Дім Кавдор

Дім Кадвор (House Cawdor) є одним з шести Домів на Некромунді, що робить його однією із шести початкових ігрових фракцій у грі на її запуску у 1995 році.

Герб Дому Кадвор. Відчувається легенький вайб "Техаської різанини бензопилою".

З плином часу Дім повністю перейшов до релігійних переконань Культу Спокути, тому часто він також іменується як ‘Дім Спокути‘. Це надає їм унікальні культурні особливості, такі як постійне носіння орнаментованих і часто потворних масок та любов до вогнеметної зброї. Це також зробило їх, можливо, найбільш ненависним Домом на Некромунді — навіть Дім Делак більш популярний, ніж Дім Кадвор. Звичайно, Дім Делак — це група підступних шпигунів, але, принаймні, вони не такі зарозумілі маніяки, як Дім Кадвор. Дім Спокути підозрюється в тому, що вони є розплідником редемптористів, які тероризують володіння інших Домів, і навряд чи когось би це здивувало, якби це було підтверджено.

`Покаяння може очистити душу, але вогонь очищає тіло`

У новій редакції Дім Кавдор став настільки переплетений з Культом Спокути що в них можна грати як за банду Дому так і за банду редемптористів, або десь посередині, маючи приблизно вдвічі більше стандартних варіантів, ніж будь-яка інша фракція. Згідно новому лору, тан Кавдору вважає себе рівним лорду Хелмавру, а решта Дому Кавдор тепер цілком і повністю є Домом немитих мас, які живуть у релігійній убогості та збирають зброю з усього що можуть.

Становлення

До підйому Культу Спокути в 39-му тисячолітті Дім Кавдор представляв з себе нічого більше ніж натовп організованих злодіїв і сміттярів. Вони були на межі зникнення, маючи дуже мало територій і ще менше торгових контрактів. Також вони були втягнуті в тривалу війну з Домом Орлок за «видобуток ресурсів». Навіть сміттєві лорди Кавдору постійно сперечалися між собою, через що централізовано керувати Домом було надзвичайно важко.

На початку 40-го тисячоліття лорд Дому Кавдор вирішив використати Культ Спокути як засіб досягнення єдності, і назвав себе «Таном Кавдору», озброївся релігійними атрибутами та показав немитим масам мету, якої вони ніколи раніше не мали. Це спрацювало краще, ніж він очікував, оскільки протягом кількох десятиліть ті самі немиті маси повстали зі попелу та сміття, змінивши свої егоїстичні амбіції фанатичним завзяттям яке повністю поглинуло їх. Там Дім Кавдор став справжнім Домом Віри.

Адвентисти СУДНОГО ДНЯ

До 41-го тисячоліття Дім Кавдор зумів стати одним з головних гравців на Некромунді, збільшуючись у своїх розмірах, а також знаходячи прихильників в інших Домах і заручившись спонсорством від шляхетного Дому Ко'ірон — тепер це їх головний зв’язок із Міністорумом.

Але незважаючи на те, що вони об’єднані, як ніколи раніше і більш поширені, ніж будь-коли (навіть поширили свою віру за межами планети), вони залишаються такими ж розрізненими, якими були до того, як відкрили свою нову віру — з різними інтерпретаціями Спокути, що породжує розкольницькі групи фанатиків та неконтрольовані геноциди ‘єретиків’.

Були випадки внутрішніх кривавих протистоянь між бандами з приводу того як правильно вимовляти назву Дому — ‘Кавдор‘ чи ‘Коудор’

Віра, яку вони поширювали за межами планети, навіть повернулася до Некромунди в іншій формі, яка називається Червоною Спокутою — ще більш жорстока та невблаганна віра ніж та, з якої все почалось.

`Блаженний розум замалий для сумнівів`

Це призвело до того, що благородні Доми звернулися до Еклезіархії з петицією оголосити всі форми Культу Спокути як єретичні на Некромунді та заборонити їх. Однак це призвело б до планетарної громадянської війни, оскільки гігантське релігійне населення могло б підняти повстання. На щастя справа так далеко не дійшла, оскільки тодішній тан Дому Кавдор написав священний документ під назвою Pax Redemptos, який був прийнятий іншими Домами. Цей договір гарантував, що жоден член Культу Спокути на Некромунді не буде носити зброю в ім’я своєї віри. У результаті виникло дворівнева спільнота Дому, де будь-який редемпторист все ще міг носити зброю в ім’я Дому Кавдор без юридичної санкції чи страху відплати; однак ті, чия віра вимагає, щоб вони продовжували боротися виключно як члени Культу Спокути, будуть розглядатися як ренегати та відступники.

