Магазини в Instagram та Facebook повинні офіційно зареєструвати свій бізнес

❗️У ДПС повідомили, що постійно отримують інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації.

🔎Всі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

🧐Таким чином, податкова підтвердила, що відстежує продажі онлайн у соціальних мережах та інших інтернет-майданчиках. Однак механізми моніторингу не розкриваються.

👉 Крім того, на сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг.

📌 Нагадаємо, що за відсутність реєстрації та незаконне ведення підприємницької діяльності передбачено:

▪️ Штраф у розмірі 340 грн за діяльність без реєстрації як ФОП або провадження незалежної професійної діяльності без взяття на податковий облік

▪️ Штраф за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, у від 17 000 грн. до 34 000 грн. та конфіскацію виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої

▪️Адміністративна відповідальність зі штрафом в розмірі 17 000 грн. за здійснення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП чи іншої форми підприємницької діяльності.

▪️Штраф за повторне правопорушення протягом року у розмірі від 34 000 грн. до 85 000 грн.

📈Розумійте ризики та знаходьте вигідні можливості разом із єІнвест! Підписуйтесь та будьте крок наперед у фінансовому світі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається