Крістіано Джунтолі. Архітектор “Наполі“

Сірігу замість Оспіни, Кім замість Кулібалі, Олівера замість Гулама, Ндомбеле замість Фабіана Руїса, Распадорі замість Мертенса і Кварацхелія замість Інсіньє. Нинішній «Наполі» було побудовано минулого літа, причому зі зменшенням зарплатного бюджету зі 110 до 71 млн євро. Варто відзначити спортивного директора Крістіано Джунтолі, який працює в клубі 8 років.

Reports: Juventus, Cristiano Giuntoli have held talks over sporting  director role - Black & White & Read All Over

Крістіано Джунтолі не став архітектором, як хотіла його мати, а також видатним центральним захисником, натомість після закінчення кар’єри футболіста він отримав тренерську ліцензію і почав працювати футбольним менеджером. Після нетривалого досвіду в «Спеції» у 2009 році він прийшов у «Карпі», де невдовзі став спортивним директором.

В Італії про «Карпі» кажуть як про феномен — за п’ять років команда чотири рази підвищувалася в класі аж до виходу в Серію А. У цьому успіху Джунтолі грав велику роль. Він запевнив президента, що потрібно змінити половину складу, знайшов таких гравців, як Летиція, Лазанья, Інглезе, Гальоло. Але підбором футболістів функції Джунтолі не обмежувалися.

Він організовував роботу тренувальної бази — стежив за тим, щоб м’ячі змінювали щомісяця, а газон підстригали щовечора і поливали на заході сонця, і навіть якої висоти має бути трава. Розповідають, що Джунтолі змусив футболістів завантажити собі застосунок з прогнозом погоди, щоб відповідно до цього вибирати судинорозширювальну або судинозвужувальну мазь для м’язів. А от технології футбольного аналізу Джунтолі почав використовувати лише незадовго після переходу в «Наполі». Він вважав, що деякі інструменти шкодять критичному мисленню й осмисленню гравця з людської точки зору.

Un accord aurait été trouvé avec Cristiano Giuntoli |Juventus-fr.com

Перейшовши в «Наполі», Джунтолі сфокусувався на ринку. Він проводить щодня по п’ять годин в офісі — переглядає матчі з помічниками, аналізує звіти, робить дзвінки. Список вибраних Джунтолі футболістів передається тренеру на узгодження.

Звісно, за такими принципами працює не один Джунтолі, але за роки роботи він набув особливих професійних якостей. Він уміє працювати з обмеженим бюджетом, може ефективно оптимізувати склад, збільшувати ціну куплених гравців, вистежувати талантів із провінційних команд Італії та Європи загалом. А це вже зовсім інше. Чутки чутками, але доволі важливі якості для сьогоднішнього «Ювентуса».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Зона трекварті
Зона трекварті@trequarti_calcio

264Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається