Костянтин Кривопуст: Binance стикається з розслідуванням Міністерства юстиції щодо можливого порушення санкцій США щодо Росії

Binance знаходиться під розслідуванням Міністерства юстиції США щодо можливих порушень санкцій за участю Росії.

Розслідування зосереджено на тому, чи порушили Binance або його керівники будь-які санкції, пов’язані з вторгненням Росії в Україну,  повідомляє Bloomberg  у п’ятницю з посиланням на людей, знайомих із цим питанням. 

Кримінальний відділ Міністерства юстиції очолює розслідування, а паралельне розслідування проводить команда національної безпеки, йдеться у звіті. 

У заяві для Bloomberg Binance заявила, що повністю дотримується всіх вказівок із застосування санкцій і відповідності. 

Біржа також заявила, що реалізує політику нульової терпимості до подвійних реєстрацій, анонімних ідентифікацій і невідомих джерел грошей, додавши, що всі клієнти повинні проходити через протоколи «знай свого клієнта». 

«У 2021 році Binance запустила ініціативу щодо повного перегляду структури корпоративного управління, включаючи залучення досвідчених керівників світового рівня, щоб докорінно змінити те, як Binance працює в усьому світі», — йдеться в заяві.

 Розслідування створює додаткові проблеми для Binance, яка останнім часом  була в гарячих водах з  регуляторами в США та інших країнах.

Нещодавно CFTC  оголосив  , що подає до суду на Binance та засновника Чанпена «CZ» Чжао за звинуваченнями в тому, що криптобіржа свідомо пропонувала незареєстровані крипто-похідні продукти в США, порушуючи закон.

Найбільша у світі криптовалютна біржа також знаходиться під розслідуванням  Служби внутрішніх доходів США  та різних федеральних прокурорів через занепокоєння щодо недостатнього дотримання заходів контролю протидії відмиванню грошей (AML) і «Знай свого клієнта» (KYC).

Минулого тижня Binance  оголосила  , що скористалася своїм правом розірвати угоду на суму 1,3 мільярда доларів щодо купівлі збанкрутілого криптокредитора Voyager Digital, посилаючись на «ворожий» регуляторний клімат у Сполучених Штатах. 

Binance піддається ретельній перевірці в Ізраїлі

Окрім нового розслідування регуляторів США, Binance також зазнає ретельної перевірки в Ізраїлі, який конфіскував близько 190 крипторахунків на криптобіржі з 2021 року.

У нещодавньому звіті Reuters стверджувалося, що принаймні два конфіскованих рахунки були пов’язані з «Ісламською державою», а десятки інших нібито належали палестинським компаніям, пов’язаним з ісламістським угрупованням «Хамас».

У відповідь на звіт Binance  розповіла про  свою політику відповідності щодо запобігання та боротьби з криптофінансуванням тероризму в дописі в блозі. 

Біржа заявила, що дуже серйозно ставиться до проблеми та не знає жодної біржі чи іншої фінансової установи, яка сьогодні робить більше, ніж Binance, щоб не допустити зловмисників до своєї платформи.

Біржа стверджувала, що наразі у неї понад 750 співробітників, які займаються підтримкою комплаєнсу, багато з яких мають досвід роботи в правоохоронних і регуляторних органах.

За даними цього року, це допомогло правоохоронним органам заморозити або конфіскувати понад 1 мільярд доларів. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

890Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається