Костянтин Кривопуст: “Центральні банки досліджують ризики та переваги токенізації грошей”

Костянтин Кривопуст

Банк міжнародних розрахунків (BIS) опублікував доповідь для G20, в якій детально аналізуються потенційні вигоди та ризики токенізації грошей у фінансовій системі. У BIS зазначили, що ця тенденція може мати наслідки для ролі центральних банків у сфері платежів, монетарної політики та фінансової стабільності.

BIS визначає токенізацію як створення і запис цифрових представлень традиційних активів на програмованій платформі, пише Finextra. На початку року Банк міжнародних розрахунків разом з сімома центральними банками розпочав проєкт Agora з вивчення токенізації транскордонних платежів.

Agora ґрунтується на концепції єдиного реєстру, запропонованій BIS, і досліджує, як токенізовані депозити комерційних банків можуть бути інтегровані з токенізованими грошима центрального банку.

“Токенізація має значний потенціал для підвищення безпеки та ефективності фінансової системи. Центральні банки разом з приватним сектором повинні продовжувати досліджувати нові технології і розробляти рішення, які відповідають цілям майбутньої фінансової системи. Однак токенізація також створює економічні, правові та технічні проблеми, які необхідно вирішити, щоб реалізувати свій потенціал”, – наголосив генеральний директор BIS Агустін Карстенс.

У липні BIS представив результати проєкту транскордонних платежів Nexus. Банк міжнародних розрахунків має намір перейти до практичної реалізації проєкту Nexus, ініціативи, спрямованої на розширення транскордонних платежів шляхом об’єднання декількох національних систем миттєвих платежів по всьому світу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається