.ч. і у конкурентів

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 3.4) | App Store (⭐️ 4.1)

💳 Придбання та оренда (14 днів) книжок платна + багато безплатних.


🎧 Lingart — український застосунок з багатомовними інтерактивними аудіокнигами з синхронізацією тексту з аудіо

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.1) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Платні та безплатні твори


📘 Українська цифрова бібліотека — Застосунок для читання української та світової літератури українською мовою.

📱 Застосунок доступний в: Google Play (⭐️ 4.0)

💳 Платні та безплатні книжки


🎧 Smart AudioBook Player — український застосунок для Android (⭐️ 4.9) для прослуховування вже скачаних аудіокниг з безліччю функцій

💳 Безплатно


📕 Бібліотека для всіх — онлайн-бібліотека містить книги українською мовою для дітей початкової школи, тож учні зможуть навчатися незалежно від того, де саме перебувають. Але не тільки... Колекція відбірних книг вже налічує 50 найменувань, які сприяють соціальному та емоційному навчанню дітей і вона постійно зростає. Платформа цифрової бібліотеки також може працювати в автономному режимі.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.5) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатно


📚 Rork — український застосунок для трекінгу прочитання/прослуховування книг з елементами соціальних мереж. Нотатки, цитати, хороші ідеї або summary тепер завжди в затсосунку. Показуйте свій приклад друзям та майте можливість подивитися, чи читали вони сьогодні. Зберіть колекцію книг, які бажаєте прочитати цього року тощо.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.8) | App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безплатно


📚 Ukrainian Bookshelves Worldwide — інтерактивна мапа просторів з українськими книжками за кордоном. Мапа містить 388 місць у 22 країнах світу. Також можна додати власну книжкову ініціативу

💳 Безплатно


📓 Букнет — онлайн-платформа самвидаву, де автори можуть розміщувати свої художні твори (розповіді, романи та фанфіки) а читачі — читати, спілкуватись з авторами та надавати їм свій фідбек. Також сайт є платформою для проведення літературних конкурсів видавництв в різних жанрах.

Букнет від'єднався від LitNet і більше з ним не пов’язаний

💳 Безплатно

🎲 Ігри та розваги

Ігри, розваги та цікаві сервіси від українських розробників


🔫 Shatterline — це безплатний багатокористувацький шутер від першої особи, створений українською студією Frag Lab, який поєднує у собі кооперативний режим із rogue-подібними елементами (режим Експедиції) та такі традиційні PvP-режими, як Командний бій, Захоплення, Підрив та Ескорт. Грати можна за одного з восьми унікальних оперативників, що володіють арсеналом із 25 одиниць зброї, які можна модифікувати за допомогою збройних модулів.

💳 Freemium


🤪 Reface — додаток для заміни обличчя в відео. Працює досить якісно. Має велику бібліотеку різнотипних шаблонів на різні тематики. Можна створювати як відео, так і гіфи або картинки

📱 Застосунок доступний в:
App Store (⭐️ 4.9) | Google Play (⭐️ 4.6)

💳 Безплатний з рекламою та внутрішніми покупками


🟡 Restyle — новий застосунок, що стилізує фото й відео за допомогою нейромереж від тих же розробників. Наразі в ньому запропоновано 36 варіантів стилізації

Restyle стилізує ваші фото й відео у візуально захопливий контент — перетворює на картину Ван Гога, нову серію Lego, сцену з аніме, скетч, дозволяє стати героєм Simpson чи Shrek. У згенерованих нейромережою стилізованих відео зберігається композиція, освітлення, рухи персонажів. Технологія перетворення відео від Restyle зберігає суть оригінального відео, одночасно впроваджуючи неперевершений рівень творчості

📱 Застосунок доступний в:

📱 Google Play (⭐️ 4.9) | 📱 App Store (⭐️ 4.3)

💳 Безплатний з рекламою та внутрішніми покупками


😋 Мемомет — це застосунок-конструктор від української компанії Reface з простим інтерфейсом і функціоналом, який дозволяє створювати та редагувати меми. Тут можна без графічних редакторів і спеціальних навичок створити контент у смартфоні за пару хвилин. Мемомет – це зброя мирних та вільних людей в умовах нової реальності
Найкраще з народної творчості Reface збирає у telegram-каналі.

📱 Застосунок доступний в:
App Store (⭐️ 4.2) | Google Play (⭐️ 4.9)

💳 Безплатний


👹 Перевір себе на орка — гра-тест для Android на знання української історії, географії, слів і навіть мемів. По результатам тестів вам присвоюється статус, від орка до гетьмана. Не треба сприймати її серйозно, це всього-на-всього гра… Але тобі… “орк Чорнобаївський”, я б руки не подав! 😈.
Застосунок новий, питань не так багато і трапляються помилки. Тож побажаємо автору розвитку його проєкту

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.7)

💳 Безплатний


✍️ Редакторка Р.К. — візуальна новела з елементами квесту. Історія — невеличка детективна пригода, де нам треба розслідувати вбивство, редагуючи тексти. (Що? 🙃) А ще там кумедні діалоги, шикарний арт і приємна музика
✅ Особливості:
• шукайте зачіпки на столах і в текстах;
• дізнайтеся, чим чинний правопис відрізняється від попереднього;
• ведіть глибокі розмови про літературу;
• розкрийте вбивство!

🏆 Гра є переможницею Ukrainian Visual Novel Jam 2 — конкурсу візуальних новел. Новела доступна для популярних десктопних платформ. Інші переможці.

💳 Безплатно


👩 Розчаровані — інтерактивна новела, яка розповідає історію доброї відьми та її чарівних друзів. Історія виконана в українському фентезійному стилі з елементами українського фольклору, гарною мальовкою. На окремих етапах історії гравцю надається вибір дій між кількома варіантами, від яких залежить напрямок розвитку сюжету. Гра-новела доступна для Windows, macOS та Linux.

💳 Безплатна


😼 Котяцький Драйв — гра про котиків, які захищають нашу землю від орків. Гра переповнена мемами: там і трактор з танком, і бойові гуси, і потоплена москва і багато чого ще. Заробляйте патрони, витрачайте на додаткових котиків а також на прокачку своєї зброї і не забувайте про спеціальні атаки трактором, байрактарами чи навіть супутниками SpaceX. Приєднуйся до наших котиків ЗСУ, ТРО та кіберполіції, клікай, щоб відбити навалу орків, та перемагай у цій війні.
Пограти можна на сайті або завантажити на Android чи Windows

💳 Гра-клікер безплатна і створена волонтерською командою українських розробників у співпараці з Кіберполіцією України. Приєднуйся до наших котиків ЗСУ, ТРО та кіберполіції, клікай, щоб відбити навалу орків, та перемагай у цій війні.


🔞 DOTYK — гра для дорослих від українського розробника, в якій на кожному рівні парі потрібно відповідати на питання, або виконувати завдання. Гра має 2 рівні з картками-запитаннями і фанові завдання, які випадають секторами на полі. Гра буде цікава парам, які нещодавно познайомились і тим, хто давно у стосунках, адже ми лише думаємо, що знаємо багато одне про одного, але це не так) адже ми змінюємось у нас з'являються нові фантазії.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.4) | App Store (⭐️ 4.6)

♦️ Можна придбати і справжній набір цієї гри, для гри в інтимній обстановці при свічках 🕯

💳 Безплатно


🏰 Chameleon Age — український стартап, який займається інтерактивними AR турами та архітектурними розумними реконструкціями. Наразі запустили мобільний застосунок, який за допомогою імерсивних технологій показує цілісний вигляд давно втрачених архітектурних пам’яток.
Щоб скористатися застосунком, потрібно навести камеру телефона або планшета на руїни архітектурної пам’ятки і застосунок покаже зображення пам’ятки в період її розквіту. Зі спорудою можна зробити знімок, поділитися ним у соціальних мережах. За поширення цих фото користувач отримує монети, а за них відкривається додатковий унікальний контент.
Зараз Chameleon Age уже відтворили чотири споруди у Львові — Високий Замок, Краківську браму, синагогу “Золота Роза” та ратушу, а також Хустський замок і “Дикий сад” у Миколаєві.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.9) | App Store (⭐️ 5.0)

⛪️ Згодом у застосунку з’явиться окремий розділ, який показуватиме історичні будівлі до війни рф і України та після бомбардувань і руйнації.

🖐 Також розробники планують розробити проєкт римського Колізею (готовий на 60%) і львівського Низького замку, а також створити тактичну рукавичку, за допомогою якої можна буде “торкатися” відновлених будівель.

💳 Безплатний


✍️ СЛОВКО — український аналог гри WORDLE.

ПРАВИЛА ГРИ:
Відгадайте СЛОВКО за шість спроб.
Кожна спроба повинна містити справжнє слово з 5 літер. Натисніть кнопку enter, щоб підтвердити спробу.
Загадано може бути будь-яка частина мови, але в початковій формі, як в словнику: наприклад, називний відмінок або інфінітив.
Після кожної спроби колір клітинки зміниться, щоб показати, наскільки ваша відгадка була близькою до слова.
Кожного дня слово змінюється але одне й те саме для всіх.

WORLDE-UA — ще одна українська версія гри.

Кобза — ще одна версію в т.ч. і додатки для смартфонів

💳 Безплатно


🦝 Повернення єнота. Шлях у Херсон — простенька гра для Android в стилі Bubble Shooter, де потрібно звільняти маленьких єнотів.

💳 70% усіх доходів від гри (реклама та покупки у грі) будуть передані нашим захисникам!


🤝 Diaka — сервіс для збору донатів на стрімах чи просто по посиланню. Є підтримка віджетів та сповіщень для стрімінгових сервісів, статистика, зручна форма оплати.

💳 Комісія залежить від прибутку, від 6% до 1%


🅰️ Літералі — гра в слова, в якій вашим головним суперником є час. Це – перегони, в яких вам треба збирати слова з літер, щоб гра не закінчувалася

У «літералі» є «історія», що складається з 200 рівнів і 77 завдань; 66 прислів’їв, які зашифровані на рівнях; спрощений режим для тих, хто не любить поспішати; мінімалістичний дизайн; неймовірні шрифти українського виробництва; статистика та досягнення; режим енергозбереження, що допоможе вбивати батарею повільніше

📱 Гра доступна:

Google Play (⭐️ 4.9) | App Store (⭐️ 4.8)


🎨 Графіка та дизайн

Застосунки для творчості, дизайну, графіки…


🖼 Photopea — справжній онлайн фотошоп. Онлайн редактор зображень, розроблений українцем, який підтримує роботу з шарами (layers), фільтрами, має купу інструментів аналогічних Photoshop. Підтримує поширені формати файлів Photoshop, Illustrator, Sketch, Adobe XD, тощо.

Інтерв'ю з розробником.


🌟 7Element — це більше 7000 естетичних та мінімалістичних елементів з можливістю створювати власні колекції для створення постів в соціальні мережі, такі як рілз, сторіс, шорти, пости тощо

📱 Застосунок доступний в: App Store (⭐️ 4.7) | Google Play (⭐️ 4.5)

💳 Безплатний з внутрішніми копупками


🔠 LOOMY — аналогічний додаток з купою анімованих, кольорових так класичних шрифтів для створення стильного контенту для соціальних мереж

📱 Застосунок доступний в: App Store (⭐️ 4.8)

💳 Безплатний з внутрішніми копупками


✨ Templify (⭐️ 4.9) — дозволяє створювати круті рілз та сторіс з ваших фото та відео, створюючи з них стильний ролики

📱 Застосунок доступний в: App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безплатний з внутрішніми копупками

📷 Lift — сотні шаблонів для сторіс та рілз. Прокачай свій Інстаграм за допомогою неймовірних шаблонів

📱 Застосунок доступний в: App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безплатний з внутрішніми копупками


💛 Icons of Ukraine — сайт зі значками (іконками) про Україну. Тут є і меми, і персонажі, і історичні постаті, і явища, і предмети тощо. При натисканні на значку відкривається опис англійською мовою. Сайт покликаний розказати іноземцям про деякі українські культурні аспекти. Для гортання сторінки треба затиснути кнопку миші та потягнути або натиснути пальцем і рухати в будь-який бік.

💳 Безплатно


🔱 Воля — один з офіційних шрифтів ЗСУ. Затверджено було 2 шрифти, додатково з «UAF Sans», але він, наразі, доступний тільки для збройних сил.

Шрифт є частиною релізу айдентики для ЗСУ, авторами якого стали Тарас Іщик, Орест Підлісецький та Дмитро Растворцев. Брендбук та шрифт UAF Sans доступні безпосередньо для збройних сил з метою уникнення фейків візуальної комунікації — повідомляють автори айдентики.


⭐️ Ridne — ресурс, на якому зібрані українські сайти, дизайн та контент, який здивує та надихне

Розробники сайту мають на меті популяризувати українську мову серед дизайнерів та надихати їх. Відбирають сайти автори самостійно, залучаючи друзів та дизайнерську спільноту. Наразі на платформі опубліковано 80 сайтів, планують публікувати по 3 сайти на день

💳 Безплатно

🎥 Медіа ресурси та контент

Сервіси та застосунки, позв’язані з музикою, відео, фільмами і іншим медіаконтентом


🍿 TAKFLIX — онлайн-кінотеатр, де можна легально дивитись українське кіно. Вартість квитка на повнометражний фільм — 75₴, на короткометражний — 39₴. З моменту оплати фільм буде доступний до перегляду протягом 7 діб (168 годин). На Takflix також є тематичні добірки фільмів, які дозволяють купити кілька фільмів за вигіднішою ціною.

50% від продажу квитків отримують творці кіно. Це реальний спосіб підтримати українське кіно.


🎵 WEEKNO — онлайн платформа української музики. Платформа WEEKNO містить лише українські (україномовні) пісні, а також пісні, що містять українську та інші мови в одному творі. Сайт містить рейтинги, плейлисти, презентація новинок тощо. На проєкт можна подаватись і самостійно зі своїми музичними творами.
Відеоогляд платформи
Зараз платформа працює в beta-режимі. Наразі йде активне наповнення бази, розширенням функціоналу та вдосконаленням роботи. WEEKNO використовує пісні завантажені на платформу Youtube.

🎵 Грайлист — ще один проект від тих же розробників, який збирає кращу українську музику у плейлисти, щоби надихати, об’єднувати, розвивати.

💳 Безплатний


🍿 Джарвіс — ваш порадник фільмів, де є українське озвучування чи сам фільм українською. Потрібно лише вказати настрій й деякі параметри за бажанням, такі як жанр, діапазон року виходу і отримати список рекомендацій. Створивши акаунт можна відмічати переглянуті фільми, ставити оцінки тощо.

💳 Безплатний


🎬 КіноБаза — український аналог IMDb, це сайт для любителів кіно та серіалів. Перегляду фільмів і серіалів на сайті немає. Сервіс містить базу даних із інформацією про фільми та серіали, статті на теми кіно, детальний пошук зі зручним фільтром тощо. Створивши акаунт можна створювати списки для перегляду в майбутньому, відмітити переглянуті фільми/серіали оцінками, підписатись на нагадування про вихід фільму в к/т чи вже в цифрі, виходу нової серії. На сайті є можливість імпорту оцінок з інших аналогічних сервісів, що допоможе комфортніше переїхати за бажанням з усіма оцінками.

💳 Безплатний

📍 Події, локації, спільноти, соціальні мережі тощо

Все, що пов’язане зі спілкуванням, зустрічами, спільнотами…


📍 Подія — новий застосунок, створений українцями для українців за кордоном, в якому кожен може знайти, створити або поділитися цікавою та корисною інформацією. Кожен зможе розмістити нову подію та поділитися нею зі знайомими, створивши власний профіль у додатку. Будь у курсі культурних та освітніх подій, спортивних активностей, цікавих зустрічей, що відбуваються поруч!
ℹ️ Наразі онлайн-події доступні лише для українців у Німеччині, але згодом така можливість з’явиться і в інших країнах.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 2.6) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатний


🤗 MyState — мобільний застосунок для слідкування за станом ваших близьких. Можна вказувати свій стан під час надзвичайних ситуацій та слідкувати за станом близьких вам людей. Також є можливість додавати близьких в окремі групи, на зразок "колеги" чи "рідні", та переглядати стани окремо.
📰 Застосунок створив український військовий. Інтерв'ю з ним можна почитати за цим посиланням.

⚠️ Додавайте до контактів тільки перевірених людей, адже в застосунку можливо передавати в т.ч. своє місцезнаходження. Переконайтесь за допомогою інших каналів зв’язку, що це дійсно ваш родич, знайомий чи близький

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.7)| App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатний


👍 Dobre — це безплатний застосунок для моніторингу безпеки ваших близьких, який автоматично надсилає статус вашої безпеки вашим контактам, щоб вони могли переконатися, що все гаразд. Завдяки цьому ви можете провести час у спокої, знаючи, що ваші близькі у безпеці. Додаток "Добре" працює навіть при поганому звʼязку та не потребує запуску — ви можете відповісти на запитання про свій статус безпеки просто тапнувши на сповіщення

❤️ Застосунок має дуже простий функціонал і займає менш як 2,8 МБ, що робить його дуже легким для використання. "Добре" повністю анонімний і не зберігає жодних даних про користувачів окрім їх нікнейму. Ви можете самостійно вибрати інтервали перевірки свого статусу безпеки, щоб уникнути надмірних повідомлень. Якщо ж ви не оновите свій статус вчасно, всі ваші контакти отримають сповіщення про можливу небезпеку.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.2) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатний


👥 I'm Ukrainian — платформа цифрового ком'юніті за кордоном — об'єднання українців, які змушені були виїхати зі своєї країни через військові дії російської федерації. Об'єднує навколо культурного контексту, зустрічей із співвітчизниками, допомоги з послугами та бізнесами тощо.
Спільнота працює в 7 країнах Європи: 🇬🇧 Великобританія, 🇩🇪 Німеччина, 🇮🇹 Італія, 🇪🇸 Іспанія, 🇦🇹 Австрія, 🇵🇱 Польща, 🇷🇴 Румунія. Найближчим часом будуть додані: 🇨🇦Канада, 🇺🇸 США, 🇬🇪 Грузія, 🇹🇷 Туреччина

📱 Застосунок доступний в:
Google Play | App Store

💳 Безплатний


🤗 obimy — перший у світі "почуттягер" чи "емоціягер" (senseger). Це додаток від українських розробників 🇺🇦, який дає новий спосіб приділяти увагу та турботу про близьких без текстових повідомлень/картинок/відео. Відтепер ви можете посилати емоції, відстежувати психологічне здоров’я близьких та ділитися особистим емоційним станом, настроєм, відчувайте серцебиття на відстані без слів.
Цілуй, обіймай, давай ляпас, і навіть облизуй, щипай, кусай. усе, що важко передати словами - це просте спілкування подвійним дотиком. Виберіть сенс і обійміть того, кого ви так любите.

📱 Застосунок доступний в:
App Store (⭐️ 4.5) | Google Play (⭐️ 4.7)

💳 Безплатний


❤️‍🔥 mmeet — застосунок від українського розробника для знайомств, що пропонує відео замість звичної текстової анкети користувача. Щоб створити акаунт у mmeet, потрібно завантажити свою світлину, а також відповісти на кілька запитань, знявши себе на відео. Запитання взято з ідеї “36 запитань, щоб закохатися” від Артура Арона. Це допоможе користувачам скласти психологічний портрет потенційного партнера/ки, бо на відео є міміка, голос, поведінка.

💘 Спочатку користувачі бачать фотографії, яким можна ставити вподобайки. При збігу вподобайок учасникам відкриваються ті самі відео. Якщо і його користувачі взаємно вподобають — зможуть домовитися про зустріч. Для цього в застосунку потрібно обрати час (день і годину) та місце (адреса вказується в пошуку з Google Maps). Один з потенційної пари пропонує, а партнер/ка або приймає, або пропонує свій варіант

📱 Застосунок доступний в:
Google Play | App Store (скоро)

💳 Безплатний


👥 WE.UA — нова соціальна веб-платформа для українців та українського бізнесу. Платформа включає в себе соціальну мережу, безплатний месенджер, дошку оголошень, агрегатор новин та конструктор сайтіві. А також погода та календар подій, форум, маркетплейс.

🔗 Детальніше по кожному з аспектів платформи. Платформа ще в розробці і трохи сирувата. Після доопрацювання може вийти непогана соціальна мережа

💳 Безплатна


👥 sl8.online (Slate) — українська соціальна мережа. Її цікавою особливістю є вбудовані крипто-гаманці і своя крипто-валюта SSLX. Ще одна унікальна особливість — це так звані «пласти». Автор може створити «пласти» «Котики», «Політика», «Гумор», «Я у ванні», «Я у ванні з котиком» тощо. І кожен користувач може підписатись не на всі пости автора, а тільки на окремі пласти, які йому цікаві. Тобто ви маєте свободу налаштовувати стрічку новин, монетизувати вміст тощо. Мережа поступового росте і наповнюється контентом переважно українських користувачів.

💰 SSLX можна використовувати, щоб лайкати пости інших користувачів. Крім цього в мережі є ще «бонусна валюта» — немонетарна криптовалюта BSLX для використання тільки всередині соцмережі.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.6) | App Store (⭐️ 4.8)

💳 Функціонал соціальної мережі доступний безплатно. Криптавалюта використовується тільки для одного з видів лайків, коли хочете підтримати автора копійчиною.

💛 З початку повномасштабного вторгнення в мережі з’вилась нова криптовалюта — UAF. Продати її не можна, можна тільки купити, а всі гроші, витрачені на покупку UAF, йдуть на волонтерські проекти допомоги армії.

🔓 Для отримати інвайту можете використатись нашим кодом:

p6x46S

⚠️ Дисклеймер: ми ні в якому разі не закликаєм але і не відмовляємо інвестувати в криптовалюти. Все робите під свою власну відповідальність.


🐶 Dober — перший повністю захищений український месенджер. Застосунок дає змогу зареєструватися цілком анонімно, не синхронізує дані з телефонною книгою, не прив’язаний до номера телефону чи електронної пошти. Вміє пересилати повідомлення, фото аудіо, відео та файли.

🔐 У додатку встановлене наскрізне шифрування, що унеможливлює передання особистих даних користувача. За бажанням користувач зможе повністю видалити із системи інформацію про себе.
🧑‍💻 Розробка вже отримала висновок від “білих” хакерів з Естонії. Вони відзначили стабільну роботу й високий ступінь захисту Dober, про що свідчать сертифікати на сайті застосунку.
🏢 Є також корпоративна версія месенджеру, в якій самі сервери будуть знаходитись у замовника на будь якій локації і під повним його керуванням.

📱 Поки що застосунок заступний тільки для Android. Версія для iOS в розробці.

💳 Безплатно

💼 Бізнес та офісні застосунки

Все, що стоюється офісної роботи, планування та виконання задач


🛠 Feel — це менеджер задач та база знань для командної роботи, повідомлень та проєктів від українських розробників. Більш детально можна прочитати в статті vctr.media

💳 Безплатні базові функції, команда до 5 осіб. Повний функціонал від $12/міс


✍️ xTiles — український стартап візуальних нотаток, аналог Notion. Вебсервіс, в якому користувач маючи власний інформаційний простір може записувати, або зберігати дані у вигляді сторінок. Останні будуються за допомогою тайлів (tiles). В тайли можна додавати картинки, посилання, файли, відео тощо

💳 Безплатні функції + розширений функціонал від $8/міс


🔗 Choko.Link — сторінка-візитівка з месенджерами за 10 хвилин від українських розробників. Багато сервісів дозволяють поставити лише одне посилання в профілі. Через цей сервіс ви можете додати всі свої контакти і посилання на сайти

💳 Безплатний тариф — 1 сторінка з 5 блоками. Додатковий фунціонал 50 грн/міс


💰 Rocky App — новий трекер витрат і зручний інструмент бюджету від українського розробника, який допоможе вам заощадити гроші. Керуйте щоденними витратами, плануйте особистий бюджет, створюйте категорії та групи та витрачайте гроші з розумом.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play | App Store

💳 Безплатний


👷‍♂️ JobPoint — інтерактивна мапа шукачів роботи й актуальних вакансій. Актуальну кількість вакансій і шукачів роботи користувач бачить ще до реєстрації. Щоб дізнатися, які з них поруч, потрібно ввести адресу та радіус пошуку або скористатися автоматичними налаштуваннями.

🇺🇦🇵🇱🇬🇧 Платформа доступна трьома мовами — українською, польською та англійською. Працює сайт у кількох країнах, крім України, а його користувачі — з 15 різних держав.

💳 Безплатний


📱 Readdle — українська продуктова IT-компанія, яку заснували у 2007 році брати Ігор і Денис Жаданови через кілька місяців після того, як перший iPhone надійшов у продаж. За 15 років компанія протестувала 32 додатки, серед яких найцікавіші отримали життя. Зараз серед них є 6 основних програм для підвищення продуктивності на платформах Apple — iPhone та iPad — Documents, Scanner Pro, PDF Expert та Calendars.

З повним переліком їх застосунків можна знайомитись на сайті


📄 Uspacy — це новий онлайн-сервіс та єдиний робочий простір з сучасними інструментами для управління ключовими процесами вашої організації з фокусуванням на результаті

ℹ️ Цей онлайн-сервіс являє собою єдиний цифровий робочий простір. Повноцінна платформа демонструє, наскільки зручними та цілісними можуть бути сучасні командні комунікації, людська взаємодія, керування завданнями та CRM. Тут усі необхідні інструменти в одному продукті

📱 Застосунок також доступний в:
Google Play (👤 100+) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатна базова версія + платний розширений функціонал


📊 Neemb — менеджер задач. Організовуйте, керуйте, творіть та контролюйте свою чи командну роботу.

ℹ️ Сервіс для командної роботи містить Neemboard — зручна віртуальна дошка для всієї команди. Також сервіс допомагає фіксувати та планувати час при виконанні задач. Аналіз витрат часу дозволяє зробити роботу більш ефективною, зменшувати затримки тощо

💳 Безплатна версія дозволяє створити 1 робочий простір з 3 проєктами до 10 учасників. Збільшення лімітів — від $2/міс за користувача

🔒 Безпека в Інтернеті та в повсякденні

Сервіси, які дозволять вам перебувати в безпеці…


🔓 ClearVPN — VPN сервіс від української компанії MacPaw. У застосунку додатково до моделі "вибору країни", яку використовують більшість VPN-рішень, є шорткати. Тепер сервіс самостійно буде перемикатись між серверами для забезпечення найбільшої швидкості.

Відеопрезентація

Список серверів нараховує до 40 країн.

💳 ClearVPN 2 продовжує надавати безкоштовний Premium для українців, де б вони не були. Для підтвердження громадянства використовується "Дія.Підпис"


🛡️ GardaVPN — безкоштовний VPN-сервіс від Українського Кібер Альянсу, який працює тільки в українських мережах. Щоб скористатися ним, треба встановити додаток OpenVPN Client, завантажити файл з налаштуваннями cyber.ovpn з сайту та додати його в додаток.

⚠️ Не використовуйте цей VPN-сервіс для DDoS-атак. Він створений для інших цілей. російські мережі в ньому тимчасово заблоковані.


☎️ Подзвони своїм — сервіс, який надає можливість людям у нелегкі воєнні часи зв’язатися по IP-телефонії зі своїми близькими і рідними в один клік і цілком безкоштовно

☎️ Унікальний соціальний про'єкт, вперше реалізований в Україні, метою якого є допомога українцям, що знаходяться за кордоном або в окупації зв’язатися зі своїми близькими через зашифрований канал передачі даних. Працює в 2 режимах, ПК-Телефон (через інтернет) і телефон-телефон. Розробники обіцяють зв’язок навіть з поганим інтернетом

💳 Безплатно. Не більше двох дзвінків на добу для одного абонента. Одна розмова не довше 15 хв.


🧑‍💻 Nadiyno — гаряча лінія з цифрової безпеки, оператори якої допоможуть вирішити конкретно ваш запит.

• Отримали підозрілий дзвінок нібито з банку?
• Купуєте онлайн, але не впевнені в безпечності сайту?
• Ваш акаунт зламали?
• Опишіть вашу проблему та отримайте фахову консультацію.

💡 Сервіс працює в:
Web-чат | Telegram | Signal | WhatsApp

💳 Безоплатно та конфіденційно

👨‍🏫 Навчання та саморозвиток

Сервіси для застосунки для навчання, розвитку дорослих та дітей


👩‍🏫 Вивчаю – не чекаю — інтерактивний застосунок для учнів та учениць 1-4 класу, з яким весело і цікаво навчатися
Мета проєкту — надати всім українським учням та ученицям можливість навчатися за українськими навчальними програмами у будь-якій точці світу та за будь-яких умов. Його створили міжнародна організація War Child Holland та Громадська спілка «Освіторія» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України. Застосунок підходить як для офлайн-навчання, у школі, так і онлайн у будь-якій точці світу

📱 Застосунок доступний в:
Google Play | App Store


🧸 Воби2 — гра-тест для дітей від 9 років, яка просто й цікаво навчає складних речей — як не опинитися в ситуаціях, що загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту. Мета гри — збільшити шанси українських дітей залишитися неушкодженими в цій війні.

Тест працює в Телеграм-боті, має три тематичні рівні, у кожному з яких від 20 до 30 запитань із кількома варіантами відповідей на такі теми: повітряна тривога; комендантська година; обстріли і руйнування будинку; проживання на окупованих територіях; перебування в заручниках або полоні тощо. Після вибору відповіді у вигляді короткого коментаря чат-бот або підтверджує, що ви впорались із завданням, або пояснює, у чому помилка. Коментарі також супроводжуються тематичними ілюстраціями. Жодних обмежень у кількості спроб чи часі немає.

💳 Безплатний


👶 НУМО — це ваш помічник із розвитку дитини 3-6 років у садочку або вдома, розроблений залученими експертами ЮНІСЕФ та Міністерства освіти і науки. На сайті є матеріали для батьків, опікунів та вихователів, які разом щоденно докладають зусиль задля гармонійного розвитку дошкільнят.

💳 Безплатно


✍️ Preply — це глобальна онлайн-платформа від українських розробників, яка допомагає людям шукати репетиторів. Тут користувачі можуть обрати собі викладача за різними критеріями, як-от ціна, національність, мова.

Також у програмі можна бачити календар репетитора, що дає змогу обрати найзручніший час для заняття.


🐙 Octopus — застосунок від українських розробників 🇺🇦 для досягнення життєвих цілей і підвищення продуктивності. Допомагає відслідковувати продуктивність та є щоденним планувальником для досягнення поставлених цілей, водночас надаючи мотивацію, необхідну для виконання завдань.

ℹ️ За допомогою Octopus ви можете побудувати життєву стратегію, ефективно керувати своїм часом, зосереджуватись на вершині списку справ, відстежувати свої звички та навіть планувати онлайн-зустрічі в календарі

📱 Сервіс також доступний:
Google Play (⭐️ 4.5) | App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безплатний базовий функціонал з розширеними платними функціями

💻 Розробка та програмування

Сервіси для розробників, тестувальників тощо


🧑‍💻 Мавка.укр — це експериментальна мова програмування, що дозволяє кожному втілювати ідеї українською мовою. Код Мавки може зрозуміти навіть школяр в початковій школі. Завдяки реалізації, Мавка є досить швидкою інтерпретованою мовою. Простота мови дозволяє вирішувати складні та великі задачі легко і зручно. Спробувати попрограмувати можна на спеціальній сторінці інтерпретатора коду

✅ На нашу думку проєкт, як мінімум, цікавий. Бажаємо проєкту успіхів в розвитку 😎


🌐 Weblium — розумний конструктор сайтів від українських 🇺🇦 розробників для швидкого та ефективного створення сайтів, магазинів, портфоліо, лендінгів для бізнесу і не тільки.

💳 В конструкторі доступні 300 готових шаблонів, є безкоштовний тариф, AI дизайн-помічник, необмежене сховище, SSL-сертифікат а також безкоштовний pro-тариф для волонтерів і проектів підтримки українців та ЗСУ і багато додаткових можливостей


Besite — конструктор сайтів. Легко створюйте сайти для бізнесу та інших організацій. В Україні створений, в Україні зареєстровано.

💳 Оренда сайту 150 грн/міс + додаткові послуги

⚕️ Здоров’я, психологія, здоровий спосіб життя

Сервіси для підтримки фізичного та ментального здоров’я, здорового харчування…


🧘 Додатки для фізичного та ментального здоров’я від української 🇺🇦 компанії BetterMe:

🏃 Тренер здоров'я — цілісний підхід до здоров’я та спорту для кожного.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.8) | App Store (⭐️ 4.5)

🧘 Ментальне здоров’я — програми медитацій для покращення самопочуття.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.8) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безкоштовно для українців


🧘 Spokiy — це український додаток, який навчить вас тримати розум та психо-емоційний стан в порядку 😌. Він допоможе відновити внутрішню рівновагу, підвищити концентрацію, понизити рівень тривожності, покращити якість сну та віднайти спокій у цьому бурхливому світі. Розроблено фахівцями-психологами на основі передових практик та надбань сучасної психології та психотерапії. Додаток виключно українською мовою 🇺🇦

📱 Додаток доступний в:
Google Play (⭐️ 4.5) | App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безкоштовно з внутрішніми покупками


🧠 EQ.app — перший у світі додаток для розвитку емоційного інтелекту та підвищення рівня EQ від українських 🇺🇦 розробників. Призначений для формування у користувача стійкої навички: управління своїми емоціями, здатності продукувати власні бажані ресурсні емоційні стани, впливу на емоції інших людей тощо

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.6) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безкоштовно для українців


🧘 MindDoc — застосунок, розроблений українцями, для збереження ментального здоров’я. Інструмент допомагає запобігти ментальним проблемам, які можуть виникнути внаслідок війни та допоможе вирішити проблеми з тривогою та безсонням.
Розроблено клінічними психологами у тісній співпраці з провідними дослідниками для тих, хто хоче дізнатися про емоційне благополуччя або страждає від легкої та середньої тяжкості психічних захворювань, включаючи депресію, тривожність, безсоння та розлади харчової поведінки.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.7) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Платно, по підписці


💊 Likie — сервіс з пошуку ліків і інших товарів в аптеках. Потрібно додати в кошик всі препарати, які вам потрібно купити, а сервіс покаже аптеки, де вони присутні і на яку суму. В тому числі покаже і де присутні тільки частина товарів (наприклад розбити замовлення на кілька аптек). Також сервіс дає змогу забронюватм препарати в аптеці, щоб вони точно були в наявності і чекали вас.

💳 Безплатно


💊 Ліки Контроль — український додаток, який надає інформацію про ліки, таку як актуальна база зареєстрованих лікарських засобів з інструкціями до них, пошук аналогів за діючою речовиною, «Доступні ліки» тощо

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.5) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безплатно


👩‍⚕️ HealUA — це платформа для швидкої та ефективної взаємодії між українськими лікарями і їх колегами по фаху з цілого світу. В застосунку медики можуть отримати рекомендації та додаткову інформацію, необхідну для постановки діагнозу чи визначення лікування пацієнта.

💳 Безплатно


🚭 Quitzilla — український мотиваційний застосунок для боротьби зі шкідливими звичками та залежностями

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.8) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безплатний з рекламою та внутрішнімі покупками


🚭 Stop Smoking — український мотиваційний застосунок для боротьби зі куряннім

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.8)

💳 Безплатний з рекламою та внутрішнімі покупками


🍲 Foodstr — застосунок для смартфонів від українських розробників для перевірки складу продуктів харчування на безпечність вживання. Просто скануйте qr-код на упаковці і отримуйте результат.

Додаток надасть:
- Визначення шкідливих Е-шок
- Склад продукту і алергени
- Висновок рейтингу продукту

"Пробити" продукти по базі шкідливих і корисних інгредієнтів ніколи ще не було так просто!

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.0) | App Store (⭐️ 4.6)

💳 Безплатний з внутрішнімі покупками


💡 Svitlo — Застосунок для медитації. Найпростіший спосіб впоратися з емоціями та подолати стрес. Використовуйте Svitlo хоча б 15 хвилин на день, щоб допомогти собі залишатися в рівновазі. Все що потрібно — слідувати голосовим підказкам психолога в аудіозаписах медитативних вправ.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.6) | App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безплатний з внутрішнімі покупками


🛒 BScanner — мобільний застосунок, який по штрихкоду за лічені секунди покаже інформацію про товар: ціни в торгових мережах та інтернет-магазинах, склад продукту, наявність шкідливих добавок, коментарі інших покупців, що допоможе вберегти здоров’я.

📱 Сервіс доступний в:
Google Play (⭐️ 4.2) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безплатний


💊 TABLETKI.UA — сайт для пошуку медичних препаратів, засобів гігієни, контрацептивів, мед. пристроїв та інших товарів, які продаються в аптеках.

📦 На сайті можна забронювати товар зі знижкою і швидко забрати вже зібране замовлення


💧 Waterllama — трекер вживання рідини від українських розробників

🚰 Слідкує за рівнем вживання рідини і нагадує випити води, якщо ви п’єте не достатньо. Застосунок отримав багато міжнародних нагород.

⚠️ Дотримуйтесь адекватних норм, схвалених ВООЗ, МОЗ. Надмірне вживання води, як і недостатнє негативно впливає на здоров’я.

📱 Сервіс доступний в: App Store (⭐️ 4.9)

💳 Безплатний


🏃 FitCoach — фітнес-застосунок для тих, хто бажає розпочати активний стиль життя, здобути здорові звички, схуднути, покращити свою фізичну форму, збільшити активність та почуватися чудово. Завдяки планам «фітнес для схуднення» ви зможете легко змінити свій спосіб життя, налагодити харчування та отримати поради, як дбати про своє тіло.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.7) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безплатні обмежені функції + покупки в додатку. Для українців має бути безплатний


🧘 Yoga-Go — застосунок для щоденного йога тренування вдома. В застосунку є плани тренувань йогою та пілатесом для всіх груп м’язів, фітнес-челенджі, дихальні вправи та медитації

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.9) | App Store (⭐️ 4.5)

💳 Безплатні обмежені функції + покупки в додатку. Для українців має бути безплатний


💪 Muscle Booster — це застосунок з ефективними воркаут планами для чоловіків та фітнес вдома. Хочете позбутися зайвої ваги чи підкачатися? Це ваш персональний фітнес тренер, який допоможе досягти цілей

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 5.0) | App Store (⭐️ 4.4)

💳 Безплатні обмежені функції + покупки в додатку

🎉 Подарутнки та святкування

Серіси зі спискоми бажань, пошуком подарунків…


🎁 Святкове KOLO — сервіс, який дає змогу приймати привітання з днем народження або іншими святами і отримувати подарунки у вигляді донатів на ЗСУ 💪

Донати одразу потрапляють в благодійний фонд КОЛО


🎁 Rewish — український сервіс для створення списків бажань і розповсюдження їх у соціальних мережах. Мета проєкту — дати можливість українцям не соромитися своїх бажань і сміливо говорити про них. Користувач реєструється на платформі за допомогою номера телефону, заповнює профіль та отримує можливість створювати списки бажань і ділитись ними. Посиланням на свій вішліст можна поділитись у соцмережах, відправити у приватних повідомленнях або ж закріпити в біо.

✅ Тепер ви чи ваші друзі не будуть ламати собі голову, що подарувати на день народження, а іменинник буде отримувати корисні і бажані подарунки.

💳 Безплатний

💥 Війна

Сервіси віксації збитків та злочинів, інформація та попередження


🚀 єППО Спостерігач — мобільний застосунок для допомоги нашим силам ППО. Якщо бачите в небі щось підозріле — ракету, гелікоптер, літак, безпілотник, або чули подібні звуки польоту цих приладів, або звуки вибухів — ОДРАЗУ повідомляйте нашим силам ППО.

📱 Застосунок доступний для Android та iOS


👀 MineFree — мобільний застосунок, який дає можливість сповіщати ДСНС про виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів на території України, а також надає доступ до мапи з визначеними територіями, які потенційно можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.4) | App Store (⭐️ 5.0)


🌐 WER Ukraine — проєкт українських волонтерів, який за допомогою панорам 360 градусів показує тури знищеними війною місцями. Нараз доступні 11 місць на Київщині.

Проєкт, спрямований на те, щоб світ побачив війну в Україні нашими очима, без редактури та правильних кадрів. На сайті пишуть про прямі ефіри зі зруйнованих місць, але ми такі не побачили. На сайті зібрані короткі панорамні YouTube-відео з місць руйнувань.


🌐 Scan UA — схожий волонтерський проєкт, який показує 3D-моделі пам’яток української спадщини, будівель і військової техніки, які були пошкоджені під час нападу росії на Україну. Для цього використовують 3D-сканування та фотограмметрію.

Мета проєкту — створити цифровий архів української спадщини, який можна буде використати для підвищення обізнаності про її руйнування та необхідність збереження.
Роздільна здатність об’єктів не надто висока, але здалеку дає уявлення про об’єкт.


🌐 360WAR.IN.UA — проект з 3D-турами по місцях руйнувань в наслідок бойових дій на Київщині.

Серед панорам міст Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка, Макарів, Горенка також є панорама з ангарів зруйнованих Ан-255 "Мрія" та Ан-124 "Руслан". Скоро будуть додані панорами з міста Чернігів.


🌐 VR-музей пам’яті війни — 3D-тури по місцям руйнувань інфраструктури на Київщині. VR-музей створили у співпраці з проєктом «Війна впритул».

Його мета – запам’ятати та показати нащадкам ціну, якою українці виборювали незалежність.


💥 Мапа бойових дій — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість слідкувати за перебігом військових дій російсько-української війни, за розташуванням російських підрозділів та їх пересуваннями.

⚠️ В жодному разі не використовуйте карту для прокладання безпечних маршрутів, натомість користуйтеся зеленими коридорами, котрі пропонує влада.


💣 Мапа розмінування — місця виявлень вибухонебезпечних предметів та небезпечних ділянок

⚠️ Тисячі боєприпасів залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів. В жодному разі не торкайтесь підозрілого предмету. Відійдіть на безпечну відстань. Позначте місце, де знаходиться підозрілий предмет. Попередьте інших. Поінформуйте про знахідку екстренні номери: 101 - ДСНС, 102 - Поліція


🚌 Цивільна навігація — мапа евакуацій, безпечних маршрутів, пунктів пропуску на кордоні тощо

🚗 Сервіс, створений командою волонтерів для допомоги цивільним, які опинились в зоні бойових дій, в пошуку безпечного шляху для евакуації. Ми розробили зручний інструмент, який дозволяє мінімізувати зусилля та час користувача на пошук безпечного маршруту. Ми надаємо користувачам доступ до інформації, яка допомагає прийняти найбільш виважене рішення.


📕 Мінібібліотека українського військового — для всіх захисників України. У ній зібрана корисна інформація: від тактики ведення бою до інструкцій з використання зброї, роботи з вибухівкою і наданням медичної допомоги.
Бібліотека створена так, щоб військовий на фронті в разі потреби і за можливості міг легко знайти необхідну інформацію — яка допоможе йому виконати свою місію.
Ця база знань – ще одна зброя у боротьбі з російськими окупантами, ще один помічник на шляху до нашої перемоги.

💳 Безплатно


🤝 Lepta — мобільний застосунок, створений для максимально швидкої та ефективної взаємодії та взаємодопомоги між громадянами України в умовах війни

📱 Сервіс також доступний:
Google Play | App Store

🇺🇦 Українізація та бойкот

Сервіси для підтримки проукраїнської позиції


🚫 stopRU — розширення для браузерів на базі Chromium (Chrome, Edge, Opera...) та FireFox, яке допоможе натренувати Youtube не рекомендувати російськомовні відео та очистить сторінку рекомендації від них. Розширення перевіряє назву відео та каналу на наявність російських літер (ё, ъ, ы, э) i робить одну з дій, ставить відео: Не цікавить (За замовчуванням), Не рекомендувати канал.
Щоразу російських відео з'являтиметься все менше й менше. Навіть, якщо деякі відео з якогось каналу і проскочать одного разу, то на наступні рази канал точно потрапить під фільтр.

🤔 Якщо сталась так, що розширення видалило відео вашого улюбленого каналу — не переймайтесь, можна зайти на сторінку каналу і все переглянути. Також у вікні самого розширення є список всіх видалених відео.
⚠️ Розширення видаляє всі російськомовні описи та назви, навіть не російських каналів, але які ведуться російською мовою. Тож, якщо ви дивитесь і такі — це розширення вам може не підійти. Спробуйте інший спосіб.
💳 Безплатне. Розширення знаходиться в на стадії бета-тестування.


🚫 Leave-russia — сайт, на якому представлений список топ-компаній і всесвітньо відомих брендів, які закрили свій бізнес у ₚосії або планують це зробити найближчим часом.

Сайт також містить список компаній, які, незважаючи на військове вторгнення ₚосійської армії на територію сусідньої держави, вирішили продовжити роботу на ₚосійському ринку. Товари та послуги, що надаються цими компаніями, а також податки, які вони сплачують на території ₚосії, підтримують ₚосійську економіку і дозволяють ₚосійському керівництву продовжувати загарбницьку війну в Україні.


🚫 Zrada — мобільний застосунок, який допомагає бойкотувати товари, які мають звʼязок з ₚосійською економікою. Це товари ₚосійських компаній, компаній, що оперують на ринку ₚосії, товари, які виготовляються там тощо. Потрібно відсканувати штрих-код товару або ввести виробника в пошуку. Застосунок знаходить дані про компанію-виробника та її звʼязок з економікою ₚосії. Чому потрібно бойкотувати ці товари, думаємо, пояснювати не треба.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 4.5) | App Store (⭐️ 4.6)

💳 Безплатний


@BoycottRussiaBot — бот для Telegram, який допоможе визначити інформацію про товар чи компанію. Він може підказати, з якої країни товар і чи варто його купувати. Також він може сказати, чи пішла та чи інша компанія з рос. ринку.

💳 Безплатний


🔎 Як виключити пошук російською у видачі Google

🔎 Інструкція, в якій показано як налаштувати браузери Chrome та Firefox без встановлень розширень для браузерів


🔎 Як позбутися російської видачі в Google та рекомендацій російських відео в YouTube – інструкція від українців

Редакторка та блогерка Катерина Ятель запропонувала інструкцію в Twitter, як налаштувати інтернет-сервіси таким чином, що нарешті позбутися російської мови в результатах пошукової видачі та рекомендацій. На AIN.UA можна прочитати її адаптовану і більш зручну версію.

⚖️ Право та юриспруденція

Застосунки та сервіси про правових хахист, довідники тощо


⚖️ Патруль — це збірник Кодексів, Законів, ПДР 2023, Постанов, Наказів, ДСТУ, правил, порад. В одному застосунку зібрано багато необхідної нормативно-правової інформації, корисної кожному українцю.

✅ Застосунок буде корисним як пересічному громадянину, так і поліцейському чи військовому. Знай свої права

📱 Сервіс доступний:
Google Play (⭐️ 3.6) | App Store (⭐️ 4.7)

💳 Безкоштовна базова версія і повна від 28 грн./міс.


⚖️ Параюристи — гарантована правова допомога та база знань для пошуку допомоги. Мобільний застосунок призначений для спільноти юристів-волонтерів, які надають правову допомогу чи консультації.

✅ Також в застосунку можна ознайомитись з алгоритми дій у різних правових випадках: від отримання пільг до військового обліку; для волонтерів та волонтерок з приводу розв'язання правових проблем; для параюристів та параюристок, які одразу в застосунку можуть отримати правову допомогу. 🔗 Детальніше

📱 Застосунок доступний:
Google Play (⭐️ 4.0) | 📱 App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатно для військових чи постраждалих


⚖️ Юридична сотня — це громадська організація, яка надає соціальну та правову допомогу учасникам російсько-української війни та їхнім родинам. Юристи Юридичної Сотні щомісяця надають допомогу понад 1200 військовослужбовцям, ветеранам та їх родинам.

✅ Організація співпрацює з ООН, Генштабом ЗСУ, Мінветеранів, Міноборони та Мінсоцполітики. Юридична сотня є членом Реанімаційного пакета реформ та резидентом Veteran Hub у Києві.

💳 Безплатно для військових

💰 Донати і пожертвування

Сервіси, які допомагають збирати пожертвування або оформлювати підписку на ексклюзивний контент


🍩 Donatello — це українська платформа донатів, яка працює за принципом маркетплейсу. Користувачі платформи — автори контенту та їхні підписники. Оплата донатів здійснюється за допомогою сервісів LiqPay, Fondy, з використанням платіжних систем Visa, MasterCard.

💳 Оплата за послуги Сервісу становить від 2% до 5% від отриманих донатів.


🍩 Googzone — соціальна мережа, яка об’єднує відомих людей з їх прихильниками та фанатами. Сервіс дає можливість ділитись ексклюзивним контентом з підписниками, переписуватись і навіть робити відео дзвінки та відео звернення. Goodzone не бере комісію з авторів, експертів, лідерів перші пів року.

💳 Більш як 80% всіх грошей, отриманих за платну підписку, перераховується в благодійні фонди

🔥 Різне

Те, що не увійшло в попередні категорії


🔞 Drill — мобільний застосунок від українських 🇺🇦 розробників, який містить довідкову теоретичну інформацію з володіння вогнепальною зброєю у вигляді уроків. Також додаток допоможе тим, в кого вже є зареєстрована зброя, покращити свої навички за допомогою відео від професійних інструкторів. Звісно, що навички потрібно відпрацьовувати на практиці, але з застосунком ви можете зекономити час на вивченні теоретичної частини.

📱 Застосунок доступний в:
Google Play (⭐️ 5.0) | App Store (⭐️ 5.0)

💳 Безплатно


🎛 SpendWithUkraine — платформа з переліком компаній з українським корінням, які виробляють продукцію для всього світу.

На сайті платформи вражаючий список компаній у 8 категоріях (Гаджети, Продукти, Освіта, Креатив, Спосіб Життя, Мода, Дім, Сервіси).
Ініціатори працюють над тим, якими мають бути критерії для додавання на сайт компаній. Та обіцяють в найближчий час обробити усі пропозиції.


🛒 Сервіси й застосунки зі знижками і акціями

🛒 GoToShop — агрегатор знижок та акцій в магазинах та супермаркетах від продуктів до будівельних матеріалів з відгуками про товари/акції/магазини. Доступні мобільні застосунки.

🛒 Сostless — акції супермаркетів України. Мобільний застосунок, в якому можна створювати списки покупок, порівняти цін на товари та купити там де вигідно

🛒 Promo Karta — акції, знижки, розпродажі як в Україні 🇺🇦 та і в Польщі 🇵🇱.

🛒 LoveSales — 2 в 1, мобільні застосунки зі списком покупок, а також агрегатор знижок

🛒 Oferlo — аналогічний агрегатор знижок на продукти, одяг, взуття тощо в Україні.

🛒 de Kapusta — акції та знижки супермаркетів

🛒 Time4shopping — агрегатор знижок з відгуками про магазини


🌾 Скажений Агроном — спільнота агрономів, садівників та городників, які обмінюються думками, досвідом, ставлять питання своїм колегам стосовно всіх питань пов’язаних з вирощуванням сільськогосподарських та городніх культур

ℹ️ В спільності можна запитати про хвороби рослин, прикріпивши фото, отримати поради тощо. Якщо ви садівник-любитель чи великий агроном — знайдете для себе щось цікаве та корисне.

📱 У сервісу є застосунки:
Google Play (⭐️ 4.6) | App Store (⭐️ -.-)

💳 Безплатно

🤩 Овва, ви дочитали аж до цього місця?

На нашому телеграм-каналі Корисності для Ґаджетів 🇺🇦 ви можете знайти ще більше цікавих і корисних сервісів не тільки українських розробників і й світових. Нові пости виходять кожного дня, то ж чекаємо в гості 💙💛❤️🖤

🙏 Якщо ви ще знаєте чудові українські застосунки — пишіть в коментарях, будемо додавати

Дякуємо за увагу, Слава Україні!


🆕 Оновлення

Тут буде список змін в списку.

Дата

Додано

16 кві 2023

• Dobre - трекер стану близьких

17 кві 2023

• Waterllama - трекер пиття води
• Горох - словники української мови

18 кві 2023

• Розділ “Право та юриспруденція” з 3 сервісами

27 кві 2023

• 7Element - додадно Android версія застосунку

• Повернення єнота. Шлях у Херсон — простенька гра для Android для допомоги ЗСУ

• Diaka — збір донатів на стрімах чи по посиланню

• Скажений Агроном — спільнота агрономів, садівників та городників

• Readdle — українська компанія створює застосунки

1 тра 2023

• Neemb — менеджер задач

• Uspacy — тайм трекер і управління проєктом

14 тра 2023

• FitCoach — фітнес-застосунок

• Yoga-Go — йога тренування вдома

• Muscle Booster — воркаут вдома

• Octopus — досягнення життєвих цілей і підвищення продуктивності

• Lepta — швидка та ефективна взаємодія та взаємодопомога між українцями

• Розділ «Донати і пожертвування» з 2 сервісами

24 лип

• Ridne — українські сайти, дизайн та контент

• Restyle — стилізує фото й відео за допомогою нейромереж

• Літералі — гра в слова

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Корисності для Ґаджетів
Корисності для Ґаджетів@korysnosti

Блог про застосунки і програми

2.4KПрочитань
3Автори
24Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (12)

Додав би ще трекер води (і будь-яких інших напоїв) Waterllama. Дякую за статтю!

Вам також сподобається