Поточний стан

Основна роль Дому Кавдор у житті міст-вуликів полягає в тому, щоб очищати та перерообляти будь-які види матеріалів. Сам акт переробки є дивом у їхніх очах, і те, що більшість людей вважатиме нікчемним сміттям, вони часто сприймають як реліквії. Це відображено в їхній новій естетиці «релігійного фанатика схрещеного зі сміттєвим дайвером». Те, чого їм не вистачає в багатстві та якості, вони компенсують простою кількістю; вони легко перевершують за населенням всі інші Доми разом узяті.

Один з поширених способів збільшення населення Дому Кавдор — викрадення дітей

Якщо ви думаєте про багатомільярдне населення планети загалом і враховуєте, що промисловість інших Домів має власну робочу силу, Дім Кавдор має становити величезну частину населення, яке живе в абсолютній бідності та загалом не є економічно продуктивною порівняно з шахтарями Дому Орлок або ливарнями Дому Голіаф. Проте як громадяни Імперіуму що пов’язані з санкціонованим Домом, вони все ще не на дні соціальної піраміди, тому що вони існують над ізгоями, мутантами та корінним населенням планети, які живуть у підвулику.

`Праведна ненависть збагачує`

Їхні стосунки з правлячим Домом у кращому випадку напружені, оскільки тан Дому Кавдор чітко дав зрозуміти, що він вважає себе головним слугою Імператора на Некромунді (ігноруючи будь-яку фактичну присутність Еклезіархії) і визнає Планетарного Губернатора Хелмавра та інших ноблів як «рівних», нехтуючи дотриманням необхідних протоколів у рідкісних випадках, коли його запрошують. Той факт, що така поведінка допускається, породжує суперечливі думки про те, що або Дім Кавдор є надто несуттєвим, щоб такі порушення справді мали значення, або як найчисленніший Дім (з будь-якою кількістю прихованих прихильників в інших Домах) він є силою, з якою потрібно поводитися дуже обережно.

Причина носіння масок серед представників Дому корениться в їхній приналежності до Культу Спокути — згідно їх вірувань демонстрація надмірної індивідуальності може бути гріхом. Вони також розмовляють на діалекті низького готику під назвою «Пілігрімський кант», який фактично є тією самою мовою, але сильно наповненою релігійними метафорами та підтекстом, що робить його незбагненним для сторонніх, водночас надаючи кавдорцям відчуття власної переваги над іншими.

`Віра істинна коли вона безсумнівна`

Члени Дому Кавдор також, здається, володіють рідкісними знаннями про найвидатніших слуг Імператора — про «Кігті Імператора». Однією з відомих видів «зброї» цього Дому є відремонтований автоган, встановлений на імпровізованій древковій зброї, яка є своєрідною культовою імітацією Вартових Списів Адептус Кустодес, про яких у них є туманні уявлення як про найсвятіших слуг Бога-Імператора. Подібним чином через сегрегацію статей жінки в бандах зустрічаються вкрай рідко, проте існують і часто називають себе Сестрами Мовчання на основі інформації з третіх рук і безлічі припущень.

Кати

По праву руку від тана Дому Кавдор знаходиться обрана група осіб, так званих ‘Катів’, які виконують волю правителя, а також волю Спокути.

Незважаючи на те, що Дім Кавдор завжди носить маски, справжні особи Катів у суворій таємниці відомі лише самому тану. Таким чином вони відомі лише за способами покарання, тому іменуються як Шибеник, Бичувальник, Жертвоспалювач або Головоруб.

Головоруб

Кати вільно подорожують між територіями та бандами, що належать Дому Кавдор, і їх прибуття є справжнім випробуванням на вірність. Незважаючи на те, що вони застосовують власний вид покарання щодо ворогів і ‘єретиків’, банди повинні боротися ще сильніше, щоб переконатися, що вони не порушили вимог віровчення Спокути і самим не бути страченими.

Стіґи

Незважаючи на віровчення Спокути про мутацію як гріх, що карається смертю, у Домі Кавдор є винятки.

У сильно забрудненому та опроміненому середовищі, з відсутністю повноцінного харчування та медичного супроводу, народжені з відхиленнями діти надзвичайно поширені. З тих чи інших причин їм дозволено жити та працювати в Домі, незважаючи на релігійні вірування.

Стіґ з напарником

Немає фактичного методу чи правила щодо того, що вважається прийнятним: деякі люди можуть народитися з вивихнутою ногою або зайвим пальцем. Інші можуть народитися з карликовістю або гігантизмом і явно відрізнятися від інших, але не обов’язково підпадають під очікувану сферу визначення ‘мутант’. Але у деяких випадках прийнятні особини можуть бути визнані як справжні мутанти. Все залежить від того, що скажуть лідери, і тому, якщо хтось вище у священному ланцюзі командування каже так, то ви повинні погодитися з цим незалежно від вашого власного тлумачення віровчення.

