майбутнє українського кіно

зараз українське кіно стрімко розвивається, але чи у кращу сторону?

багацько кіно "шедеврів" створені за державний кошт навіть не думають про те, щоб окупитися. продюсери незрозуміло використовують кошти, кіно виходить ніяке, ні про що і для нікого.

"це інді кіно! воно для вузького кола глядачів! нічого страшного, що воно не окупилось!" нєа, страшного.

треба, звісно, підтримувати українське, але треба розрізняти хороше і погане кіно. розуміти, що якщо кіно не окупилось і ніхто навіть не чув про нього - погано.

українському кіновиробництву потрібно більше професіоналів своєї справи. тих, хто буде працювати над тим, щоб кіно було про щось і для всіх, щоб це кіно було відомим всім, а не трьом людям на подолі.

"цей фільм отримав нагороду на ___ фестивалі!! це круто!!"
круто було б, якщо б цей фільм ще б мав драматургію, цікавий сюжет, логіку (!) та смак. так, хтось скаже, що в нас мало грошей на кіно і я з цим погоджусь. не робіть новий марвел, не робіть військові фільми, де треба 10 млн на вибухівку. робіть якісний сценарій, цікавий, актуальний (!) для глядача. підтримуйте кіно не тому що воно українське, а тому що воно якісне.

беру до прикладу, на мою думку, найгірший український фільм "Клондайк". він, ніби то, отримав нагороду на фестивалі, здавалось би повинен бути хороший фільм, повинен був бути на оскарі!!! але але але..
кошторис у 25,9 млн там і не видно, ко-продукція з туреччиною звучить смішно. сюжет... який сюжет? герой нічого не міг і не зміг. ворог... а хто там ворог у фільмі? сама головна ідея була розказати про трагедію, коли збили літак МН17, здавалось, ось куди повинні були піти кошти, але ми побачили новину з тсн.
кіно після якого сидиш і думаєш, а для чого я це подивився, що це кіно дало цінного у західні країни, що вони зрозуміють з цього кіно, бо це кіно включає в собі ідею, яка не була озвучена у фільмі. хто хороший? хто поганий? на сході виходить все ж таки чекали на "ру..ій мір"?
рефлексувати на тему війни ще зарано, поки війна не закінчилась. а класти в карман державні кошти спрямовані на кінострічку - жах.

таких прикладів, на жаль, багато. але я вірю в українців, які щиро хочуть розвивати український кінематограф і попереду у нього буде неймовірне майбутнє.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
сінемато_графиня
сінемато_графиня@gorko

46Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (2)

“на сході виходить все ж таки чекали на "ру..ій мір"?” — не знаю, може ви у фантазіях живете, але на нього чекали не тільки на сході, і кількість колаборантів та зрадників говорить про те, що що чекали. І за дрібний прайс готові були продатись кремлю.

Вам також сподобається