Гроші – це енергія, яка потребує уваги та поваги.

Важко знайти людину, яка б не користувалася грошима кожного дня. Це невід’ємна частина нашого існування. Гроші – це енергія, яка потребує уваги та поваги. Але водночас, гроші – це свобода, і як кожен із нас розпорядиться і тим, й іншим, залежить від самої людини та її освіти. Потрібно дотримуватись певних «правил безпеки» при поводженні з ними. До прикладу, якщо не виконувати правила безпеки користуючись газом (теж енергоносій), то можна отримати велику катастрофу. Те саме з грошима: користуєшся без здорового глузду – маєш проблеми.

Згадайте, скільки негативних приказок та прислів’їв ви знаєте. Одне лише «Гроші – це зло» чого варте! А ось ця: «Гроші псують людей»… Тобто, за цією логікою, якщо в когось з’являться великі гроші, він одразу стане вбивати людей чи продавати наркотики? Я вважаю,що все якраз навпаки: люди псують гроші, бо добра, порядна людина створить благодійний фонд або побудує дитячий будинок і буде світ навколо робити кращим та добрішим. Знову повертаємось до того, що до грошей треба ставитись із повагою та увагою.

Чому фінансова грамотність важлива?

  • За суттю фінанси, незалежно від того чи це купівля гамбургеру, чи довгостроковий накопичувальний поліс для пенсії – це засіб досягнення будь-яких наших цілей. А фінансова грамотність важлива, бо навчить нас бути ефективними зі своїми фінансами настільки, щоб швидше досягати більшої кількості цілей.

  • Це єдина річ, яка охоплює практично кожен аспект нашого життя. Переживаючи важкі часи, ми розуміємо, що всі проблеми обертаються навколо грошей. Ми живемо в капіталістичному суспільстві, тому кожен має вміти управляти своїми статками, щоб вони могли принаймні дати нам стабільність у майбутньому.

  • Вона дозволяє нам оптимізувати свій бюджет незалежно від рівня доходу. Це допомагає змінювати наше життя.

  • Якщо ми фінансово грамотні, то маємо ряд переваг у житті:можемо планувати майбутнє;

  • досягати своїх фінансових цілей;

  • спокійно почувати себе в часи фінансових труднощів;

  • отримувати максимум зі своїх доходів;

  • перейти від «виживання» до «добробуту»;

  • покращити багато інших сфер життя – стосунки, кар’єру, хобі та побут;

  • а також дати нашим дітям важливі життєві навички для успішного дорослого життя.

Саме тому я вирішив створити цей блог: хочу щоб він допоміг найбільшій кількості людей стати впевненими в своєму майбутньому, свідомо ставитися до власного життя та вивести тему грошей із суто особистої зони. Бо тільки багаті впевнені в своєму житті громадяни можуть будувати багату та сильну країну, з якої не потрібно буде втікати і не соромно залишити нащадкам.

Карантин, як демоверсія пенсії

Останні події в Україні та світі показали, що найменша криза, а особливо, коли людина залишається без заробітку, робить наше життя нестерпним. Компанія Gradus провела опитування 1200 респондентів через мобільний додаток. Запитали: на який час на карантині вистачить грошей? Виявилось, що аж 57% зможуть прожити на карантині не більше місяця, а лише у 2% є заощадження на півроку і більше. Як вважаєте, це нормально?

Я погоджусь із вами, що в нашій країні саме так живе більшість людей: від зарплати до зарплати, при цьому планують як її витратити, аж на півроку вперед. Але карантин нам чітко показав: сьогоднішнім днем жити невигідно, бо тоді майбутнє стає невідомим та небезпечним.

Буду радий якщо напишете коментар та проставити вподобайки. І не забудьте підписатися на мене.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Максим Сильнющий
Максим Сильнющий@silnushii_production

1.2KПрочитань
5Автори
31Читачі
Підтримати
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (10)

До речі, цікаво дізнатися думку автора щодо фінансової грамотності, яка існувала у радянському союзі (чим жили наші батьки). Адже там була поширеною практика взяти іпотеку на квартиру і виплачувати її все життя, для прикладу. Чи може наше покоління взяти щось від того?

Вам також сподобається