Хеліцерові, що це таке і з чим його їсти.

Привітик. Напевно, ви ніколи і не чули такого слова як “хеліцерові”, або “хеліцери”. Все доволі просто, це біологічний термін і саме слово “хеліцерові”, об'єднує дуже добре вам знайомих, павуків, скорпіонів та кліщів(також сюди відносять сольпуг та косариків і підклас мерестомові, але про них пізніше)

Доречі так, кліщі це не комахи

Тепер збудуймо логічного ланцюжка. Якщо вони об'єднані в одну групу живих істот, значить, у них є щось спільне. Хеліцерові, хм, щось може пов'язане з назвою?

Відповідь: ТАК!

Усю цю трійцю, об'єднує один орган, хеліцери

Зелененькі вирости на фото - хеліцери

Якщо простими словами, то хеліцери - це вирости на голові, що використовуються для харчування.

Саме цими штуками, нас кусають павуки.

Звичайно, кожен з можливих представників використовує їх по різному, але думаю найбільше тут вирізнялися кліщі(якось хочу зробити окремий пост про них). Серед інших прикладів використання, це наприклад у скорпіонів, котрі перетирають свою жертву ними і грубо кажучи випивають. Чи павуки, що мають отруйні залози і впорскують отруту в жертву, до повного її розчинення, після чого теж випивають.

Це така, поверхнева і коротка характеристика, якщо поглиблюватися, можу більш детально розказати про кожного з представників окремо.

Дякую за те що читали мене❤️

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Стрічка
Стрічка@strichechka

2.4KПрочитань
6Автори
60Читачі
Підтримати
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

  • Порівняння з природою і чому вони не коректні

    Я давно тут не зявлявся і ось прийшов все таки надумав написати цього довгочита. Зазвичай тут я вам пишу усілякі цікаві біологічні факти, але сьогодні моє натхнення стикнулося з дилемою нашого суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Поговоримо про розмноження

    Недавно в тік тоці, під одним відео побачив коментар “Любов - це біологічне явище розмноження” і мені стало погано, тож мене це наштовхнуло на тему довгочиту.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Віруси це просто?

    Ох і давно мене тут не було і ось в пору усілякої зарази прийшов до вас з новими цікавинками.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Теж цікавою особливістю павуків є всисний шлунок яким павук всмоктує перетравлену субстанцію з жертви. Звучить апетитно, як на мене🥰😂

Вам також сподобається