Фізрук не завжди синонім слова погано, якщо йдеться про тренера професійної футбольної команди

В чемпіонаті Польщі виступає клуб про який ви мали б щось чути (якщо слідкуєте за кар'єрою Владислава Кочергіна) «Ракув» з Ченстохова.

Тренує цю команду Марек Папшун. Як гравець він не підкорив найвищих вершин у професійному футболі граючи за любительські, або нижчолігові клуби.

Марек Папшун

Папшун 15 років працював вчителем фізкультури в школі маленького містечка Зомбкі паралельно займався тренерством очолюючи такі клуби: Dolcan Ząbki, Białołęka Warszawa, GKP Targówek, KS Łomianki, а у 2012-2014 році поєднував роботу з посадою головного тренера у клубі «Леґіоновія» котра грала в третій лізі Польщі (четвертий за статусом дивізіон).

Саме цей 👆 клуб дав дорогу у професійний футбол Тарасу Романчуку, українцю якого запримітили в матчах за аматорський клуб «Ковель» (що на Волині).

Тарас Романчук

Гравець відгукувався🗣️ згодом про наставника так: «Мені пощастило з тренером – Марек Папшун добре до мене ставився і я міг підходити до нього за будь-якою порадою чи допомогою. Наприклад, я приїхав до Польщі слабким в тактичному плані, а він звернув на це мою увагу».

В 2013 році «Леґіоновія» підвищилась в класі до другої ліги(третій за статусом дивізіон). Там клуб фінішував у четвірці, а Романчук отримав запрошення від «Яґелонії». Потім Тарас ставав кращим опорним півзахисником Екстракляси, вигравав чемпіонат, дебютував в Єврокубках, проте це вже інша історія.

Романчук у складі «Ягеллонії»

Головний герой цієї повісті очолив «Ракув» у 2016 році (до цього два роки тренував «Світ Нови Двур»). На момент призначення «Ракув» представляв другу лігу (третій за статусом дивізіон).

В перший рік Марек вивів клуб у Першу Лігу, а через два сезони в Екстраклясу.

За ці роки Папшун двічі виграв кубок та суперкубок Польщі, ставав тренером року та вигравав срібні медалі чемпіонату, 48-річний наставник вважається чи не найперспективнішим польським тренером.

Цього сезону «Ракув» може вперше в історії стати чемпіоном Польщі. Команда йде першою за шість турів до кінця маючи перевагу у вісім балів над столичною «Легією» котра йде другою.

Колектив з українцем в складі дійшов до фіналу кубка. Є інформація, що Папшун не буде продовжувати контракт з Ракувом котрий завершується в кінці сезону, проте сам наставник наразі зосереджений на успішному завершенні нинішнього сезону і про подальший розвиток власної кар'єри на даний момент не говорить.

Мій👉 телеграм канал 👈про про футбол.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ТЕМП
ТЕМП@TEMP_FOOTBALL

45Прочитань
2Автори
9Читачі
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається