Дім Делак

Дім Делак (House Delaque), також відомий як ‘Дім Тіней’, є одним з шести Домів на Некромунді. Це клан шпигунів та дезінформаторів, тісно пов'язаний з правлячим Домом Хелмавр.

Герб Дому Делак. Ніби натякає на лукавість та заплутаність

Вони мають репутацію вбивць, диверсантів та подвійних агентів, а це означає що ніхто при здоровому глузді не довірятиме Делакам. Представники Дому також вирізняються своєю блідою шкірою, лисиною та світлочутливими очима. Ці риси змусили декого припустити, що вони насправді можуть бути заражені генокрадами. Але так як культи генокрадів окремо присутні на Некромунді, можливо вони є таємними слугами Альфа-легіону…Істина десь поруч.

У новій редакції Дім Делак вважається основним торговцем інформацією, який спостерігає за конкуруючими бандами та повідомляє про майже все Дому Хелмавр. Жодної згадки про те, що вони були заражені генокрадами, немає. Однак є чутки, що вони якимось чином об’єдналися з нащадками давно забутого корінного населення Некромунди — або, можливо, вони і є цими нащадками. Мало хто чув про це твердження, і ще менше вірять, що це може бути правдою…Істини ніхто не знає і це саме те, чого прагнуть Делаки.

Становлення

Історія Дому Делак є дивною, переплетеною чутками та помилковими твердженнями, що цілком в стилі цього клану. Деякі оповіді розповідають про те, що їх вивели в тих самих лабораторіях, що й Голіафів. Інші — що вони були останніми, хто вижив у давно забутому місті-вулику. Але правда, мабуть, ще дивніша...

Клуб фанатів Матриці

Назва ‘Делак’ ніде не згадувалась до M36, коли планета-блукач Сомнус пройшла поблизу Некромунди. Багатьох мешканців планети різного походження — чи то бідних робітників, чи то заможних дворян, чи навіть дітей — торкнулися темні сни. Багато з цих людей просто зникли і здавалося, що їх більше ніколи не побачать. Це масове сновидіння не виникло відразу, а натомість просочувалося протягом тривалого дрейфу планетоїда через зоряну систему. Інквізитори та інші імперські агенти проводили розслідування цих подій. Були чутки що вони визначили, наче той, хто вириває сплячих з їхніх ліжок, щось шукає.

Коли Сомнус нарешті покинула систему, зниклі сновиди повернулися, пов’язані єдиною волею та словом: Делак.

Проте хаос, спричинений Сомнусом, також залишив широкі можливості для них. Дім Делак акуратно увійшов у планетарну політику, і не завдяки багатству чи насильству, а начебто вмінню переконувати людей допомогти їхній справі, якою б вона не була. Слід зазначити, що на той момент Дім Делак був ще відносно слабким і не набув свого сучасного вигляду.

У M38 Делаки уклали альянс із Домом Аварест, який відіграв важливу роль у налагодженні торгівлі гастом — препаратом, який може розблокувати псайкерські здібності. Спочатку вони прийшли як радники, але поступово почали схиляти Дім Аварест підписувати свої контракти тільки з ними. Крім того, у цей час зовнішність Делаків почала змінюватися, вони почали масово використовувати аугметичні імпланти. Також в цей час почала проявлятись їхня схильність до приховування та дезінформування, що спонукало інші Доми підозрювати їх у відьомстві та деяких інших єресях.

‘Ну давай, пожартуй про лисину ще раз’

Занадто пізно усвідомивши свою долю, лорд Аварест спробував заручитися підтримкою інших дворян щоб зупинити узурпацію Делаків, але його зустріло мовчання. В результаті він зміг зібрати лише ‘армію’ мисливців за головами та релігійних фанатиків. Про останню битву Дому Аварест майже ніде не повідомляється, і вона майже не вплинула на підйом Дому Тіней, хоча й утвердила його як один з головних Домів на планеті. Це змушує зробити припущення що вони уклали певну угоду з правлячим Домом Хелмавр аби гарантувати свою безпеку.

Цілком можливо що це все вигадки, які розпускаються противниками…або ж самими Делаками…

Поточний стан

Делаки володіють монополією на торгівлю гастом. І хоч торгівля генерує фантастичні багатства, це відносно невелика та ДУЖЕ нелегальна галузь. Дім Тіней також представлений у інших сферах — наприклад, утримував контракт з Домом Уланті, поки його не забрав у них Дім Орлок.

Делак на фоні Орлоків

Дім Делак не має єдиного окресленого лідера, натомість ним керує так звана ‘Зоряна Палата‘.

Варто також зазначити що бліді, лисі та аугментовані члени Дому не представляють з себе основне населення клану. Як і в більшості інших кланів, існує велика різниця між солдатами та робочою силою. Представників їх нижчої касти називають Втраченими і вони майже не відрізняються від нормальних людей. Саме з Втрачених банди відбирають собі нових членів, хоча критерії відбору невідомі.

Делаки також керують деякими підприємствами через підставних осіб, включно з підприємствами інших Домів. Вони можуть навіть не знати, хто взагалі отримує вигоду від їхньої праці.

Проте, незважаючи на все вище згадане, Делаки головним чином зосереджені на ролі інформаторів, шпигунів та асасинів. І в цих галузях агенти Дому Тіней перевершують всіх на планеті.

‘One shot — one kill, no luck — just skill‘

Психотерика

Є два відносно беззаперечні факта, які стосуються Дому Делак:

  • Всі Делаки, здається, мають інстинктивний зв’язок один з одним, що змушує багатьох підозрювати їх у псайкерстві

  • Дім якимось чином пов’язаний з ‘Тихими’, хоча значення цього терміну насправді не розуміє ніхто поза Домом.

Правда зводиться до чогось, що називається Психотерика. Це гештальт спільної свідомості, до якого всі Делаки мають можливість отримати доступ. Це не те ж саме, що справжня телепатія, і більшість представників Дому Тіней не є псайкерами. Однак Психотерика дозволяє їм інстинктивно відчути, хто пов’язаний з нею, а хто ні, а також дозволяє їм передавати почуття та ідеї один одному. Це не те ж саме, що розум вулика, оскільки кожен член все ще зберігає свою особистість та амбіції. Це робить можливими рідкісні випадки змов та переворотів в самому Домі.

Джерело Психотерики доволі дивне навіть для сеттингу Warhammer 40000.

Мільйони років тому, коли Некромунда ще мала океани, її населяла раса титанічних плаваючих створінь, яким тубільці поклонялися як богам. З часом океани почали висихати і для порятунку своїх богів тубільці вирішили побудувати величезні підземні моря. Згодом жителі поверхневих океанів практично вимерли, і їх витіснили люди-колоністи, які не знали історії планети та її корінних мешканців.

Пізніше, коли планета Сомнус проходила через зоряну систему, ці ‘боги’ змогли дотягнутися до сновидців і вплинути на них, залучивши їх до свого психотеричного поля і ставши для них Тихими. Вони не контролюють Психотерику, і їхні наміри слід інтерпретувати на основі суміші голосів і думок усіх інших членів Дому Делак. Так як Тихих ніхто ніколи не бачив, то деякі представники Дому навіть не впевнені в їхньому існуванні.

Проте є чимало доказів, які підтверджують їх існування:

  • Делаки розмовляють унікальною мовою, відомою як темна мова, яка взагалі не схожа людську. Хоча її рідко чують сторонні, Делаки можуть навіть не знати про її справжнє значення коли нею говорять. Одне речення, яке часто повторюється, приблизно перекладається як ‘Безсмертний сплячий чекає під мертвим світом’.

  • Благородний Дім Тай спонсорував експедицію в глибокі підземелля в пошуках легендарного загубленого міста. Єдиним, хто вижив, був розбитий сервітор із мнемонічними фрагментами підземних океанів і дрімаючих тіней.

  • Десь у середині M41 Делаки спустилися до Самп Сіті та викликали щось із токсичного моря, щоб знищити поселення Даунтаун.

  • Ягелот відомий також як ‘Володар Шепоту’, в минулому також здійснив подорож до обителі Тихих і повернувся як щось інше. Він опанував Психотерику настільки що може вийти за межі своєї фізичної форми.

Ягелот
  • Дім Делак має певну домовленість із ксенорасою під назвою ‘Пісцеан’, яка може бути (або не бути) корінним населенням океанів Некромунди та першими послідовниками Тихих. Якою б не була істина, вони мають спільний доступ до Психотерики.

  • Члени ‘Зоряної Палати‘ мали спільний сон, що спонукав їх створити конструкцію з металу, залишків генетичних експериментів та власних спогадів. Ця жахлива конструкція, відома як ‘Слуга Тихих’, володіє обмеженим самоусвідомленням та волею. Слуга має унікальний зв’язок з Психотерикою і може відтворювати будь-яку психосилу, яку використовують Делаки поруч.

Слуга Тихих робить ‘ом-ном-ном

Цефалопод спектор

Дім Делак використовує якусь дивну біокібернетичну технологію, яку більше ніде не бачили. Спектор — це левітуючий кібер-кальмар, який налаштований на одного користувача. Основний когітатор кожного спектора формується з клонованої частини мозку користувача встановленої в кібернетичне тіло.

Цефалопод спектор

Це дає йому унікальний зв’язок із користувачем, наприклад здатність передбачати його потреби та діяти як потужний і вірний охоронець. Однак спільність мозкового матеріалу означає також що він поділяє ті самі нав’язливі ідех та страхи, що і його господар.

Пісцеан спектор

Незалежно від того, чи правдиві історії про підземні океани та величезних дрімаючих богів, Дім Делак справді має певні стосунки з расою ксеносів під назвою Пісцеан. Їх ніколи не зустрічають у поселеннях людей. Натомість вони виходять на поверхню лише для того щоб померти, де їх знаходять ремісники Дому для пересадки їхнього мозку у потужний кібернетичний корпус.

Пісцеан спектор

В результаті виходить конструкція схожа на більш поширених цефалопод спекторів. Різниця полягає в тому, що Пісцеан також мають доступ до психотерики і мають ті самі незбагненні цілі. Звільняючись від своїх фізичних тіл вони стають ще могутнішими. І якщо раніше вони не були справжніми псайкерами, то вони стають ними коли отримують свої кібернетичні тіла, що робить їх надзвичайно небезпечним ворогом.

Спукери

Псайкери є цінним і небезпечним ресурсом на Некромунді, який суворо контролюється правлячим Домом Хелмавр. Несанкціонованих псайкерів безжально вбивають або поневолюють. З усіх кланів Дім Делак унікальний тим, що йому надано особливий дозвіл вирощувати власних осіб із психічними здібностями без нагляду лорда Хелмавра. Однак навіть з благословення правлячого Дому народжені псайкери є рідкісними випадками, тому Делаки створють їх власними силами.

Ходять чутки що Делаки використовують доволі суперечливі практики аби примусово викликати психічні здібності у деяких із них. Цих нещасних прив’язують до медичних екзоскелетів і вводять концентрований розчин гасту протягом багатьох місяців або років, щоб прискорити їх еволюцію та посилити будь-який прихований психічний потенціал.

У тих, хто виживає після процесу, тіло атрофується через тривалу відсутність рухливості, тому вони повинні залишатися в екзоскелетах до кінця свого життя. Натомість ці екзоскелети вдосконалюються левітаційними механізмами, а їх черепи надзвичайно збільшуються разом із їхнім руйнівним психічним потенціалом.

Спукер
Спукер

Крім того, спукер — це психічна губка, яка всмоктує думки на сотні метрів навколо. У закритому просторі міста-вулика це може означати, що тисячі голосів лепечуть у його голові. Завдяки своєму потенціалу спукери є не просто шпигунами-екстрасенсами — їхні таланти однаково корисні для заспокоєння чи контролю над розумом. Якщо дати належний наказ, спукер може вирвати свідомість із ворога та ввести його в кататонічний стан або звести жертву з розуму.

Раби Психотерики

Делаки не єдині, хто може відчувати Психотерику. Ймовірно, агентам Дому досить легко знайти цих інших осіб в конкуруючих Домах і поневолити їх перш ніж вони стануть загрозою. Цих рабів можна використовувати як фокус-точку для псайкерства і як додаткову причину параної для ворожих Домів.

Раб Психотерики з Дому Голіаф
Раб Психотерики з Дому Голіаф

Психотеричний змій

Психотеричні змії — жахливі створіння, породжені темними технологіями та ксенобіологією. Ніхто, окрім Делаків не знає як вони були створені чи що вони таке. Змії можуть протиснутися крізь що завгодно, від залізобетону до пласталі, або пролізти крізь найменші отвори — їхні тіла стискаються та сегментуються з ненормальною швидкістю. Ця рухливість робить їх чудовими шпигунами для Делаків, тому що є мало місць, куди вони не можуть проникнути.

Психотеричний змій

Калтіксіс, привид Праймуса

Калтіксіс — це міф у місті-вулику Праймус, історія жаху в яку ніхто не хоче вірити. Їй приписують незліченну кількість убивств, особливо якщо їх було неможливо здійснити. Дехто навіть стверджує, що Калтіксіс була першою з Безликих, створених багато століть тому з використанням хімічних сумішей Ешер та темних психоритуалів Делаків. Ці ж особи вказують на жахливі візитівки та надприродно схожі сцени вбивств як докази своєї теорії. Як не дивно, Дім Делак ніколи не заперечував існування Калтіксіс, проте і не приписував собі заслуг у вбивствах, які вбивця мала б вчинити від його імені. Втім, важко заперечити зв’язок Калтіксіс та Дому Тіней, оскільки смерть багатьох жертв дозволила Делакам просувати свої власні плани або розширювати свою владу. Для сторонніх людей Калтіксіс залишається загадкою, корисним цапом-відбувайлом за власні вбивства або способом для лідерів банд виправдати свої невдачі перед господарями.

Калтіксіс, привид Праймуса

Правда набагато жахливіша та дивніша, ніж будь-який житель Некромунди міг собі уявити.

Багато років тому була вбивця, відома Делакам як Калтіксіс. Віддана послідовниця Дому та слуга Психотерики, Калтіксіс убивала для Дому Тіней без сумніву та докорів сумління. Коли Зоряна Палата почала експериментувати з трансформаційними хімікатами для створення Безликих, Калтіксіс була однією із перших, хто піддався болісним процедурам. Результати зробили Калтіксіс ще більш грізною вбивцею, оскільки здатність змінювати обличчя та статуру була важливою для ліквідації цілей, які колись вважалися неможливими. Проте все має свій кінець, тому навіть така досвідчена вбивця, як Калтіксіс, зустрілась зі своїм ворогом і була вбита під час виконання завдання. Делаки змогли повернути тіло вбивці, і саме тоді було зроблено дивовижне та жахливе відкриття: обличчя Калтіксіс ожило власним життям. Відокремивши обличчя від тіла, Делаки зберегли реліквію з закодованою генетичною пам’яттю Калтіксіс, переданою від духу до плоті Психотерикою. З того дня багато хто носив обличчя Калтіксіс, і всі вони були винятковими вбивцями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Микола Романюк
Микола Романюк@niko_42na

196Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Дім Кавдор

    Дім Кадвор, також відомий як ‘Дім Спокути‘, є одним з шести Домів на Некромунді

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Культ Спокути

    Культ Спокути (Cult of the Redemption) — фанатична релігійна секта, яка поклоняється Богу-Імператору. Він виник на планеті Некромунда.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається