Ви коли-небудь замислювалися про те які взагалі існують методи катувань та тортур, в цьому дописі ви дізнаєтесь, про історію тортур, методи катувань, хто цим займався та з якою метою, про найболючіші методи тортур, а також про найжорстокіші випадки катувань. З вами канал історична ржомба, обіцяємо буде цікаво.

ВСТУП

Історія людства сповнена жорстокості та насильства, і тортури - це одна з найжахливіших її сторін. Протягом століть люди використовували тортури для покарання, залякування та отримання зізнань. Існує безліч різних методів тортур, від фізичних до психологічних, і всі вони завдають нестерпних страждань своїм жертвам. Першою відомою згадкою про тортури вважається використання покарань в стародавній цивілізації яке носило назву Стародавнє Межиріччя, воно існувало з середини 4 тисячиліття до н.е та було описано в законах Законах Хаммурапі, в цих законах є описи покарань, які можна вважати тортурами, наприклад, відрізання язика або вибивання очей за певні злочини. Може здатися жорстокістю вибити комусь око або відрізати язика, але чим далі йшла єволюція людства, тим більш оригінальні та жорстокіші методи вигадували люди.

ВІДЬМИНЕ КРІСЛО ДЛЯ КУПАННЯ

За часів інквізиції існував такий цікавий метод катування для відьом  який носив назву «Відьмине крісло для купання» його функціонал полягав в тому, що відьму прив'язували до крісла, яке підвішували до довгої жердини. Так, підозрювану опускали у воду на якийсь час, а потім підіймали, щоб вона могла ковтнути повітря. А потім знову опускали в воду. Зазвичай поруч збирався натовп роззяв, які бажали поглумитися над «відьмою». Найбільше це видовище викликало інтерес глибокої осені або взимку. Обвинувачена не тільки захлиналася від води, але і покривалася кіркою льоду. Тортури могли тривати по декілька днів.

ІСПАНСЬКИЙ ОСЕЛ

Іспанський осел став відомий як дивний і жорстокий пристрій для тортур, який походить із середньовічної та ранньосучасної Європи. Цей болючий інструмент отримав свою назву через форму, яку він нагадує: дерев’яна конструкція з тонким трикутним сідлом, що нагадує осла. Жертва іспанського осла була змушена балансувати ногами з обох боків загостреного краю трикутного сідла. Тиск і агонія посилювалися тим фактом, що їхні руки часто були закуті в кайдани або прив’язані до тягарів. Промежина, статеві органи чи область прямої кишки жертви відчували нестерпний тиск і страждання, коли їх вага спиралася на тонкий край. Гострота краю в поєднанні з вагою тіла викликала нестерпний біль і могла призвести до серйозних травм. Іспанський осел займає важливе місце в історії тортур і покарань. Його часто використовували як форму публічного покарання та приниження або для вимушування зізнань. Протягом 16-го та 17-го століть цей пристрій використовувався в кількох європейських країнах, а також під час іспанської інквізиції.

SCHWEDENTRUNK

Якщо вам в дитинстві не подобалось пити рибячий жир, то ви ще не знаєте що таке насправді неприємна рідина, тортура носила назву Schwedentrunk, що з німецької означає Шведський напій. Шведський метод тортур, який використовувався під час 30-річної війни. Назву придумали німці, які стали жертвами шведських військ під час Тридцятилітньої війни. Під час самої тортури шлунок жертви швидко наповнювали рідиною яка складалась з  гноя, екскрементів, сечі. Потім кати здавлювали роздутий живіт дерев'яними дошками, топтали жертву ногами або били палицями. Іноді жертву кололи списами в живіт. Цей метод застосовували, щоб змусити селян чи міщан віддати заховані гроші, їжу, тварин тощо, або щоб зґвалтувати жінок.

КАТУВАННЯ ВОДОЮ

Однією з найвідоміших тортур є так зване китайське катування водою, метод в реалізації елементарний, але людина може просто зійти з розуму від нього. На відміну від інших форм фізичних тортур, цей пристрій використовує краплі води як засіб болю. Жертва, як правило, скована та лежить рівно або сидить, з нерухомою головою. Наповнену водою ємність розміщують над чолом жертви, і невелика крапелька води регулярно потрапляє на ту саму ділянку чола. Незважаючи на те, що ця техніка проста, її сукупні результати жахливі, Китайські тортури водою спричиняють сильний психологічний стрес, оскільки психіка жертви бореться з монотонністю, страхом і безпорадністю.

СКАФІЗМ

Пам’ятаєте це жахливе почуття зуду шкіри коли приїхав до бабусі в село і тебе обкусали комарі, так от є дещо гірше, називається. Скафізм— це жахлива і старомодна перська техніка тортур і страти. Ця жахлива практика була вперше задокументована в першому столітті нашої ери грецьким істориком Плутархом, який визначив її як свого роду смертну кару, що супроводжується нестерпним болем і стражданням. Жертву скафізму поміщали всередину двох маленьких човнів або видовбаних стовбурів дерев. Тіло жертви було всередині човнів, але їхні кінцівки залишилися відкритими. Після цього кати насильно годували жертву сумішшю молока та меду, намагаючись викликати сильну діарею. Ця суміш виконувала дві функції: діарея приваблювала комах і заохочувала бруд та інфекцію, тоді як живлення не давало жертві передчасно померти. Комахи поступово роз’їдали відкриту плоть жертви, завдаючи їй сильний дискомфорт і, зрештою, смерть. Скафізм був одним із найболючіших методів страти, коли-небудь розроблених через невблаганний біль і постійне нашестя комах і паразитів. Скафізм сумно відомий своїми садистськими та жорстокими тенденціями, але з питання його існування відбуваються роздуми між дослідниками, тому насправді до кінця ми не дізнаємось чи насправді люди змогли дійти до такої жорстокої ідеї як змусити людини померти від обкусаної сраки комарами.



Ну що ж щиро дякуємо за вашу увагу маємо надію, що цей допис вам сподобався до зустрічі на історичній ржомбі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
історична ржомба
історична ржомба@istoricnarzomba

50Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 10 травня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається