Не золотою підковою одною, або десять місць, які варто відвідати в околицях Черкас

Зберу тут відомі мені місця що можуть становити туристичний інтерес на Черкащині в радіусі сотні кілометрів від міста на правобережжі області

  1. Ірдинь - Ірдинські болота та Мошногірський кряж - цікава природня композиція, яка складається з найбільшого лісового масиву Черкащини, торф’яних боліт, зникаючої промислової естетики закинутого торф’яного промислу та незвичайного для нашого регіону рельєфу Мошногрірського хребта. Можна пройти маршурт від звірогосподарства до Ірдиня чи навпаки, проте краще почекати кінця воєнного стану, можна випадково забрести на полігон.

  1. Мліїв - Млієвсько - Городищенська агломерація цікава в першу чергу спадком родини Симеренків, можна відвідати резиденцію Симеренків (Нині Інститут помології), сімейне кладовище симеренків та великий парк при інституті. На висотах поряд є місцевість, яку я для себе назвав “Черкаськими Карпатами”, може бути цікаво в першу чергу для велосипедистів як альтернативний маршрут на Корсунь.

  1. Околиці Сміли (Березняки, Мала Смілянка) - в парі кілометрів від неіснуючої сміли є два закинуті гранітні кар’єри - Малосмілянський та Березняцький. Чиста вода, скелі для стрибків, історії від місцевих корифеїв про 100500 кілометрів глибини - все тут. Бонусом є кілька стрьомних підвісних мостів.

  1. Сунки - Лісове - на висоті поряд знаходиться великий ліс з ярами, озером та (неприємно) високим шансом зустріти диких тварин, неодноразово катався там в компанії косуль, кілька разів бачив кабанів, що не проявляли до мене інтересу, за що їм красно вдячний. Також є фанова панорама з дороги на підйомі до лісу.

  1. Холодний яр - візитівка нашого регіону, яка зовсім не оформлена туристично. Найкраще насолоджуватися природою яру велосипедом, якщо звести відвідування до окремих точок - то треба побачити Зерноленд в Івківцях, побувати на Крутому Замісі в Мельниках, подивитися на реліктові підсніжники близь Лубенців та завітати на Дикий Хутір в Буді. Можна також навідатись на джерело Живун в Головкцівці, якому приписують цілющі властивості. Мотронинський монастир і озеро біля нього маст хев для відвідування після того як виженемо звідти московську пиздоту, це ж стосується і чубівського монастиря.

https://www.facebook.com/zernoland2

014/

  1. Суботів, Чигирин - максимально попсово, не буду зупинятися, в тих краях треба відвідати церкву в Суботові, три криниці, замок в чигирині, піднятися на гору, поїсти у Пані Ольги і можна рушати далі. Орбіту я для відвідання не рекомендую, це дарма втрачений час

  1. Кам’янка - можна палац Давидових, варто зацінити алею сакур, та прогулятися Тясминським каньйом, доки раціональне природокористування не добило цю річку.

  1. Канів - всі знають і мабуть всі були на могилі Шевченка, якщо не були - побувайте, також в околицях канева є багато цікавих рельєфом та природою точок - шевченківськй заповідник, дінпрові кручі, тарасів обрій - найкраще це все дивитися велосипедом, на авто не завжди доступно, пішки - далеко. В’їжджати в Канів я категорично раджу через його ліву частину, а не через знак - тоді вас чекає просто шикарний вид на дніпро, який заворожує і в сотий раз.

  2. Корсунь Маєток лопухіних та парк поряд - місця про які знають всі, я ж раджу пройтися парком в самий кінець і через джерело і ліс підти далі, вийти до Росі та прогулятися вздовж, насолоджуючись кам’янистими порогами річки

  1. Стеблів - якщо ви вже дісталися Корсуня - є рівно нуль причин не навідатись в с.Стеблів. Цікаве воно також в першу чергу естетикою річки рось та стеблівською дамбою. Також там є класний понтонний місток через річку з видом на місцеву церкву.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ОГ
Олександр Галушка@not_that_alex

39Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 9 травня

Вам також сподобається

Коментарі (2)

неіснуючої сміли — в сенсі неіснуючої і чому з маленької?

Вам також сподобається