Костянтин Кривопуст: рада Білого дому знову запровадила 30-відсотковий податок на майнінг криптовалют

Білий дім наполягає на оподаткуванні майнерів криптовалюти, щоб «виплатити свою справедливу частку» за витрати, завдані місцевим громадам і навколишньому середовищу.

Електроенергія, яка використовується в криптомайнінгу, була подібна до тієї, що використовується для живлення всіх домашніх комп’ютерів країни або освітлення житлових будинків, зазначила Рада економічних радників Білого дому в повідомленні в блозі, опублікованому у вівторок .

Відповідно до діаграми в дописі, використання крипто-майнінгу в будинках США було більше, ніж комп’ютери, пральні та посудомийні машини.

Джерело: публікація в блозі Ради економічних радників
Джерело: публікація в блозі Ради економічних радників

Адміністрація Байдена запропонувала так званий акцизний податок Digital Asset Mining Energy або DAME у свій бюджет на 2024 фінансовий рік у березні . 

Згідно з цією пропозицією, фірми боротимуться з податком у розмірі 30 відсотків від вартості використаної електроенергії. 

Згідно з попередніми звітами, податок буде запроваджено наступного року та поступово протягом трьох років за ставкою 10 відсотків на рік, щоб потім досягти цільової ставки в 30% до кінця 2026 року .

«Наразі фірмам, які займаються видобутком криптовалют, не потрібно платити за повну вартість, яку вони накладають на інших, у вигляді місцевого забруднення навколишнього середовища, вищих цін на енергоносії та впливу збільшення викидів парникових газів на клімат», — заявила рада у вівторок. «Податок DAME заохочує фірми почати краще враховувати шкоду, яку вони завдають суспільству».

Рада заявила, що забруднення від виробництва електроенергії непропорційно припадає на малозабезпечені райони та кольорові громади. 

Рада економічних радників є установою при виконавчому офісі президента і відповідає за консультування президента з економічних питань. 

«Інтенсивне та часто нестабільне енергоспоживання криптомайнерів також може підвищити ціни на електроенергію для споживачів і може збільшити ризики для місцевих електричних мереж — навантаження на обладнання, викликаючи перебої в обслуговуванні та загрози безпеці», — заявила рада. 

Екологічні проблеми 

Президент Байден активно висловлювався щодо боротьби з кліматичною кризою, плануючи скоротити викиди парникових газів у США на 50-52 відсотки нижче рівня 2005 року у 2030 році та досягти нульового викиду до 2050 року. 

Конгрес мав би винести пропозицію щодо податку, оскільки він має єдині повноваження приймати законодавство.

Це малоймовірно, враховуючи, що республіканці контролюють Палату представників. 

Багато законодавців-республіканців недоброзичливо поставилися до жорсткіших обмежень на криптовалюту, водночас підбадьорюючи інновації в секторі. 

Засудження в Twitter

Деякі, включно з колишнім директором із комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі, розкритикували податок у середу вранці в Twitter.

Колишній член Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами США Брайан Квінтенц виступив проти поглядів адміністрації щодо використання електроенергії.

«Тож, мабуть, не має значення, звідки надходить електроенергія – вугілля, газ, 100% відновлювана енергія тощо. Якщо уряду не подобається, як ви ВИКОРИСТОВУЄТЕ енергію, ви будете оштрафовані», – сказав Квінтенц. 
 

Квінтенз був уповноваженим від республіканців у CFTC, а зараз є керівником політики в крипто-венчурній компанії Andreessen Horowitz, також відомої як a16z. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

892Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається