📑Ілон Маск + кокаїн. Гетьманцев штрафує PornHub. Adobe не купує Figma та Перша аварія на Tesla Cybertruck.

Зміст

Свіжий огляд того, що сталося за тиждень у інфо-бульбашці uaprotech.

Єдиний реєстр домашніх тварин незабаром у релізі

Це цифрова база даних про котів, собак і пізніше інших тваринок.

Мета реєстру: покращення контролю за вакцинацією, стерилізацією, переміщенням і пошуком домашніх тварин, запобігання інфекціям, зменшення к-ті безпритульних тварин.

Реєстрація тварин: безоплатна і добровільна, відбуватиметься через державні та приватні ветеринарні клініки.

Наступний крок — ветеринарні паспорти в «Дії». Міститимуть фото, опис, інформацію про вакцинацію і стерилізацію тварини, а також про її власника.


Adobe відмовляється від придбання Figma за $20 млрд через контроль з боку регуляторів

Компанія визначилась, що немає чіткого шляху до отримання схвалення від регуляторів Великобританії та ЄС.

Таким чином, Adobe втрачає доступ до великого і прибуткового ринку дизайну продуктів, де не має сильної присутності. Компанії доведеться шукати альтернативні способи входу в цю категорію.

Figma залишиться лідером в своїй ніші, але може зіткнутися з новою конкуренцією від інших стартапів або технологічних гігантів.

Adobe відмовляється від придбання Figma

Пісня від Copilot: ШІ-помічника інтегрували з AI Suno

Copilot тепер здатний з опису згенерувати повноцінну пісню. Для цього необхідно в Microsoft Edge — copilot.microsoft.com — увійти в ОЗ Microsoft — натиснути на логотип Suno.

Послухати, що вийшло можна ось тут: https://t.me/uaprotech/5504.

Hands-On Creating a Song with Microsoft Copilot using the New Suno Plugin - YouTube


Податкова оштрафувала PornHub на $5543

Прикладом назвали Онліфанс, що сплатив за рік $994 тис:

Допис Данила Гетьманцева у Telegram

GitHub зробив Copilot Chat безкоштовним для викладачів, студентів і певних проєктів з відкритим вихідним кодом

GitHub Copilot Chat — чат-бот, орієнтований на програмістів, що працює на GPT-4. Налаштований для отримання допомоги в реальному часі: попросити пояснити концепції, виявити вразливості або написати модульні тести.


Донейти українців у Monobank за 2023 рік зросли

На графіках видно залежність кількість донейтів від подій російсько-української війни: під час блекаутів та після підриву Каховської ГЕС кількість донейтів збільшувалася.


В Каліфорніі зафіксували першу аварію з Tesla Cybertruck

Винуватцем ДТП став водій іншого автомобіля, який спочатку в’їхав у ґрунтовий насип на узбіччі, а потім ─ на полосу зустрічного руху. Водій Cybertruck отримав легкі травми, а інші учасники не постраждали. Tesla Cybertruck, судячи з фото, має незначні пошкодження на відміну від Toyota Corolla.


Найприбутковіша студія року — Universal Pictures

24 фільми, зокрема «Брати Супер Маріо», «‎Оппенгеймер», «М3ГАН»принесли юніверсалам $4,907 млрд. Disney вперше з 2016 року не на 1 місці. Це повʼязують із меншою кількістю фільмів — 17. Також, жоден з фільмів Disney не перевищив позначку в $1 млрд.


Qualcomm анонсувала процесор Snapdragon XR2 Plus Gen

Позиціонують, як процесор для майбутніх конкурентів Apple Vision Pro. Має підвищені робочі частоти та здатен здійснювати «просторові обчислення в 4K». Роздільна здатність 4.3K з 90 Гц на кожне око, 12 камер одночасно, відстеження тіла та обличчя.


У 2024 Google планує припинити використання сторонніх файлів cookie для всіх користувачів Chrome

Privacy Sandbox розроблена гуглом як альтернатива cookie, дозволить рекламодавцям показувати юзерам рекламу, захищаючи їхню конфіденційність. Privacy Sandbox розподілятиме юзерів по «групах по інтересам», і вже це використовуватимуть компанії для реклами.


Хакери зламали й «‎поклали» Orange — другого найбільшого мобільного оператора Іспанії

Зловмисники увійшли в акаунт керування глобальною таблицею маршрутизації інтернет-трафіку компанії під паролем «ripeadmin». Далі — внесли зміни, що спричинили для абонентів «відмову в обслуговуванні».

Попри простоту паролю, його не вгадали, а отримали внаслідок встановлення зловмисного ПЗ на один з ПК компанії ще у вересні.


Маск полюбляє вживати LSD, кокаїн, екстазі та психоделічні гриби — Wall Street Journal

Відбувається це в основному на приватних вечірках. Люди, близькі до CEO Tesla та SpaceX, повідомили що він продовжує вживати наркотики, і, зокрема, вживає кетамін.

Керівництво компаній Маска стурбоване через вживання ним наркотичних речовин. Власне, хтось із наближених до них і повідомив виданню про уподобання Маска.


304 048 нових фоп відкрито за 2023 рік — на 7% більше, ніж у 2021


Найчастіше — у сферах роздрібної торгівлі, ІТ та індивідуальних послуг. Особливою популярністю серед фопів, які надають послуги, користувались перукарні та салони краси — 18 059 нових бізнесів.

А ось нових компаній було відкрито 37 297 за 2023 рік — на третину менше, ніж у 2021. Найпопулярнішими компаній стали оптова торгівля, діяльність громадських організацій та надання соціальної допомоги.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UAPROTECH
UAPROTECH@uaprotech

пишу про IT та Digital

254Прочитань
5Автори
21Читачі
На Друкарні з 20 листопада

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Порно в країні поза законом, а податкм повинні платить.

Пропоную гетьманцеву відправити шьрафи наркокортелям, кокс же нюхають а податки не платять.

Вам також сподобається