Ці більш екстремальні невідповідності називаються «Стіґами» (і ніколи не називаються мутантами, щоб не спровокувати конфлікт) і зазвичай приходять парами, щоб подолати свої певні недоліки. Наприклад, розумний з дурним або високий з малим. Їх часто змушують тягати за собою найважче обладнання або використовують як одноразові тарани, оскільки нікого насправді не хвилює, що з ними станеться.

Блискучі птахи

У якийсь момент правлячий дім Хелмавр подумав, що на Некромунді недостатньо місцевих птахів, які б не клювали вам обличчя. Тож вирішив, що було б чудовою ідеєю доручити зграї сервіторів викликати відчуття давно втраченої природи.

Блискучі птахи створені Адептус Механікус і фактично є серво-воронами. Вони були розроблені щоб імітувати природну поведінку, збираючись у зграї, годуючи та навіть доглядаючи за штучними гніздами з підробленими пташенятами.

SheenBird.jpg (467×550)
Пташка робить ‘Карррррр’

Ця мода зрештою минула, але блискучі птахи залишилися, продовжуючи робити те, що вони повинні були робити, але пропускаючи важливе обслуговування та ремонт. Зараз вони існують як коростяві птахи-таксидермії, вкриті розкладеною плоттю на їхніх металевих кістках. Століття нехтування також призвели до збоїв у програмі, тому вони поводяться непередбачувано.

Це огидні занепалі механізми, які сповнені хвороб і моторошної поведінки. Вони ідеально підходять для представників Дому Кавдор, які, мабуть, не здогадувалися, ким вони мали бути та звідки взялися, і тепер вважають їх аватарами Милості Бога-Імператора.

Ними важко керувати і ймовірність нападу на ворога така ж, як і ігнорування команд. Їхнє головне призначення — це символ статусу, оскільки члени дому Кавдор, які володіють ним, мають благословення самого Імператора.

Символи Віри

Подібно до Адепта Сорорітас, усі банди дому Кавдор мають доступ до символів віри, які вони можуть використовувати під час бою.

Як згадувалося вище, Спокута насправді не є єдиним уніфікованим віровченням, а складається з багатьох розрізнених культів. Незважаючи на те, що більшість загалом погоджується на одне й те саме, між ‘шляхами‘ є суттєві відмінності.

Шлях має бути обраний ватажком банди, і він не може бути змінений, якщо ватажок не помре та не буде замінений:

  • Шлях Вірних — представляє ‘поміркованих’ редемптористів. Їхні сили, як правило, взаємодіють із ворожими псайкерами або мають низку загальних ефектів.

  • Шлях Фанатиків — для тих, хто втілює шалену віру в Спокуту. Їхні сили, як правило, пов’язані з виконанням надлюдських подвигів, таких як божевільні стрибки віри або неочікувані дії.

  • Шлях Приречених — для тих, хто схильний смакувати смерть та нігілізм. Їхні сили, як правило, спрямовані на жертовність, массовість та заплутування.

  • Шлях Спокутувача — представляє найбільш екстремальні варіанти Символів Віри.

`Віра сама по собі нагорода`
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Микола Романюк
Микола Романюк@niko_42na

196Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Дім Делак

    Дім Делак (House Delaque), також відомий як ‘Дім Тіней’, є одним з шести Домів на Некромунді. Це клан шпигунів та дезінформаторів, тісно пов'язаний з правлячим Домом Хелмавр.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Культ Спокути

    Культ Спокути (Cult of the Redemption) — фанатична релігійна секта, яка поклоняється Богу-Імператору. Він виник на планеті Некромунда.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

  • Огляд “Hand of Fate”

    Ви любите карткові ігри? Атмосферу невідомості? Велику варіативність ситуацій в геймплеї? Що ж, тоді ви прийшли за адресою. І так, цей огляд написано разом з вже відомим вам Вереснем, якого ви памʼятаєте через наш спільний огляд «Cultist Simulator».

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Зун

    Зірка Зун давала енергію усім планетам системи Зун, але тільки одній з них вона дала життя.

    Теми цього довгочиту:

    Фантастика

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Огляд “Hand of Fate”

    Ви любите карткові ігри? Атмосферу невідомості? Велику варіативність ситуацій в геймплеї? Що ж, тоді ви прийшли за адресою. І так, цей огляд написано разом з вже відомим вам Вереснем, якого ви памʼятаєте через наш спільний огляд «Cultist Simulator».

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Зун

    Зірка Зун давала енергію усім планетам системи Зун, але тільки одній з них вона дала життя.

    Теми цього довгочиту:

    Фантастика