Маловідомі скарби року. Святковий спецвипуск :) Broken Peach, рок-гурт прокачаний гелловіном

У нас всіх є власні асоціації з гелловіном. Для когось це фільми жахів, у когось це “мракобісся язичницьке”, для когось це яскраві костюми і тд. Що ж до мене, то у мене є стійка музична асоціація з одним конкретним гуртом і про нього спробую коротко і розказати.

Broken Peach це іспанський рок гурт з одразу чотирма вокалістками/танцівницями/аніматорами… Коротше дівчатами характер виступів котрих непросто описати одним словом. Музичний супровід їм забезпечує стандартний набір з ударника, гітариста і басиста. Характерна фішка гурту, це візуальні шоу якими вони доповнюють кожну свою пісню.

Довгий час вони були кавер гуртом з доволі… поміркованим успіхом. Але в певний момент вони намацали власну золоту жилу: гелловін. Справа в тому, що їх дещо ексцентричні хореографії і колоритне чотири-голосе виконання створювали доволі гармонійне поєднання з вичурними гелловінськими костюмами і дещо готичною атмосферою тематичних пісень. І першим їх кавером що отримав чималу увагу в мережі став кавер на “This is Halloween”.

Broken Peach - This is Halloween

І по суті ця одна пісня зробила їх “святковим” гуртом. Можна простежити на ютубі кількість переглядів на різних записах і помітно що люди як до цього, так і після, здебільшого приділяли їм менше уваги, аж до наступного гелловіну. Зате наступний гелловінський кавер і знову успіх. На цей раз з “Personal Jesus”.

Broken Peach - Personal Jesus

Очевидно що тенденцію швидко зрозуміли і в самому гурті і зробили гелловінські релізи щорічною традицією. Не єдиною, але точно найуспішнішою (по тим же переглядам помітно що різдвяні кавери вистрілили значно слабше).

Доволі цікавим вийшло свято 2019 року, коли вони зробили не просто кавер, а мікс з двох пісень: “Bad” Майкла Джексона і саундтреку до “Мисливців за привидами”.

Broken Peach - Bad & Ghostbusters

За останні пару-трійку років я трошки їх випустив їх з виду в вирі подій і полізши шукати їх черговий гелловінський кавер зі здивуванням помітив що вони за цей час встигли перейти від каверів до створення авторських пісень двома мовами (кожна пісня виходить англійською і їх рідною іспанською). Як приклад наведу саме іспанську версію однієї з таких пісень:

Broken Peach - Quién Dirá Que No (Give It Up)

Матеріал куди попсовіший за звучанням, але все одно доволі хороший по якості виконання і доволі стильно зроблений. Не те що шукатимуть металхеди на кшталт мене, але помітно що потенціал для роботи на мейнстримну аудиторію у них є чималенький.

Але, головне що вони не забули “своє коріння” і для головної для їх каналу події року як завжди знайшлось місце:

Broken Peach - One Way Or Another

Тож гурт продовжує те що у них добре вдається і пробує паралельно щось нове. А головне підтримує яскраву, цікаву гелловінську музичну традицію.

Цікаво, чим порадують наступного року?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.3KПрочитань
2Автори
23Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Коли трава була зеленіше. Рок з патлатих 80их. Формуємо плейлист. Частина 1

    Рок 80их... Золота доба цього жанру. Купа яскравих гуртів і хітів які знає кожен. Я довго думав з якого боку підійти до цієї теми. Якщо писати окремо про кожного, то можна закопатись на роки. Тож давайте спробуємо так: новий плейлист, по мірі його наповнення коментарі на додане.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок і метал з важливим соціальним посилом

    Якщо подивитись на більшість пісень, то ви побачите що не так багато з них чіпає проблеми дискримінації, ветеранів, хвороб Не ті теми якими продаш музику. Та і важкі це роботи, як для створення, так і часом ознайомлення. Але є ті, хто готові співати про це. Про них і піде мова.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок проти цензури. Twisted Sister проти сенату

    В сьогоднішньому тексті я пропоную трошки відступити від огляду гуртів, музикантів і напрямів, а натомість зануритись в глибини музичної історії. А точніше в один з її найколоритніших епізодів. 1985 рік. Золота пора рок музики. І слухання сенату з виступом що увійшов в історію.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Подобаються їх кавери, навіть не звертав увагу їх святковий напрям. А тепер побачив що є приписка Halloween Special в назвах кліпів на ютубі.

Вам також сподобається