Креативні та перспективні бізнес-ідеї на 2024 рік

Зміст

Дедалі більше і більше людей, як у великих, так і в невеликих містах, вирішують почати працювати самостійно, навіть у себе вдома. Хоча це може здатися доволі складним, насправді все, що вам потрібно, - це гарна ідея, систематична робота і трохи наполегливості.

Якщо ви тільки починаєте і ніколи не займалися власним бізнесом, не кидайте свою нинішню роботу. Спочатку ставтеся до цього як до доповнення, проєкту, якому ви будете присвячувати 2-3 години на день після роботи.

Не вірте відео та статтям, у яких хтось розповідає, як звільнився з роботи і через тиждень заробив мільйон. Це всього лише маркетингові розмови, які не мають нічого спільного з правдою.

Лише коли ваш бізнес почне розвиватися, вам варто замислитися про те, щоб, можливо, піти з роботи і повністю присвятити себе власній компанії.

Перспективні бізнес-ідеї на 2024 рік

Нижче ви знайдете список 34 бізнес-ідей, які за невеликого творчого підходу і наполегливої праці можуть принести дійсно привабливий дохід.

1. Графічний дизайнер

Створювати логотипи, листівки/плакати або рекламні банери - поширені завдання для графічного дизайнера. Замовлення портретів і картин стає дедалі популярнішим, і в деяких випадках ціна може бути дуже високою.

2. Партнерство

Заробіток на партнерстві передбачає продаж або рекомендацію продуктів інших людей. Якщо ви не хочете починати свій власний бізнес або хочете подивитися, як йтимуть ваші продажі без великих інвестицій, партнерство ідеально підійде вам. Це чудова бізнес-ідея для людей, у яких є блог, веб-сайт або велике охоплення в соціальних мережах.

3. Свій інтернет-магазин

Відкриття інтернет-магазину не передбачає великих витрат, адже нам потрібен тільки домен, хостинг і система нашого магазину. Жодних витрат на обслуговування клієнтів, дорогу на роботу, оренду приміщення, меблювання та догляд за приміщенням.

4. Дропшиппінг

Ви можете мати свій магазин, без товарів, без доставки, без складування. Дедалі більше і більше людей обирають цей тип магазину. Маючи справу з дропшиппінгом, ви зосереджуєтесь виключно на маркетингу свого магазину, продажах та обробці замовлень. Відвантаження здійснюються безпосередньо від виробників, зі складів, на яких знаходиться товар.

5. Ведення блогу

Ведення блогу протягом багатьох років виявилося напрочуд хорошим джерелом доходу. Люди, які почали вести блог кілька років тому, тепер часто можуть отримувати хороший дохід, не витрачаючи занадто багато часу на роботу.

Однак, вирішуючи завести блог, вам потрібно знати, про що ви хочете писати. Ви не можете наважитися написати про те, що модно і про що ви й гадки не маєте. Вам необхідно вибрати тему, про яку ви знаєте і будете раді поділитися цими знаннями з іншими.

6. Онлайн навчання

Дедалі більше компаній вирішують провести онлайн-навчання та впровадження. Завдяки відсутності обмежень на кількість онлайн-студентів це одна з найкращих ідей для навчального бізнесу. Усе це має сенс за умови, що вам подобається навчати інших і ви терплячі.

Сьогодні не тільки компанії, а й приватні особи дедалі частіше використовують усі види онлайн-навчання. Таким чином, ви можете організувати навчання з охорони праці та техніки безпеки, шкільних предметів або навіть DIY. Ви можете неодноразово продавати тренінги у вигляді записів або виконувати їх наживо.

7. Рукоділля (ручна робота)

Вироби ручної роботи переживають свій золотий вік. Люди дедалі частіше помічають, що, купуючи виріб ручної роботи в дрібного підприємця, він не тільки якісніший, ніж у магазині, а й абсолютно унікальний. У популярних магазинах усе однаково, але люди хочуть виділитися.

Якщо ви створюєте товари такого типу або це ваше хобі, спробуйте заробити на цьому гроші. Практично все, що ви робите самі і якість товару відповідає високим стандартам, має шанс бути проданим. Ви легко знайдете інтернет-магазини, що пропонують вироби ручної роботи: шкіряні гаманці, сережки, свічки, мило та ножі.

8. Інструктор (тренер)

Якщо ви вмієте кататися на роликах, сноуборді, лижах або добре граєте в шахи, станьте інструктором. Дуже велика кількість людей, які хотіли б почати займатися тим чи іншим видом спорту, бояться, бо не знають, з чого почати. Якщо у вас є великий досвід у певній галузі, станьте інструктором і навчайте інших у рамках свого індивідуального підприємництва.

Як у великих, так і в маленьких містах ви знайдете людей, яким потрібна допомога у старті та розвитку своїх навичок. Будучи інструктором, ви можете почати навчати таких людей самостійно, а пізніше, у міру розвитку своїх навичок і охоплення, ви зможете відкрити власну школу і найняти фахівців.

9. Дієтичне харчування

Не тільки здорове харчування, а й (зручна) коробкова дієта користуються постійно зростаючим інтересом. Тож якщо ви цікавитеся кухнею і хотіли б мати власний ресторан, але не маєте у своєму розпорядженні достатнього бюджету, відкриття власного дієтичного закладу громадського харчування може виявитися якраз у нагоді.

Ви знайдете клієнтів як у великих, так і в невеликих містах. Дедалі більше молодих людей вирішують купити дієтичні продукти, тому що їм не вистачає часу або вони просто не хочуть готувати самі. Це ідеальний час для відкриття і розвитку свого кейтерингового бізнесу - використовуючи хайп для даного виду послуг.

10. Франшиза

Якщо у вас великий бюджет на відкриття своєї справи, але ви не хочете чекати, поки ваш бренд стане впізнаваним, обирайте франшизу. Не обов'язково починати з великих брендових компаній. Для початку ви можете вибрати щось, що дасть вам змогу, наприклад, вести бізнес в Інтернеті.

Це чудова бізнес-ідея для людей, які хотіли б вести бізнес, але бояться можливих втрат. Багато франчайзингових компаній пропонують гарантію, завдяки якій ви отримуєте певний прибуток протягом перших кількох місяців.

11. Нерухомість

Ціни на квартири продовжують зростати. Дійсно, час від часу ми спостерігаємо стагнацію або невелике зниження вартості нерухомості, але в довгостроковій перспективі ціни продовжують зростати.

То чому б не зайнятися нерухомістю? Це правда, що ця бізнес-ідея призначена тільки для людей зі справді великим бюджетом, але саме це обмеження також є причиною того, що вона така прибуткова.

12. Хоумстейджинг

Якщо ви хочете почати набиратися досвіду в продажу нерухомості, але у вас недостатньо бюджету, спробуйте свої сили в ролі домашнього стейджера.

Ця робота передбачає підготовку квартири таким чином, щоб вона стала більш привабливою і залучала все більше потенційних покупців. Весь процес передбачає придбання дешевих аксесуарів, які зроблять квартиру більш ошатною і дорогою. Після завершення роботи, фахівець фотографує і представляє свою роботу власнику квартири.

13. Автомийка

Якщо ви цікавитеся автомобілями або їхньою деталізацією, відкрити власну автомийку може бути дуже гарною ідеєю.

Дедалі більше людей користуються послугами автосервісів і не хочуть мити машину традиційним способом. Відкриваючи автомийку преміум-класу, ви можете бути впевнені, що за правильного маркетингу та підходу до клієнта досягнете успіху.

14. Прокат автомобілів

Багато людей вважають за краще подорожувати поїздом або літаком через комфорт поїздки і відсутність втоми після прибуття в пункт призначення. Однак у багатьох містах, щоб відвідати безліч унікальних пам'яток, все ж необхідно мати автомобіль. Ось тут-то ми і вступаємо. Прокат автомобілів, як для повсякденного використання, так і для особливих випадків, - чудова ідея, якщо ви хочете вести бізнес, але не хочете витрачати на нього занадто багато часу.

Єдиним недоліком є те, що вам потрібен дійсно великий бюджет, щоб почати свій бізнес. Купівля кількох звичайних автомобілів може спричинити дійсно великі витрати, тому багато бізнесменів-початківців відкидають цю ідею.

15. Паркування автомобілів

Якщо ви живете у великому місті, то знаєте, як складно знайти місце для паркування. Люди, які шукають бізнес-ідею і мають велику ділянку землі в місті або місце, де в майбутньому, наприклад, може бути побудований торговий центр, можуть зупинити свої пошуки тут.

Парковки у великих містах і туристичних місцях - чудовий бізнес. За наявності земельної ділянки, вкладення, пов'язані з цим бізнесом, не найбільші. Вам залишиться тільки обгородити ділянку, встановити кілька камер і побудувати кіоск із касовим апаратом. Якщо у вас немає земельної ділянки, ви також можете піти до людини, у якої вона є, і запропонувати співпрацю.

16. Органічне землеробство

Цим мають цікавитися люди, які цікавляться травництвом або мають ділянку землі, на якій можна вирощувати рослини.

Як свіжі, так і сушені трави, вирощені в екологічних умовах, завжди знайдуть покупців. Не тільки приватні особи, а й компанії та ресторани часто зацікавлені в придбанні рослин у людей, які вирощують їх природним шляхом. Крім продажу трав, ви також можете зайнятися бджільництвом або виробництвом власної косметики на основі вирощуваних вами рослин.

17. Солодощі на замовлення

Торти, десерти і всі інші солодощі можуть користуватися великою популярністю. Особливо локально, стаціонарні - але можна спробувати продати їх навіть поштою через Інтернет. Тож, якщо ви любите випічку та різні солодощі, спробуйте рекламувати себе в цьому напрямі і, можливо, ви знайдете когось, кого зацікавить ваша продукція.

18. Домашній майстер

Якщо полагодити електричну розетку, кран або зібрати меблі для вас простіше простого, спробуйте рекламувати себе як майстра на всі руки.

Нині на ринку з'являється все більше компаній, які розміщують рекламу в дуже загальній сфері, такій як "дрібний ремонт" і "домашній майстер". У великих містах ви легко знайдете людей, які не можуть впоратися з чимось, що може виявитися для вас простим завданням. Спробуйте розмістити кілька оголошень в Інтернеті, і ви побачите, що через якийсь час з вами зв'яжеться зацікавлена людина.

19. Аніматор заходів

Аніматор заходів, є професійним фахівцем, який не тільки організовує заходи та атракціони, а й спонукає учасників весело провести час. Таких людей шукають на організованих заходах, а також, наприклад, у туристичних агенціях - для організації часу відпочивальників.

Якщо ви почуваєтеся добре в такій атмосфері і контакт з людьми дається вам дуже природно, аніматор на заходи може стати для вас ідеальним вибором.

20. SEO-послуги

SEO в широкому перекладі означає оптимізацію сайту для пошукових систем. Важко знайти компанію без веб-сайту, тому послуги з позиціонування веб-сайтів приваблюють дедалі більше потенційних клієнтів.

Щоб почати надавати послуги SEO, вам необхідно мати певні навички та досвід. Ви не можете пропустити це. Це не так просто, адже не існує єдиного ефективного методу, який би давав задовільні результати для кожного клієнта. Кожен веб-сайт унікальний. Рекомендую спочатку "прокачати" кілька власних сайтів і лише потім починати надавати SEO-послуги зовнішнім клієнтам.

21. Копірайтинг

У наш час написання текстів для багатьох людей є одним зі способів отримання стабільного доходу. Ви можете писати тексти, які хтось у вас замовив або ті, які ви розміщуєте на спеціальному порталі, що платить за цінний контент.

Копірайтинг - дуже конкурентна галузь, і спочатку знайти клієнтів може бути складно. Однак, маючи досвід написання текстів на різні теми та збираючи з часом дедалі більшу кількість постійних клієнтів, заробіток копірайтера може бути справді високим. Це робота, яку ви можете легко почати виконувати в неробочий час.

22. Створення додатків і скриптів

Як ви, напевно, знаєте, програміст на даний момент є однією з найбільш високооплачуваних професій. Почати працювати програмістом-фрілансером можуть люди, які мають хоча б невеликі здібності до створення або редагування наявного програмного забезпечення.

Відомо, що корпорації не візьмуть на роботу дилетанта, але дрібні підприємці або люди, які потребують доопрацювання своїх проектів, напевно візьмуть на роботу. Найняти фрілансера, як правило, дешевше, ніж передати що-небудь великій компанії.

23. Інвестування

Інвестування - досить складна тема. Перш за все, вам потрібно мати бюджет, який ми не боїмося втратити, або втрата якого не означатиме, що це були останні кошти.

Нині в нас є безліч компаній, стартапів та ідей, у які ми можемо інвестувати, що може принести прибуток у майбутньому. Однак це бізнес-ідея не для всіх. Ризик втрати капіталу означає, що лише деякі люди з сильною психологією та досвідом (у галузі, в яку вони інвестують) обирають цей спосіб заробітку.

24. Онлайн-бухгалтерія

Якщо ви розумієтеся на бухгалтерському обліку, ви можете спробувати свої сили у створенні онлайн-бухгалтерського бізнесу. Велика частина обліку ведеться практично без контакту з клієнтом - в Інтернеті.

Заробіток від онлайн-бухгалтерії можна порівняти з доходом від бухгалтерської контори, але тут можна не враховувати витрати на оренду та утримання офісу. Весь цей вид обліку можна вести вдома.

25. Онлайн перекладач

Дедалі більше компаній працюють у міжнародному масштабі. Дуже часто при отриманні контракту або іншого документа від іноземної організації його необхідно перекласти, щоб мати можливість, наприклад, подати його до податкової інспекції.

Просунуте знання багатьох мов є великою перевагою не тільки під час пошуку роботи, а й під час ведення власного бізнесу. Переклади - це ще один спосіб вести бізнес крім основної роботи, який ідеально підходить для людей, які не хочуть поміщати все на одну карту.

26. Створення та продаж курсів

Створення курсів - чудове доповнення до ведення блогу. Якщо у вас вже є або ви хочете вести блог на певну тему, продаж курсів і посібників - ідеальний спосіб отримання пасивного або напівпасивного доходу.

Варто зазначити, що продавати курси можна не лише у своєму блозі чи на власному сайті. Фактично, на практиці все, що вам потрібно, - це відповідна цільова сторінка і платна реклама. Продукт може являти собою простий PDF-файл.

27. Канал на YouTube

Запуск каналу на YouTube може стати чудовою бізнес-ідеєю, особливо якщо вам комфортно з'являтися перед камерою.

Багато людей, у яких є канал з великою кількістю підписників - дуже добре заробляють. Здебільшого це люди, які створили свій бренд або є фахівцями в тій чи іншій галузі. Завдяки цьому вони заробляють не тільки на каналі, а й на співпраці з іншими брендами.

28. Заповнення опитувань

Хоча може здатися, що на опитуваннях не можна заробити, реальність трохи інша. Це правда, що ми не заробимо мільйони, просто заповнюючи опитування, але якщо ми створимо компанію, яка надає опитування своїм користувачам (проводить дослідження ринку), - шанси на отримання задовільного доходу будуть набагато вищими!

Нині багато великих компаній, перш ніж представити новий продукт або послугу, звертаються до компаній, що займаються анкетуванням людей. Завдяки цьому вони визначають, чи буде той чи інший продукт відповідати очікуваному - або у людей інша думка. Проведення маркетингових досліджень в Інтернеті організувати цілком можливо - особливо якщо за кожне пройдене опитування респондент отримує винагороду.

29. Фудтрак

Якщо вам подобається подорожувати і готувати, мати фудтрак із гарною їжею - чудова ідея. У цьому бізнесі дуже важливо, щоб машина мала гарний вигляд і приваблювала, а не відштовхувала клієнтів. Ми можемо мати своє "постійне місце" або змінювати локацію залежно від сезону (літо біля моря, зима в горах).

30. Клінінг

Цілком нормально наймати на роботу людей, які приходять прибирати квартиру раз на тиждень. Щоб виділитися на ринку, безперечно варто проявити трохи педантичності. Ви маєте виконувати свою роботу дуже ретельно, щоб навіть найвибагливіший клієнт залишився задоволеним вашими послугами і рекомендував їх надалі.

31. Візажист із виїздом додому

Курси та тренінги з макіяжу час від часу організовуються у великих містах. Володіючи такими навичками, ми можемо заявити про себе як про візажиста і надавати свої послуги з виїздом додому. Клієнтами зазвичай є жінки, які збираються на весілля, фотосесії, конференції та інші великі заходи, де хочуть мати гарний вигляд.

32. Няня для особливих випадків

Роботу можна порівняти зі стандартною роботою няні, але, щоб виділитися на ринку і забезпечити дітям приємне проведення часу, було б корисно, якби ви організували кілька цікавих ігор. Якщо дітям подобається залишатися з вами, їхні батьки, швидше за все, наймуть вас на більш тривалий період часу.

33. Квіткові прикраси

Сьогодні практично на кожному великому заході є квіти. Чи то весілля, чи то хрещення, чи то причастя, квіткові прикраси чудово впишуться в атмосферу і додадуть події потрібного вираження.

Щоб почати бізнес зі створення декорацій для заходів, нам потрібно не так вже й багато, не обов'язково бути флористами. Ми повинні мати деякі знання про те, які квіти з якими поєднувати і яких комбінацій слід уникати. Додатково буде корисною інтуїція, завдяки якій ми зможемо підказати клієнтам, які кольори і що слід підготувати в тій чи іншій ситуації.

34. Ведення соціальних мереж

Для проведення рекламних кампаній потрібні знання та великий досвід. Усе це можна отримати на курсах і тренінгах, але такий вид роботи вимагає безлічі випробувань, які краще проводити на собі - щоб не ризикувати профілями клієнтів.

Під час запуску фан-сторінок та інших профілів у соціальних мережах усе, що нам потрібно, - це адаптуватися до аудиторії певного каналу контенту. Дедалі більше компаній і впливових осіб передають свої соціальні мережі третім особам, бо не мають часу керувати ними самостійно.

Основні висновки

Насправді існує нескінченна кількість бізнес-ідей. Сьогодні ми можемо заробляти гроші практично на всьому. Усе, що вам потрібно, це трохи терпіння, працьовитості та наполегливості в досягненні своєї мети.

Якщо у вас вже є бізнес-ідея, але ви все ще не наважуєтеся її реалізувати, зупиніться. Приступайте до роботи і пробуйте. Не витрачайте багато грошей із самого початку, просто поступово розвивайте свій бізнес і з часом ви обов'язково побачите результати.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.7KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається