Меч, що був одним з насмертоношніших в історії.

Якщо говорити про мечі, то Ulberht (Ульберт) є одним із найсмертоносніших мечів в історії війни, які використовували вікінги.

Міцні, легкі та гнучкі клинки Viking Ulberht були викувані з дивовижно чистого металу під назвою Crucible Steel. Навіть найкращим ковалям сьогодення було важко відтворити цей матеріал, який набагато кращий, ніж той, що знайдений у середньовічних мечах. 

мечі Ульберта

Кажуть, що мечі Ульберта були гостріші, міцніші та гнучкіші, ніж у будь-кого іншого. Це давало користувачеві величезну перевагу в битві. Ви могли заблокувати ворожий меч і вірити, що ваше лезо не розірветься, про що постійно хвилювалися. І в епоху, коли найкращі воїни носили кольчуги, меч Ульфберта міг прорізати цей захист краще, ніж інші мечі.

Секретом мечів Ulfberht був розподіл вуглецю в лезі. Сталеві мечі виготовляли шляхом змішування заліза та вуглецю для отримання сталі. Додайте занадто багато вуглецю, і меч стане крихким і зламається. Додайте занадто мало, і він просто зігнеться. Мечі Ulfberht використовували ідеальну кількість для виробництва лез, які були гострішими та міцнішими, ніж будь-які інші.

Але ми все ще не зовсім впевнені, як виробники це зробили, хоча, можливо, було запозичено деякі методи, використовувані арабськими ковалями для виробництва знаменитої "дамаської сталі".

Джерела:

quora.com

www.darkknightarmoury.com

Канал залізна душа: https://t.me/+VFLow6OVTvM5ZGIy

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Залізна Душа
Залізна Душа@ZaliznaDuha

Пишемо обережно про небезпечне

954Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 24 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається