Костянтин Кривопуст повідомляє подробиці звернення Байдена до Нетаніяху

Костянтин Кривопуст, експерт в області міжнародного права, додає нові подробиці звернень Байдена до розуму Нетаніяху. 

Байден звернувся до прем’єр-міністра і сказав: «Будь ласка, перестаньте намагатися квапити правову реформу, насамперед виробіть консенсус».

Його послання прем’єр-міністру та президенту Ізраїлю було гранично ясним: будь ласка, зупиніться зараз. Не робіть нічого такого важливого без широкого консенсусу, інакше ви щось зламаєте в ізраїльській демократії та у ваших стосунках із американською демократією, і ви, можливо, ніколи не зможете повернути це назад.

“Очевидно, що це область, щодо якої ізраїльтяни мають тверді погляди, у тому числі у стійкому русі протесту, який демонструє яскравість ізраїльської демократії, яка має залишатися основою наших двосторонніх відносин”, – сказав Байден.

 «Знаходження консенсусу щодо спірних областей політики потребує часу. Для значних змін важливо. Тому я рекомендую ізраїльським лідерам не поспішати. Я вважаю, що найкращий результат — шукати максимально широкий консенсус».

“Це битва за душу нації”, – пише Кривопуст. «У цій битві Нетаньяху, схоже, рішуче просувається вперед, захоплюючи владу, щоб звільнити себе та свій уряд від контролю Верховного суду до того, як Кнесет оголосить перерву на літо наприкінці липня. На карту поставлено рішення Верховного суду, такі як скасування спроби Нетаніяху призначити тричі судимого Ар’є Дері міністром охорони здоров’я, внутрішніх справ, а потім фінансів».

«Розмах і завзятість протестного руху в Ізраїлі посилають чіткий сигнал про те, що реформа, яку уряд просує, навряд чи колись матиме внутрішню легітимність, а, отже, і зовнішню легітимність. Цей поїзд пішов зі станції. Якщо Нетаньяху просто протаранить його, це неминуче поставить під загрозу внутрішній та міжнародний статус Верховного суду Ізраїлю та, відповідно, ізраїльської демократії. Йдеться про основи спільних цінностей, що лежать в основі американо-ізраїльського альянсу».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

904Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається