Економіка на махновщині

Економіка на Махновщині була заснована на ідеях анархізму, де колективне володіння та управління були пріоритетними. Махновщина пропагувала ідею безкоштовного доступу до засобів виробництва та розподілу продуктів, які були вироблені.

В Махновщині було запроваджено систему безкоштовних продовольчих складів, які надавали продукти населенню безкоштовно або за символічну ціну. Крім того, було запроваджено систему безкоштовної медичної допомоги та освіти.

Махновці також пропагували самоврядування та безпосередню демократію. Суспільство було організоване на основі взаємодопомоги, колективної праці та вирішення питань спільноти на загальних зборах.

Загалом, економіка на Махновщині була спрямована на забезпечення потреб населення та збереження його свободи та незалежності. Проте, через постійні бойові дії та політичні турбулентності, Махновщина не мала можливості розвиватися на повну силу і, нарешті, була розгромлена.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Нікіта Федорченко
Нікіта Федорченко@Lyashko

3.9KПрочитань
4Автори
5Читачі
На Друкарні з 3 травня

Більше від автора

  • Історія Австралії

    Історія Австралії налічує понад 60 тисяч років. Перші люди потрапили на континент з Південно-Східної Азії через Індонезійський архіпелаг. Вони розселилися на більшій частині материка і проникли на острів Тасманія.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Історія Запоріжжя

    Запоріжжя: Від Козацьких Січей до Сучасності

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається