Дві клятви: Вайз і Бел та Міябі | Zenless Zone Zero лор

Ті, хто вже пройшов новий квест патчу 1.2, не могли не помітити, як у самому кінці нам дали вагомий шмат лору гри. Тож давайте поговоримо про Фаетон та Міябі, яку ми несподівано зустріли на локації.

Справжня причина дослідження Порожнеч

Після Туру де Інферно брат та сестра вирішують відвідати одне місце та по дорозі повертають автівку подалі він дому: в сторону величезної Безодні, яка відділяє Н’ю Еріду від Поржнечі Нуль. Там знаходиться Меморіал жертвам падіння Старого Міста і стає зрозуміло, що проксі приїхали сюди, щоб навідати когось, кого вони втратили у тій катастрофі.

Коли Порожнеча Нуль вийшла з під контролю у час падіння Старого Міста, місцевими правителями було прийнято рішення підірвати 14 Стовпів Шию, в яких зберігалась Етеріумна енергія. Потужні вибухи утворили Безодню, в якій тепер немає нічого, що могло б бути розкладено Етеріумом: це і не дає Порожнечі Нуль розширятись і зберігає її стабільний стан.

Меморіал жертвам падіння Старого Міста

Бел та Вайз захлинає ностальгія; вони згадують дороги, якими ходили, і шлях до їх рідного дому: Акедемії Геліос та вчительки, яка навчила їх всьому, що вони зараз знають. ШІ помічник Фея звертається до проксі, висловлюючи співчуття та пропонує знайти інформацію про їх втрачену професорку, її ім’я — Керол Арна. Але в списку жертв вона відсутня і єдина інформація, яку вдається знайти — це шматок тексту:

“…що спричинило втрату контролю над Порожнечею Нуль та призвело до великої трагедії: падіння Старого Міста. Головна винуватиця — старша дослідниця Керол Арна з Академії Геліос — разом з усіма причетними, буде навіки закарбована на ганебному стовпі.“

Однак проксі не вірять, що їх вчителька, яка виростила їх та врятувала під час катастрофи, була здатна на такий вчинок і нарешті відкривають свою справжню мету дослідження Порожнеч: вони поклялися зібрати як можна більше інформації, знайти як можна більше підказок, дібратись до Академії Геліос у самому серці Порожнечі Нуль та очистити ім’я Керол Арни. Слова Вайза: “Вона не винна, тому що…“ перериває поява Міябі на місці того самого Меморіалу.

Професорка

Згадаємо офіційний Лор-Тизер від розбників. Там нас знайомлять з 7 Мисливцями Безодні: видатними особистостями, що своїми вчинками допомогли врятувати та створити Н’ю Еріду, чим заслужили своє звання.

Мисливці Безодні

Поговоримо поки що про сьомого або сьому з них — Професор Арке, засновник тієї самої Академії Геліос, де виросли та вчились Вайз та Бел.

Професор Арке “Професор“

Закадровий голос у відео згадує цю особистість як ту, хто причетний до відкриття загальних характеристик Порожнеч. Професор поринає у Порожнечу Нуль, щоб “добитись правди” та досі не повертається звідти.

Тепер переходимо до теорій та спекуляцій — це вірогідність, що професор Арке та вчителька Керол Арна — це одна й та сама людина:
1. В грецькій міфології Арке — муза, уособлення Початку всього.

2. Геліос — бог, що уособлює Сонце.

3. Фаетон (назва організації Бел та Вайза) — діти Геліоса, діти Сонця.

З того, що проксі говорять про вчительку, яка буквально їх виростила, навчила всьому, створила Еоса та HDD-систему, якою наразі користуються Бел та Вайз для дослідження Порожнеч — вона для них наче мати. Вони жодного разу не згадали своїх рідних батьків, якщо вони колись були, але пам’ятають професорку.

Також, за словами Феї, ім’я “Керол Арна” відсутнє на меморіалі жертв, а Бел та Вайз не казали, чи вона померла, чи що з нею трапилось: вказали, що вона просто їх врятувала.

З Лор-Тизеру нам кажуть, що професор поринув у Порожнечу і ще не повернувся. Це має бути зашифрована та дуже захищена інформація, тому що ми спостерігаємо на відео, як 4 супер розумні ШІ взламують код, щоб отримати ці дані. А це означає, що Бел та Вайз можуть не підозрювати, що їх професорка ще жива. Тож, чи означає це, що Керол і досі у Порожнечі Нуль, у пошуках правди, і ми зможемо зустріти її у майбутньому?

Поява Міябі

Міябі навідує Меморіал падіння Старого Міста

Спокійна та беземоційна, як завжди, Міябі пригадує Бел і Вайза та ділиться з ними, що прийшла навідати свою покійну матір. На співчуття проксі вона дякує та каже, що не заспокоється, поки не покарає всіх, хто відповідальний за велику катастрофу.

“Я не знайду спокій, поки всі, причетні до падіння Старого Міста не будуть затримані. Я спіймаю всіх. Жоден не втече від мене.“

Чи означає це, що осліплена помстою Міябі в майбутньому може стати нам ворогом?

Мисливці Безодні

Ще одна Мисливиця Безодні, яка була представлена у Лор-Тизері — це голова клану третього покоління Хошімі.

Хошімі “Майстер Меча“

На релізі гри, коли з’явилось це лор-відео, можна було подумати, що це далека родичка Міябі, або, можливо, її мама. Але в одному з квестів Міябі представляють нам дослівно як наймолодшу Мисливицю Безодні. Тобто або вона отримала цей титул від своєї попередниці, або це з самого початку була вона: поки точно ми не знаємо.

Хошімі та Хошімі

Архонти, Еманатори, Мисливці

Дивлячись на попередні ігри Хойо, можна прирівняти Мислівців Безодні до Архонтів з Ґеншіну або Еманаторів з Хонкаю: бо це ключові особистості сюжету та персонажі з величезною силою і владою. І якщо Мисливці так і задумувались розробниками, то вірогідно нас чекає Міябі як дуже сильний персонаж на рівні з Архонтами. Її реліз дуже ймовірний у версії 1.4, тож вже дуже скоро ми зможемо самі переконатись, чи правдива ця теорія.

Також цікавим був порядок представлення Мислівців у відео: Хошімі була першою, як і Міябі, яка, скоріш за все, буде ігровою першою. Чи значить це, що, як і в Ґеншіні, ми отримуватимемо по одному Мисливцю на рік? Професор Арке в такому випадку був би останнім, що означало б завершення пригоди проксі зустріччю з ним/нею та відкриттям всіх таємниць.


Сподіваюсь, що ця стаття була цікавою для прочитання. Діліться в коментарях під постом з нею своїми теоріями та здогадками щодо головного сюжету!

Всі Мисливці Безодні 👇👇👇

1. “Майстер Меча“ Хошімі
2. “Та, що принесла Сонце“ CEO компанії “Марсел Груп“, винахідниця Банбу
3. “Джойус“, розробник шляхів для дослідження Порожнеч, перший проксі
4. Полковник Вайк; 5. Підполковник Ден; 6. Лідер найманої групи Фалкенхайн; (порядок імен невідомий);
7. “Професор“ Професор Арке
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kate Pohrebniak
Kate Pohrebniak@SGlq1J_V8ei9NfT

23Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 4 жовтня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається