Музичного бізнесу в Україні не існує

У 2020 році, під час загострення карантину, я переглядав на Youtube публічні виступи, інтерв'ю Михайла Ясинського*

*посилання не для реклами, можливо хтось не знає про кого йдеться*

І в одному з виступів на бізнес-форумі чи конференції, Михайло підняв тему проблем музичної індустрії, і з усього переліченого ним...про відсутність професійно обладнаних концертних майданчиків тощо, в мене не вкладалося в голові те, що я навіть не міг припустити:

Музичного бізнесу не існує, його не можна виміряти в цифрах, відсутнє законодавство про музичну індустрію, яке б регулювало ринок.

😳 Мене це здивувало максимально, почав дослідження.

Уявіть, в нас немає фундаменту, ми сірий бізнес, який тримається на чесному слові, без регулювання відносин і правил між суб'єктами ринку, без органів регулювання й представлення музичної індустрії на світовому ринку, що призводить до несправедливої конкуренції, складнощами з отриманням фінансової підтримки індустрії, самовільним правилам недобросовісних менеджерів, які комусь хочуть
платити роялті, комусь не хочуть, питання авторських прав і ОКУ, не можемо оцінювати об’єми ринку, складати аналітику, статистику. 

Хто хитріший й розуміє, як скористатися цими пробілами - користуються, для них це можливість, а не недолік. Проте глобально, чи призводить це нас до розвитку? Навпаки, в нас є можливості тут і зараз, але стратегічно всій індустрії для руху вперед зв'язані руки

Поставивши прямі запитання різним представникам індустрії, “чому так?”, отримував різні відповіді. Деякі в дусі “ти ще малий, не розумієш”, деякі більш конструктивно відповідали, але теж залишалася доля загадки.

Також дізнався, що спроби виправити ситуацію, написати закон, обговорювати проблеми - були. Є напрацювання, та щоразу щось заважало. То особисті неприязні, то перетягування канатів, то відсутність фінансування цієї альтруїстичної діяльності. Деталі знають лиш учасники процесів. Мене ж в тих стінах не було, щоб якось оцінювати. Тому ці перепони, швидше за все також чекають на нас попереду.

Адже, ми робимо чергову спробу, для індустрії, але першу для мене особисто, легалізувати нашу діяльність. MUZIKA, Kyiv Music Days, UAME об’єдналися, та об’єднують інших учасників ринку та державної влади за круглі столи для розв'язання найгостріших питань.

МУЗИЧНИЙ ЛЕГАЛАЙЗ - це серія робочих зустрічей представників музичної індустрії та влади для створення Закону про музичну Індустрію в Україні.

На першій зустрічі обговорюватимемо:

  • Квиткова інструкція. Повернення коштів за перенесену або скасовану подію.

  • Виплата авторських винагород українським музикантам.

  • Єдине податкове поле для всіх гравців індустрії.

  • Текст Закону про музичну індустрію України.

Запрошую всіх, кому також не байдуже, долучитися до однієї з найважливіших подій останніх років й зареєструватися на подію

P.S.

Щоб не виникало дивних питань у різних сторін процесу. Чому? А хто ви такі? А хто ти такий? Для чого тобі це потрібно? Я б хотів запевнити, що роблю це від душі й з повагою до труда великої кількості людей. До всіх тих, з ким працюємо з любов’ю й чесно, прагнемо позитивного руху подій українській музиці. Наша команда зібралася з доброю місією. Ми не будемо вчиняти ділення на чорних і білих. Зробимо все, що від нас залежить, щоб процес узаконення індустрії був демократичним з врахуванням різних думок, що позитивно впливатимуть на результат. Будемо вдячні будь-якому сприянню й допомозі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Pasha Mentions
Pasha Mentions@pasha.mentions

Креативний підприємець

310Прочитань
1Автори
2Читачі
На Друкарні з 27 листопада

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається